“Kendinden sıkılır insan
Şiirden,
Şehirden,
Her şeyden,
Hiçbir şeye kaçası gelir.”
Şiirden,
Şehirden,
Her şeyden,
Hiçbir şeye kaçası gelir.”
Kendimden sıkılmam.. Bazen baktığım, beraber olduğum, yanımda olandan, elimdeki işten, çalan telefondan, yenen yemekten, çalan şarkıdan.. Kısaca her şeyden sıkılır..
Diyelim ki sen orada sıkılmak istersen, ‘ben sıkılıyorum,’ dersen, bu ne demek? Ben sıkılanım. Buna ol diyorsun, bu durumda. O zaman düşüncelerin şöyle gelişir: ‘ hava soğuk. Kimse yok. Restoran bile kapalı, ne yapacağız burada?…’ hoop, bak ne oldu? Zihninin senin talep ettiğin deneyim için ürettiği bu düşüncelerle daha da sıkılan, darlanan oldu işte. İstediğin deneyimi yaşayabilmen için düşünce üretti zihnin ve üretir. Ne zamana kadar? İkinci bir seçim yapana kadar. Mesela, ‘ keyifliyim,’ dersen, bu ne demek? Ben keyifli olanım. Düşüncelerin bu defa şöyle gelişir:’ ne güzel yüzüyor çocuklar, kimsecikler de yok, bütün koy bizim ooh…’ keyiflenme artacak. Bak, bilinç seçiyor, zihin ise ürettiği düşüncelerle bu seçimin yaşanmasını destekliyor Piraye seyir syf 177
Sürekli bir şeyler yapmak ya da yapacak bir şeyler icat etmek zorunda olduğumuz fikri içimize işlemiş. İnsanın bir meşguliyetinin olması bir bakıma iyi bir şey, uğraştığımız şey çok aptalca olsa bile. Ne pahasına olursa olsun sıkılmak istemiyoruz. Ancak ben, sıkılmaktan hoşlandığımı fark ettim. Bence sıkıntının hakkı yeniliyor.”
Erlend Loe, Doppler Sayfa 61
🙄🤪😊
Selam gadası 🙃
Hayır aksine kendimi çok seviyorum. Artık hayatı daha güzel yaşamaya başladım. Seneye canım ne isterse hemen yapmaya karar verdim.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ İnsan gerçekten sevdiklerinin özlemini çektiğini en ufak bir yokluklarında en derinden anlıyor. Kendimi de buna katıyorum. Kendim ve sevdiklerim için sonsuz şükürler olsun amin.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
8Cevap
Sıkıldığım o kadar çok şey var ki. Kendime sıra gelmiyor
Kendimden sıkılmıyorum ya 🙄 insanlardan sıkıldığım, tahammül edemediğim oluyor
Kendimden sıkılmıyorum
Detay güzelmiş, insan aslında kendisinden sıkılmaz, başka her şeyden herkesten sıkılır, hiçbir şeyden zevk alamaz hâle gelir...
ara ara oluyor gidiyorum ormana insanlardan uzak 1 2 gün takılıp geliyorum
Kendimden sıkılmaya fırsat bulamıyorum ki..
Kendimden hiç sıkılmıyorum
hayır kendimden sıkılmam
Evet oluyor
Şiirden sıkılmamışsın sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?