Allah'tan korkusu olmayan her şeyi yapar bence çok rahat yalan bile söyler.🙂
Sizce Allah'tan korkusu olmayan bir insan neler neler yapabilir?

Allah'tan korkusu olmayan her şeyi yapar bence çok rahat yalan bile söyler.🙂
Sizce Allah'tan korkusu olmayan bir insan neler neler yapabilir?
En başından içinde * varsa. Yoksa o ayrı konu. Ama içinde * varsa onu kötülük etmekten tutacak günah (kötü bisey yaparsam Allah cezamı verir düşüncesi) ayıp uygundur diye bir kavramı olmaz ki. Bu kişi katil değilse bile nefsi bugüne kadar katil olmasını istemediğindendir. Nefsi öldür şunu dese Allahtan korkmayan insan sence dermi, günah neden cani alıyım suçsuz yere? Nefsi çal dese dermi sence haram lokmadir diye? Onun kalbi ters bir kere. Ama her kalbi ters olanın kötülük şiddeti kişiden kişiye değişiyor. Elbette her kalbi ters olan yani kötü olan kişiler. Saf kötüdür. Ana hepsinin şiddeti aynı derecede değildir.
Hayır tabi ki Ateistim tanrıya inanmıyorum. ama kötülük yapmıyorum. zaten birisi sırf korku için kötülük yapmıyorsa o kişi zaten kötüdür. insanın iyi olmasını belirleyen dini inancı değildir karakteridir.
Cevap
16Cevap
Çok sevdiğim ve benimsediğim bir söz var: "Kork Allah'tan korkmayandan" Bunu bilir, bunu söylerim. Çünkü Allah'a gerçekten inanan bir insan, O'nun emir ve yasaklarının dışına çıkmaz ¢
allahdan korkuyor gibi duran tarikatcilarda yalan soylememek icin 6 yasinda cocuklara sapkinlik yapar degil min
Cematlari karıştırma bi kere herkes cemata bağlı değil sapkinlik elbet her tarafda var ama emin ol herkes cemat da bağlı değil cok şükür
@esmerimbiciiim cemaalarda allah korkusu yok diyorsunuz yani :)
Evet Allah korkusu olmayan bi insandan kork herseyide yapar..
hayir bence insanin etik degerleri varsa dogruyu yanlisi ayirt edebiliyorsa insan olabiliyosa dinsel kavramlar cokda onemli degildir
Allah korkusu olsa ne olur olmasa ne din ile insan merhametini karıştırmayın 😅
Allah'a inanıp korkmuyorsa yapar, inanmıyorsa neyden korkacak o da var
Allahtan korkmayan kuldan mı korkar be
Ayneeen öyle daha taze yaşadım gördüm
Yani Allah korkusu ve merhamet duygusu yoksa her şeyi beklerim o insandan
Yaradan korkusu olmayandan uzak durmak lazım zaten.
Evet yapabilir içinde Allah korkusu olan insandan kolay kolay zarar gelmez
Ooo en alasını yapar hemde
2 tane ateis arkadasim oldu 2 side su an arkadasim değil ön yargili olmak istemezdim ama artik mesafe koydum
Öbüne gelenle sevişir.
Yapmaz herhalde yapmamalı
Ozmn ataistler en kötü kişiler mi
Her şeye açık.
Yapar
Hayır
Bence yapar
Yapar
Doğru yapar
Yapar
yaniii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?