Trollemek nedir, trollemek ne demek, sosyal medyada çok sık kullanılan bu kelimenin anlamını sizler için derledim.
1 - Trol ağları, yelkenli gemilerden bu yana kullanılan av araçlarıdır. İlk tipleri Danimarka iğrıpları ve kırışlı trollerdir. Daha sonra iki gemi ile çekilen troller ve en son olarak kapılı troller geliştirilmiştir. Günümüzde kullanılan trolleri Kapılı (tek gemi ile çekilen) troller ve Kapısız (iki gemi ile çekilen) troller olarak iki gruba ayırabiliriz. Trol gemileriyle balık avlamaya ise "Trollemek" ismi verilir.
2 - Trol, İskandinavya folklorunda genellikle dev ya da cüce olarak resmedilen, mağaralarda yaşayan efsanevî, çirkin bir yaratıktır
3 - Simdilerde balık avlama terimi olarak değil de sosyal medyada follower avlamak için kullanılıyor.
Trollemek deyimi (ki son derece saçma sapan özenti ile yaratılmış bir deyimdir kanaatimce) ilk başlarda argoda fake atmak, kafalamak, sazanlatmak gibi deyimler yerine kullanılmaya başlasa da sonraları baya baya maksadını aşan durumlarda da kullanılmaya başlayarak içeriğini zenginleştirmiştir. tabi yüzde ye vurmak gerekirse az önce bahsettiklerim için çoğunlukla kullanılmaya devam etmesine rağmen; işine taş koyma, engelleme, yanlış yönlendirme, hata yapma/yaptırma gibi durumlarda da kullanıldığı görülmektedir.
Cümle içinde kullanmak gerekir ise;
Baş başa bir mekanda oturan iki sevgiliye baskın yapan arkadaşın masaya çökmesi ve kalkmaması durumudur. Bu sonradan çıkma görgüsüz terbiyesiz yapışkan arkadaş; sevgilileri trollemiştir durumu.
2x2=5 diyen arkadaşa; trol oldum oğlum ya da kendi kendini trolledin lan gibi yakıştırmalar yapılması gibi
Trol aslında mitolojik canlılardır. Harry Potter izleyenler ilk filmde kocaman bir trol gördüklerini hatırlarlar. Ancak artık internette insanların keyfini kaçırmak ya da münakaşa başlatmak için tohum ekmeye çalışan kişi anlamına geliyor. Forumlar, bloglar, sohbet odaları gibi çevrimiçi topluluklarda kasten alevlendirici konu ile ilgisi olmayan mesajlar göndererek okuyucuları provoke edip duygusal cevaplar verdirtme ya da bir başlığın konusunu dağıtma niyetindedirler.
Trol nedir, trollemek ne demek merak edenler için bir video bırakayım:
troll aslında sahte balık yemidir. balığın yeme atlamasını beklersin böylece atlarsa yakalarsın. internet alemindede buna benzer işte atıyosun yemi sazanın teki atlarsa trollemiş oluyosun işte :D
Trollemek; Dalga gecmek. Troll; Dalga geçen kişi Bu mecaz anlamı genelde bu anlamda kullanılır. Asıl anlamı; Mitolojide dev veya cüce olup çok çirkin suratlı olan yaratıklara denir.
yalan demek , dalga amaçlı kandırmak amacıyla soru soranlar var , troll fotoğraf yani başkasının fotoğrafını alıp benim diyen var. sahte demek kısacası.
Troll Knight Online de bir mob un adı mob da yaratık demek yaratıkda cismik bir hayvan cismik hayvanda alışılagelmişin dışında alışagelmişin dışıda göz aşinalığı olmayan göz aşinalığı olmayanda off yoruldum nese öyle işte resmini paylaşayım arkadaşın :D
Bütün yazılarımı inceleyebilirsin, hatta internetteki tüm yazılarımı ve hatta SMS'lerimi bile incelesen Türkçe'ye ne kadar dikkat ettiğimi görürsün ancak bazı kelimeler vardır ki kalıp şekline girmişlerdir. Örneğin az önce kısa mesaj servisi yazmak yerine SMS yazmam gibi. Evet, Türkçe'de "Trol" olarak kullanılıyor ama bu sorduğun sorudaki "Trol" o "Troll" değil... Yoksa dikkat etmene ben de sevindim ancak gerçek bu :)
Turkce'ye cok dikkat etsen ve saygi duysan 'SMS' yazmaz 'mesaj' 'telefon mesajlarim' yazarsin. senin dusundugun ya da aldigin egitim bizimkinden farkli en iyisi sen amerikan kulturune asik ingilizce kelimeleri turkce icine sokarak 'turkceyi iyi kullandigini dusunenlerden ol"
En İyi Cevaplar