Fiziksel açıdan elbette değil ama sosyal ve psikolojik olarak yeniden başlayabilmek mümkün bana göre.
Her şeye sıfırdan, en baştan başlamak ister miydiniz?
Fiziksel açıdan elbette değil ama sosyal ve psikolojik olarak yeniden başlayabilmek mümkün bana göre.
Her şeye sıfırdan, en baştan başlamak ister miydiniz?
Büyük yıkımlar veya acılardan sonra mümkün. İnsanın değişmesi de büyük bir değişimden sonra olur genelde. Ya da uzun zamandır çabaları sonucunda yavaş yavaş meyvesini alabilir diye düşünüyorum. Önce kafada sonra çevresinde değişimler yapmak gerekir
bir pazar sabahı ansızın uyanıp yola çıkmak isterdim, bilmediğim şehirlerden geçip yeni insanlarla tanışarak saatlerce konuşmak isterdim. uykusuzluktan ve soğuktan üşürken gökyüzüne bakmak isterdim. vardığım yerde her şeye sıfırdan başlayacak gücüm olsaydı eğer bütün geçmişimi arkada bırakırdım... ahını aldığım, kalbini kırdığım ne kadar insan varsa göğe bakarak af diler ve önüme bakardım. saatleri daha belirgin ve çok yoğun olmayan bir işe girmek isterdim. sabahın köründe kalkıp, servise binip işe gidip gelmek. birisini çok sevmek isterdim, buluşmaya zamanında gelmediği saatlerde heyecandan kalbim yerinden çıkacak kadar sevmek... cebimdeki paranın değerini bilip ona göre hareket ederdim. kursa yazılırdım daha güzel yemekler yapmayı öğrenmek için, akşamları bisiklet sürerdim. çok fazla şey isterdim eğer hayata sıfırdan başlayabilseydim.
hayaller hayatlar…
Bu hayalin olmayacak hiçbir yanı yok.
Bir oyun içinde olduğumuzu kabul ediyorsak hayata yeniden başlamamız mümkün olabilir.
Tek fark öldükten sonra aynı harita içinde, aynı yeteneklerle yeniden doğmayabiliriz. 😬
Bu yaşıma kadar, birçok yol ayrımında değişim yaşadım ve bu oyunun içinde kendini tekrar eden bir değişim içinde olacağıma da eminim. 😌
Evleneceğim kadından vazgeçtim yapmak istediğim meslekten vazgeçtim arkadaş çevreme bazen denk gelirse merhaba dan öteye gitmeyen duruma geldim. Yalnız biri olarak gidip geliyorum işe sabah 8 akşam 6 ve keyif aldığım birsey de yok. Şimdi yaşlı olupta evlenen insanları iyi anlıyorum ve haklılarmis yalnız insan olmuyor. Hayvan besleyen kişileri görünce bana mantıklı gelmiyor zaten sevmemde. Fakat her zaman gerekli biri
Cevap
6Cevap
Denemek gerekiyor.. Yılmadan, usanmadan, kırılan yerden onararak, bazen yaraları kendimiz dikerek.. İnanmak en önemlisi sanırım.. Keyifli günler..
Mümkün tabiki, insan yeter ki buna inanıp istesin...
Evet mümkündür ama bunun için gerçekten geçmişi unutmalı insan yani arkasında bırakmalı
Bende son zamanlarda çok fazla bunu düşünüyorum, ailemi bırakıyorum düşünmüyorum ama sıfırdan başlayabilmem için ya param birikimim olması lazım ya da elimden tutacak birbirimize destek olup her şeyi başarabileceğimize inandığım arkadaş bende ikisi de yok. Nasıl başlarım nereye giderim her şeyi unutur muyum, ucu ucuna geçinsem bile mutluluğu huzuru bulabilir miyim? Bi sabah uyandığımda iyi ki varım iyi ki yaşıyorum der miyim?
Hayata sıfırdan başlayamayız çünkü bebek değiliz bu yüzden hayata yeniden başlamak bana mantıksız geliyor
Onun yerine hayatı yeniden yazmak diye bir tabir kullanılmalı
Hayatımdan memnunum, özgürüm herhangi bir problemim yok değiştirmek istemezdim. Ancak hangi yaş ve psikolojide olursa olsun kişi her şeyi yeniden inşaa edebilir buna inanıyorum.
İyi bir iş varsa zor degildir. Her seyi bastan yapabilir kisi yani belki psikolojik olarak yipratici olabilir
Mümkün; evet isterdim o güç ve azim.. tabi ilerleyen zaman için net birsey diyemen her an ölecegimiz meçhul iken..
3 kez yeniden başladım. Benim için mümkün.
İnsan kendini ait hissetmediği yerde durmamalı. Ve kendine neresi iyi geliyorsa oraya gitmeli bence.
Her gün yeni bir sayfa 😅
Sıfırdan başlayabilirsin 😅
Bence nasıl bakarsan öyle görürsün...
Ortama duruma çevreye ve yaşa bağlı hayata sıfırdan baslama imkanı varsa olur
her şey kafada bitiyor aslında karanlıktan aydınlığa geçmek için çaba gerek
Mümkün tabi, ben en baştan başlamak istemem ama 😅
Tabikide başlayabilirsin en başta çevrendeki insanları çıkarark
Allah yeniden başlayanların yardımcisidir
Evet mümkün. Bu kafayla olabilirdi..
Ne kadar isteyip anandığına bağlı
Zor ama mümkün ben yapmak istiyorum
Mümkün ama kolay değil