Merhabalar. Uzun süredir terapi almayı düşünüyorum ancak emin olamıyorum. Terapinin bana faydaları nelerdir? Asıl önemli olan benim değişmeyi, iyileşmeyi istemem, çabalamam biliyorum ama cesaret edemiyorum. Bir de online terapi mi yüz yüze mi daha etkili olur acaba? Bu konuda bilgisi olanlar bilgilerini paylaşabilirlerse sevinirim, teşekkürler🙏🏻
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Hiçbir yararı olmuyor. Ben çok gittim. Sen kendi kafanda bitiremediğin sürece hiçbir işe yaramıyor. Terapi de bunu yapmayı amaçlıyor zaten. Yani konuşarak, kafada bir şeyleri bitirmeyi sağlamaya çalışıyor. Bunun için kendine inanman lazım. Onun haricinde psikiyatristlerin yazdığı ilaçları da hiç önermem yani. Anca uyuşturuyor. Uyutuyor sürekli yorgunluk yapıyor. Tamam beslenmen düzene girer, uykuların daha güzel olur ama sürekli ilaç da kullanamazsın. Terapi alma bence. Sorunun ne bilmiyorum ama ben her sorunun çözümünün kafayı meşgul etmek olduğuna inanıyorum. İlla çok para harcamana gerek yok. Her gün 2 saat yürüsen, internetten ücretsiz dil öğrenme platformlarını kullansan ya da ne biliyim yeni yemek tarifleriyle meşgul olsan bile iyi gelebilir. Önemli olan kendini dinlememek aslında. Kendi sorunlarına kulak verme. Kendi sorunlarını dinledikçe büyüyor. Ben böyle böyle majör depresyonu atlattım yani bence söylediklerimi önemsemelisin.
323 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Ben de çok terapiye gittim. Bana üstüne git dediler. Benim sorunum üstüne gitmek falan değil ki. Onlar da biliyorlar aslında. "Burdan çıktığında hemen değişmiş olmayacaksın, böyle de oluyormuş" diye diye değişim olacak dedi psikolog. Bunun üstüne tekrar tekrar psikologa gitmenin anlamı yoktur.. aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmaktan başka bir şey olmayacak çünkü.
Davranışa döksen de bazı içsel şeyler hemen gelmiyor maalesef. Ben 1 sene önce terapide söylenen şeyi defalarca kez yapmama rağmen içimdeki o olumsuz beni geriye çeken ses gitmedi. Öfkemk ifade etsem de insanlara hala sinirlendigim şeyi ifade ederken içimde olumsuz bir ses oluyor,
Zamana bıraktım ben de. - +1 yıl
@emre505 aynen öyle. para tuzağı yani başka bir şey değil.
- +1 yıl
@emre505 ücretsize de gittim ücretliye de hepsi aynı.
- Soran+1 yıl
@emre505 @KaramelMacchiato_ demeyin öyle😔
- +1 yıl
5 Yıldır antidepresan kullanıyorum bipolar ve anksiyete bozukluğu var bende kullanmamam mı gerekiyor yani buradan bunu anladım ciddi bir şey olmasa inan bende kullanmazdım kafada bitecek bir durumum da yok bitmiyor geçmiyor ama ilacı da bırakırsam daha da kötü olabilirim.
- +1 yıl
@Bendenedim o tarz hastaliklar icin konusmadim ki ben. O hastaliklara ilac sart. Terapi denen sey sadece konusma. Konusarak olmuyo.
- +1 yıl
Anladım peki
- +1 yıl
@Bendenedim dostum bir kağıt kalem al. Kendinde değiştirmek istediğin şeyler nedir? Hangi düşünce seni daha huzurlu tutuyor bunların hepsini not al. Sonra yavaş yavaş davranışa dökmeye başla.
İnsanları makul seviyede rahatsız etmeye başla, bencil ol, kendinde de bunu hak görmeye başla. Emin ol birçok şey değişecek. - +1 yıl
@emre505 teşekkürler üstad 🙏
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu konuda önerilerim olabilir. Evet oldukça pahalı ve her hipnoterapist yeterli deneyime sahip olamayabiliyor. Ancak çok fazla bilinmeyen bütüncül yöntemler de var. Her hâlükârda edineceğiniz fayda harcanacak paradan öce gelebiliyor. Sorunu tam olarak bilmeden de kesin bir öneride bulunmak doğru olmayacaktır...
- +1 yıl
- +1 yıl
@mmsaci ya boyle asiri karamsar bi insanim. Surekli bi huzun modundayim. Hep mutsuzum. Cok guzel iliskim var evlilik planliyoruz sevdigim bolumu okuyorum herkes gibi issiz kalma korkum var ama ben olayi cok abartiyorum. Tam bi drama queenim yani. Gecmiyo. Buna hipnoterapi nasil care bulsun ki? Karamsar insani iyimser nasil yapcak? Benim kafa yapim boyle
- +1 yıl
Hipnoz zihnin kendisini dış uyaranlara kapatarak kendi içinde daha aktif çalıştığı yüksek bir bilinç durumudur. Bu üst şuur hali bilinç ve bilinç altını uzlaşabilecekleri bir düzlemde buluşturur. Hiç bir sorun sebepsiz değildir, iş bu sebebi bulup bilinç ve bilinç altının sonuç üzerinde uzlaşmasını sağlamaktan geçer. Burada öneride bulunamıyorum iletişim amaçlı yazışma diyerek kaldırıyor ve hesabımı kapatmakla tehdit ediyorlar bu sebeple size yardımcı olabilir diyerek link paylaşamıyorum. Instagram üzerinde relfyterapi yi deneyebilirsiniz...
- +1 yıl
- +1 yıl
Mümkündür, anne rahminde cenin 120. günden itibaren canlıdır anne vasıtası ile çevresiyle etkileşir. Hamilelik döneminde annenin yaşadığı travma bebeği de etkiler. Klasik psikoterapi bunu tanı olarak sınıflandırmamış olsa da hipnoterapi bu duruma ulaşabilir ve düzeltilmesine yardımcı olabilir. RelfyTerapi yi deneyin bence. Önce sizi hipnotik trans için eğitirler sonra oluşturulacak yol haritası ile başta terapist gözetiminde ilerledikçe selfhipnoz ile kendi başınıza devam edebilirsiniz...
- +1 yıl
- 1 yıl
Bu arada haklısın ben de o yeşil reçetli ilaç kullandım maalesef bilmeden nöroloji bölümünde haberim yoktu şimdi hukukta hazırlanıyorum malesefki savcı olma yolunda bi ihtimal vardı artık o da olmuyacak bu yeşil reçeteli ilaçlar baş belası işime bile yaramadı yanlış ilaç verdi diyebilirim zaten birşeyim yoktu ama bazen düşüyordum kalktı epilepsi ilacı verdi ayağa kalkamadım hayatta en alakasız kişi ve ilaç savcılıkta da kaç gündür düşünüyorum olamazsam artık avukatlık.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Öncelikle iyi geleceği kesindir yüz yüze terapinin senin açından daha yararlı olacağını düşünüyorum nasıl ki dişimiz başımız ağrıdığında doktora gitme ihtiyacı hissediyorsan ruhumuz için de zaman zaman doktora gitme ihtiyacı hissederiz onun da iyileşebilme süreci var ve iyileşmesi için çaba vermek zorundayız ama ne yazık ki toplumda psikolojik olarak terapi veya destek alan insanlara farklı bir gözle bakıyor lakin böyle olmaması lazım çünkü tam bir sağlık hali her anlamda olmalıdır bedenle ruhen zihnen...
10 Yorumla
- +1 yıl
Terapi, bir kişinin düşünce, duygu ve davranışlarını düzenlemeye yardımcı olur. Bu terapi tekniği, insanların kendi içlerindeki kaynakları keşfetmelerine ve kendilerine yardımcı olmalarına yardımcı olur. Terapi ayrıca insanların kendilerini ifade etmeyi, iletişim kurmayı ve ilişkilerini geliştirmeyi öğrenmelerine yardımcı olur. Bu terapi tekniği ayrıca stresle başa çıkma, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunlarla başa çıkmada yardımcı olabilir.
10 Yorumla
- u+1 yıl
Tabi ki de terapi mutlaka faydalıdır. ama burada bunu gerçekten kendiniz istemeniz gerekiyor, yani sadece tavsiye üzerine değil gerçekten biri ile konuşmak birine danışmak ve sorunlarınızı anlatıp çözüm önerisi bulmayı istemeniz gerekiyor. zaten burada önemli olan sizin de söylediğiniz gibi değişmeyi istemeniz işte asıl önemli olan bu bazı insanlar değişmek istemediği için ne yaparlarsa yapsınlar gelişemezler yani değişemezler. ama siz bunu istiyorsanız iyileşmeyi yani gelişmeyi, tek yapmanız gereken sadece kendinize güvenmektir kendinize güvenirseniz bu hayatta her şeyi başarabilirsiniz. Online veya Yüz yüze arasında bence fark yok danışmanlık alacak kişinin kendi seçimine kalmıştır. ama tabi yüz yüze daha etkili olabilir. Terapi almak neleri seçmeniz gerektiğini ya da bu yolda nasıl ilerlemeniz gerektiğini anlamak ve fark etmek için oldukça faydalıdır. Terapist sadece size bu yolda eşlik edip atlatmanıza yardımcı olacaktır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
25Cevap
şu yaşıma geldim ve yapmadığım ender şeylerden bire de bu'dur.
yararına inanmadığımda mı yoksa ihtiyaç duymadığımdan mı emin değilim.11 Yorumla- Soran+1 yıl
Bende böyle düşünüyorum
Psikologlar feministtir. Özellikle kadınların psikolojisini bozan, değersizleştiren, yalnızlaştıran feminizmdir. Terapi sorunu arttıracak. Seni psikolojini bozan yolda devam ettirecek.
İlla gideceksen terapistini araştır. Muhtemelen antidepresan kullanan, yalnız, kedi köpeğe sığınan biri olacaktır.🤓00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben spor terapisi uyguluyorum, sorunu tam olarak öğrenip ona göre egzersiz programları oluşturuyorum. Fiziksel ve zihinsel süreç birlikte işliyor. Lakin zannedersem siz psikolojik destekten bahsediyorsunuz ki bizim kullandığımız yöntemler bu süreçte destek terapisidir. Psikoterapi için bütüncül psikoterapi uygulayan hipnoterapi konusunda uzman olan yerleri tercih etmenizi öneririm. Bunun yanında aerobik bir egzersiz programı ile sürecinizi desteklemenizin de faydasını görürsünüz...
00 YorumlaMerhaba, bende terapi görüyorum ilk seansım yüz yüzeydi sonra şehir değiştirdiğim için online yapmak zorunda kaldım fakat online devam edemediğim için burdan başka dotkorla devam ediyorum şu an aldığım ilaçların etkisini görüyorum memenunum durumumdan. Son olarak psikiyatrist mi yoksa psikolog mu? Benim psikiyatristti😊
12 Yorumla- Soran+1 yıl
İlaç istemiyorum ben. Kendi kendime başarmak istiyorum 🤷🏼♀️
- +1 yıl
Anksiyeten varsa yüzyüze daha iyi olur sonuçta farklı bir ortamda farklı bir insanla muhatap olacaksın
10 Yorumla terapi almiş biri olarak yorum yapmak istedim. ilk öncelikle onlineın bende bir faydası olmadı corona zamanı online olarak devam ettik bir süre fakat yüz yüzeye çevirdik. onlara yaşdığınız her şeyi anlatın ki onlar sizin için en iyi tedaviyi bulabilsinler. sizi yargılyacak, böyle yapmasaydin iyi olurdu gibi ithamlarda bulunmayacaktırlar
10 YorumlaKendinden baska kimse seni iyileştiremez herkes kendinde hiçbir zaman anlaşılmayacaksın terapi sadece hayata yaşama dünya itaatlik kabullenmek içindir..
00 Yorumla- +1 yıl
Terapi ordularınızı geri çekin çok bitkinim der sagopa
Terapi bana kalırsa para tuzağından başka bir şey değil, kişisel gelişim kitabı okuyup kendi kendinize terapi yapmanız bence daha mantıklı00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı. Ben sigara bırakmak için terapi aldım sigara 2 katı oldu ilaveten bıraktığım ickiyede geri başladım. Şimdi daha iyi hissediyorum
01 Yorumla- Soran+1 yıl
😔
- +1 yıl
Aşko terapi inanılmaz etkili. Ben gittim gideli şükrediyorum. Normal bir insan gibi düşünmek neymiş onu anladım.
14 Yorumla- 1 yıl
@leon3535 Evet hatta bıraktım ne yazık ki ama devam etmeyi düşünüyorum. Hayatımda verdiğim en iyi kararlfan biriydi terapi almak.
- 1 yıl
@leon3535 Bursa ama şehrin önemi var mı ki, her şehirde terapist var
- +1 yıl
Ben yardım aldım hâlâ alıyorum. terapilerden çok verim alıyorum açıkçası. Kendimi yüklerimden arınmış hissetmemi sağlıyor..
10 Yorumla - +1 yıl
İşe yarar mı bilemem ama mini terapistin olabilirim. İnsanların prıblemlerini dinleyip çözmek hoşum gidiyor... Terapistler olmuş 1000₺
00 Yorumla - +1 yıl
Trapye gitmeyi dusunuyorsan eger buna ihtiyacin var gibi sence zaten olk izleinjm cok kiymwtli
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir şeyi yapmak istiyorsan yaparsın birinin desteğine ihtiyacın yok sen kendine inandığın sürece yapamayacağın şeyin olmadığını ve bu tarz şeylerin para tuzağı olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben 3 ayrı terapiste gıttım farklı yıllarda. Diğer ıkısınden memnun kalmadım cunku senı dinliyor tamam ama o kadar onun dedıgı şeyleri bende biliyorum. Hayatımda degıstırmek ıstedıgım durumlar var mesela özel hayatım kariyer vs bunları terapist düzeltemez hatta bende. Boşa verdıgımı hissettim. Birde ıyı terapist bulmak ınan çok zor.
00 Yorumla - +1 yıl
kesinlikle inanılmaz faydalı, eski bir erkek arkadaşım terapi aldı çok kötüydü belli başlı sorunları vardı, bir yıl sonra sanki başka biri oldu sorunlarını çözmeye başlamıştı ve gölerinin içi gülüyordu sanki
10 Yorumla - 1 yıl
Durduk yere ay ben depresyondsyım vs diye psikoloğa gidersen daha da kararırsın. Bi amacın olur o zaman olabilir. Dikkat dağınıklığı, unutkanlık, baş dönmesi gibi ciddi fiziki veya somut şeylerde faydası olur
00 Yorumla Bu durumu 15 yıldır yaşıyorum , terapinin etkisiz olduğu rahatsızlıklar mesela , depresyon bipolar , şizofreni ise ise yaramaz. Ama KB , okb , anksiyete gibi konularda başarılı. Sizin nasıl bi rahatsizliginiz var.
00 YorumlaSorun yasadiginizi dusundugunuz konuyu gerekiyorsa O kisileride Seansa katarak kalici olarak kafinizda cozume kavusturmadir Terapi😊 Ben bir Aile Danismani olarak size en kisa sürede baslamanizi üneririm…
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Namazını kıl, Allaha yakınlaş ne derdin kalır ne tasan. Tescillendi hem de beş kuruş harcamadan
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Youtube da çok iyi terapi videoları var. Psikolog İzzet Güllü' nün.
00 Yorumla - 1 yıl
yüz yüze daha iyi olur. aynı evde yaşadığın birileri varsa söylediklerini duyabilecekleri için kendini rahat hissedemeyebilirsin.
00 Yorumla Bi işe yaramaz kırık kalbin sarmalanmadıktan sonra sadece dıruma bogun egmeyi güçlü olmaya öpretiyır hiçbiri kırık kalpi ateşi bilmez
00 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir sorunu olmayan bir insanın bile terapiye gitmesi etkili ve ben Online hiç önermem çünkü terapist stresini ifadeler tam olarak anlayamaz.
00 Yorumla Sadece işinde iyi bir doktor bulman gerek. Yoksa çok daha fazla para dökersin. Yaşamış biri konuşuyor 😏
00 Yorumla- +1 yıl
seni rahatlatır yani duygularınla tek başına mücadele etmemiş olursun birinin seni önemsediğini hissedersin ve terapiden sonra hayatın düzene girer
00 Yorumla - +1 yıl
İnsan rahatlar karşındakinin başkasına söylemeyeceğini bildiğin halde raahtça her şeyini anlatabilirsin içini dökersin
00 Yorumla Terapiyi destekleyecek faktörlerde olması gerek bence aşk ilişkisi iyi dostluklar aile bireyleri gibi
00 YorumlaBen terapi goruyorum Hic bi faydasi yok seansim her hafta bir kere oluyor Cok sacma Para tuzagi Bunlar gerek yok bence
00 Yorumla- +1 yıl
Yüzyüze ve kesinlikle al
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben çok önyargılardaydım, ama çözdüm ara ara gidiyorum çok çoookk iyi geliyor
00 Yorumla Terapi kendini tanıma aşamasında bir aynadır
00 Yorumla- 1 yıl
Selam bi sakıncası yoksa özelden konuşabilirmiyiz bende psikiyatriye gidiyorum çünkü
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle yüz yüze ama terapi her zaman faydalı olmayabilir bunu göz önğndr bulundur
00 Yorumla - +1 yıl
@zapata67 noldu korkuyon muu adam sandım seni be korkak
00 Yorumla - +1 yıl
Aşkım faydası falan yok 8 ay gittim aşık oldum adama bide onun için başka doktora gittim
00 Yorumla Boş iş para tuzağı hepsi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
😔
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bence önce online başla sonra yüz yüze
10 Yorumla Rahatsizliginin ne oldugunu düsünüyorsun?
00 Yorumla- +1 yıl
O kadar rahat hissettiriyor ki
00 Yorumla - +1 yıl
Zihni yatıştırır
00 Yorumla - 1 yıl
Terapiste alkol icirdik gidin
00 Yorumla - +1 yıl
ben genelde aglamak icin kullaniuorum
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç bir işe yaramamsi
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 693 cevap paylaştı. Terapistim
00 Yorumla- +1 yıl
Ne terapisi
00 Yorumla Ruhumuzu dinginleştiriyoe
00 YorumlaKendini çok daha iyi hissetmeni sağlar
00 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir terapi
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Psikolog terapisi?
- +1 yıl
Yaşam koçluğu yapıyorum
- Soran+1 yıl
Bir yaşam koçu ve bilinçaltı uzmanıyla görüştüm daha önce. Fayda göremedim🤷🏼♀️
- +1 yıl
İstersen ekle detaylı anlatayım
- +1 yıl
Yasâm koclugumu cozum buluyo musunuz
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Benim sorunlarim var cozum bulamadigim kafamda bitiremedigim takintilarim soru isaretlerim ve eşimle ilgili
- +1 yıl
Yardımcı olurum
Kendini keşfetmek
00 Yorumla- +1 yıl
:(:(
00 Yorumla - +1 yıl
Bence Yok asffaa
00 Yorumla - +1 yıl
Ben de çok istiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Kafan rahatlar
00 Yorumla - +1 yıl
Neyin var ki
00 Yorumla - +1 yıl
Yqz konuslm
00 Yorumla
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba terapiden faydalanabilmeniz için öncelikle sizin bu süreçte istekli olmanız ve danışmanlık alacağınız kişiyle birlikte hareket etmeniz önemli. Buna karar verdikten sonra size eşlik edecek ve o süreci sizin ritminizle yürütecek birinle başladıktan sonra her şey kolay. Sadece yola kendinizi hazır hissettiğiniz anda çıkın gerisi keyifli ve kendinizi keşfettiginiz ve kendi kapasitenizi kullandığınız bir alan.
Online veya yüz yüze arasında bana göre fark yok danışmanlık alacak kişinin seçim. yapacağı bir alan.
En kısa zamanda kendinizi keşif yolculuğuna çıkmanız dileğiyle 🌸
Teşekkür ederim paylaşımınız için🙏🏻
Rica ederim 🌸