İnsanlar bana "sen zekisin" diyorlar. Ama ben kendimi aptal gibi hissediyorum. Neye dayanarak bana zekisin diyor olabilirler?

İnsanlar bana "sen zekisin" diyorlar. Ama ben kendimi aptal gibi hissediyorum. Neye dayanarak bana zekisin diyor olabilirler?
Ben kendini apt*l hissettiğini söylerse birisi ya da malım ya falan derse o zaman alakası yok gayet zekisin derim. Çoğunlukla bunu gördüklerinden değil, teselli etmek istediklerinden dolayı söyler insan. Yoksa kimsenin içindeki cevheri, kimsenin gördüğü yok ¢
Kimseye ben mallım demiyorum ya kendi içimde böyle düşünüyorum
Zeki insan kolay kavrar. Kolayca uyum sağlarlar. Empati yapar. Analitik düşünür. Olayları geniş bir bakış açısıyla değerlendirir. Meraklıdırlar , açık görüşlü ve mantıklıdırlar. yalnız kalmaktan çok korkmazlar , yaratıcıdırlar, gevezelik etmeyi sevmezler. Analiz ve gözlem yetenekleri gelişmiştir.
Benim gördüğüm bunlar.
Doğru
Olsun onlar zeki diyorlarsa doğru yoldasın. Bana birileri zekisin, yeteneklisin, sağduyulu bir insansın diyor ama bana anlamsız geliyor. Fakat doğru yolda olduğumu düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Sosyal zeka mi saysial zeka mi görsel zeka mi işitsel zeka mı bir daha bu böyle uzayio gidiyo. Her insanda bir tanesi daha çok gelişmiştir Hepsinde aynı anda iyi olamazsın. Seni hangi özelliğinden ovuyorlar peki
Rica ederim ne demek ❤️
Cevap
22Cevap
Ben konuşmalarına göre derdim zeki olup olmadığını
Görüşlerini düşüncelerini ve sorun çözme yöntemlerini beğeniyorlardır bence bundan dolayı zeki olarak bakıyorlardır, ben de kendimi canım gibi hissediyorum ama etrafımda ki insanlar veya burada sorularını yanıtladığım bazı insanlar akıllı zeki buluyorlar beni, egom zıplamıyor ama mutlu ediyor bir nebze..
Senin görüşlerine denk geliyorum bence de mantıklı birisin
Teşekkür ederim sen de aynı şekilde öylesin hep böyle kalmalısın bence :)
Ama beni tanımıyorsun ki
Arkadaşlarının hepsi aynı şeyi söylüyorsa eğer mantıklı birisindir diye düşündüm ki senin zeki olduğunu söylemlerini bile sorgulaman mantıklı biri olduğuna işaret bence çünkü mantıksız ve cidden asalak insanların sorgulama yetileri yoktur genellikle..
Teşekkür ederim öyleyse
Rica ederiiimm, iyi geceler iyi uykular tatlı rüyalar öyleyseeee ☺️
Size de
Zaten kendini Zeki gibi hissetseydin bu olmadığına işaret olurdu Zeki insanlar bilgiye aç olurlar bundan dolayı hep kendilerini eksik sanarlar
Ama aptallar öyle mi ohhh her şeyi onlar biliyor 😅
Sanki hiçbir şey bilmiyor gibiyim hayatta
Ben oldum diyemiyorum
Güzel cevap vermiş
Haklı
Aynen
Zeki insan Ne kadar çok şey öğrenirse çok az şey bildiğini öğrenir. Başka aptallar ile konuşunca ulen bilgiliymisim hissi olur. Sen benimle sohbete gel. Birde ben torumlayayim seni
Gerek yok
Zeki olmadığını düşünüyorsan öylesindir muhtemelen. Ama buna rağmen öyle olduğunu söylüyorlarsa onlar senden daha beter demektir 😅
😂😂😂
Farklı düşünebilen, detaylarda sorgulama yapabilen kişilerdir. Zeki diyebilmek için düşündüklerini hayata geçirmesi yani kararlarını da almasi lazım.
Teşekkür ederim
Konuşmalarına, konuşurken seçtiğin kelimelere ve kurduğun cümlelere göre bunu diyor olabilirler..
Olabilir
Sadece zeki insanlar kendilerini aptal gibi hissederler. Ben daha bir aptalin ya da cahilin kendisne aptal dedigine şahit olmadm
Teşekkür ederim
Belki konuşmalarından dolayıdır ya da birşeyler biliyorsundur
Teşekkür ederim
Konuşma şekline, vokabülerine, gerçek hayatta ne kadar faydalı, ...
Teşekkür ederim
Ayrıntılı ve analatik dusunebilen
Ve bazı ezber kabiliyetine sahip insnalaea
Ezber sıfır bende
Analitik düşünebiliyorsan sorun yok
Muhtemelen dusunuyirsunda
İnsanları çok dinlememek ya da takmamak lazım bunu zamanla öğreniyorsun.
Tamam
Zekanın türlerini arastirmani öneririm
Tek bir zeka türü yok.
Teşekkür ederim
Yatağa atmak istediğim kızlara motivasyon amaçlı zeki ve güzel olduklarını söylerim ve işe yarar
Erkek değil bunu diyenler
Senin için öyle olabilir
Zeka göreceli kavram ben de kendimi canım gibi hissediyorum ama insanlar beni de zeki sanıyor
:))
Güldüğü şeylere , kullandığı kelimelere, yerli yerinde konuşmasına ve davranmasına , iletişim becerilerine , dinleyisine , algılayışına , dürüstlüğüne , farkındalığına göre zeka hakkında ipucu verir
Teşekkür ederim
Demek ki çift karekter taşıyorsun dışarıya karşı zeki içeride saf
Bana zekisin diyorlar ve bence ben de normalim. Zekayı ölçmek zor
Okulda öğretmenlerde karneye zeki ama çalışmıyor derdi aklıma geldi
Hhhhahh
Aslında senin kendini zeki biri olarak görmemen zekiliktir.
Teşekkür ederim
Bencede insanlar neye dayanarak demiş daha kendi zekasını kabul. etmiyor
hazır cevap pratik olması akılcı cevap verir bişeyi kolay anlar
İnsanlara bakmayın herkes bir şeyler sôyler önemli olan senin düşündüğün
Teşekkür ederim
Zeka en önem verdiğim şey 🥰
Belli olmuyor mahsallaj zeka. KS ucuyor
Pratik düşünmesine, hafıza gücüne bakarak…
Bilmem ben de aynıyım
Gururunlada oynuyor olabilirler
Bazen insanların dağı taşı * gelir..
Karşı tarafı çabuk çözüyorsun mesela
sen neden aptal gibi hissediyorsun
Kendine ayrı çevrene ayrı karakter sergiliyorsun
Cin fikirliyse
Değilim pek
Bence m*lsn
Tamamen yalan beyan
kızma alınma
Tamam zekiye abla
😂😂😂😂
Biliyor musun yeğenime de zeki teşhisi konulmuş ona özel bir okula gönderecekler sanırım çocuk her şeyi biliyor maşallah.
Maşallah 🧿
Hissedin
ne okuyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?