+1 yılZeka doğuştan değil, kullanıldıkça gelişen bir şey. Aslında her insanda zeki olma kapasitesi var ama bastırılmış duygu ve düşüncelerinden dolayı aklını kullanamıyor. Şöyle düşün, seni çok güzel bahçeli büyük bir yalıya koymuşlar. Orada sevdiklerinle yaşıyorsun. Yalının bahçesi dışına gidersen yalıyı kaybedeceksin. Sen yalıyı kaybetmemek için bahçede kalırsın ve etrafındakiler ne diyorsa ona inanırsın. Dış dünya ile alakan olmaz çünkü çıksan rahatlığın gider. O yüzden başkalarının düşüncelerini kendine empoze etmeye devam eden insanlar zeki olamayacak. Ego dediğin şey ise aslında kendinde olan ve bir başkasından sana yansıyınca gözünü alıp, seni rahatsız eden bir tavır biçimidir.
019 Yorumla
Soran+1 yılZeka tamamen doğuştan gelen bir şey ve gelişip gelişmemesi veya geri kalması dış etkenlere bağlı. Bir kedi, maymun vs konuşabilir mi? Hayır.
- +1 yıl
Konuşmaya çalışınca konuşuyorlar. Örnekleri internette var. Ona öğretenin bilgisine bağlı. Ezbere konuşuyorsun onu fark ettim. Önce araştır sonra bir konu hakkında tartış
Soran+1 yılAraştırmadan boş boş konuşan sensin. Bir şeye insanmışsın ve onu dayatmaya çalışıyorsun. Bunlar boş ve doğru olmayan inançlar. Zeka tamamen genetik, potensiyeli ortaya çıkarmak ayrı bir şey. Ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun.
- +1 yıl
Sensin reis sensin. Zamanımı boşa harcamak istemiyorum.
Soran+1 yılNeden sonuç ilişkisi? Her neyse zamanımı boşa harcama.
- +1 yıl
Cahille tartışmıyorum sadece. Dünyanın en gereksiz ve yorucu durumu. Yolun açık
Soran+1 yılBen de sizofrenlerle tartismiyorum. Ne düşünüyorsan ona inanmaya devam et.
- +1 yıl
Kusura bakma ama çocuk haklı zeka doğuştan gelen bişey değil bi miktar doğuştan gelir fakat insan öğrendikçe kendini geliştirdikçe zekası IQ seviyesi artabilir bu artış yaşa göre değişiklik göstere bilir okula gitmemiş cahil bi amcanın yeni bişi öğrwnmesi ortaokul okumuş liseli birine göre daha zordur
- +1 yıl
Aslan sende hak vermeden önce hitap etmeyi öğren he. Çocuk diye mevzuya giriyorsun bunu geçtim haklı olduğunu düşünüyorsan neden kusura bakma diyorsun? İstediği kadar baksın yani sırf pembe nüfus cüzdanı taşıyor diye gerçek düşüncemizide mi söylemicez. Az dik durun
Soran+1 yılDetaylı mi anlatayim illa? Doğduğunda bir veyinle var olursun ve var olan potansiyeli kullanarak en üst noktaya gelebilirsin. Gelişebilir diye bahsettikler ve yüzde olarak anlattıkları aslında bu. Bir hayvan da zeka olarak en üst potansiyele gelebilir ama onun potansiye insanla yiyasla daha azdır. Ortada hiçbir şey olmadığını düşün, hiçlik, hadi geliştir bakalım zekayı gelistirebilir misin? Ortada gelişecek bir şey yok ki geliştireceksin. Vücut geliştirme gibi düşün, bir yere kadar gelişebilir ama daha fazla gelişemez. Ama bir maymun insandan çok daha fazla kas geliştirebilir çünkü genleri farklı. Zeka beyninde ne kadar hücre bağlantısı olduğuyla alakalı bir şey ve bu hücrelerin olmaması gelişime de bir engel olur. Mesela çocukken ogrendigin dilleri ana dilin gibi konuşursun ama yaşın buyudukce bir dil öğrendiğinde şiven her zaman kalır neden? Çünkü 4 yaşında kullanılmayan ve gereksiz gorulen beyin hücreleri yok olur ve bu ergenlikte de gerçekleşir. Yani artık ortada gelişecek bir şey yoktur.
- +1 yıl
Sana bir abi tavsiyesi; saygı ve nezaketi herkese değil, hak ettiğini düşündüğün ve bunu senden kazanan kişilere ver. Çünkü saygı kazanılır. Sırf cinsiyet, yaş farkı veya konumdan dolayı birine gösterilmez
Soran+1 yılİnsan gibi anlatıyorum ulan o evladı zaten saygı bekleyen olmadı senden
- +1 yıl
Sen yine de öyle deme. Düşüncelerini söyle geç. Saygı göstermiyorsun diye de saygısız olmaya gerek yok.
Soran+1 yılBir bok anlamıyorsun s g hayvanat bahçesinde yasa
Soran+1 yılDetaylı mi anlatayim illa? Doğduğunda bir veyinle var olursun ve var olan potansiyeli kullanarak en üst noktaya gelebilirsin. Gelişebilir diye bahsettikler ve yüzde olarak anlattıkları aslında bu. Bir hayvan da zeka olarak en üst potansiyele gelebilir ama onun potansiye insanla yiyasla daha azdır. Ortada hiçbir şey olmadığını düşün, hiçlik, hadi geliştir bakalım zekayı gelistirebilir misin? Ortada gelişecek bir şey yok ki geliştireceksin. Vücut geliştirme gibi düşün, bir yere kadar gelişebilir ama daha fazla gelişemez. Ama bir maymun insandan çok daha fazla kas geliştirebilir çünkü genleri farklı. Zeka beyninde ne kadar hücre bağlantısı olduğuyla alakalı bir şey ve bu hücrelerin olmaması gelişime de bir engel olur. Mesela çocukken ogrendigin dilleri ana dilin gibi konuşursun ama yaşın buyudukce bir dil öğrendiğinde şiven her zaman kalır neden? Çünkü 4 yaşında kullanılmayan ve gereksiz gorulen beyin hücreleri yok olur ve bu ergenlikte de gerçekleşir. Yani artık ortada gelişecek bir şey yoktur. Bundan da bir şey anlamıyorsunuz ben daha ne yapayım? Cahilsiniz.
Soran+1 yılDaha konuşmayı tartışmayı bilmiyorlar bana gelmiş yalan yanlış bilgileri anlatıyorlar.
Soran+1 yılAma herkesin cahil olduğu bir yerde doğruyu konuşursan o yanlıştır, evet haklısınız.
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılyahuu ülkeyi niye karıştırıyosun ki mesela ben genelde ego yapmam ama bendeki yeteneklerin de fark edilmemesi taktir görmemesi beni rahatsız eder eyer hava atabilecegin bi yanın varsa havanı atarsın doğuştan ya da sonradan reklamın iyisi kötüsü olmaz
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHer zeki insan egolu değildir. egonun zeka ile değil karakter ile ilgisi var, aslında tam tersi zeki olmayan insanlar egolu ya da ben merkezci yani bencil olabiliyorlar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle seyleri dert etmeye bile gerek yok sen düzeltemezsin onları başkalarının ne dedigini ne yaptigina degil kendi yoluna bakmak gerekiyor aslinda ama nedense oyle yapmiyoruz iste kafaya takiyoruz niye kafaya takiyoruz onu da bilmiyoruz
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece merak ediyorum amacım düzeltmek değil.
- +1 yıl
Ego meselesi şöyle bizim insanımızda gereksiz yere cok yükseklerde level olan bir şey bu karamter kisilik meselesi zeka isine gelince de herkes de vardir degisir bu sadece kullanabilmek önemli
Evet çok saçma. Ama şöyle bir şey varki zekasını egoluktan yana kullanıyorsa yeterince zeki değildir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. aslında egodan ziyada zeki insanlar o aşamaya gelene kadar bi çok şeyden bıkmış bunalmış oluyo o yüzdendir tepeden bakmaları insanlara
00 YorumlaDoğuştan gelmesi daha kıymetli değil mi? Şöyle düşün, Messi doğal yetenek ama C. Ronaldo o seviyeye çıkabilmek için hayatından çok şey feda ediyor.
012 Yorumla
Soran+1 yılBu aynı devasa bir adamın zayıf birisiyle boks yapıp yenince ovunmesi gibi bir durum ve bu tam olarak saçmalık.
Soran+1 yılBenim sorum sadece bir insanın kendisi basarmadigi bir konuda ovunmesi ve egolu tavırlar sergilemesi doğru mu? Ve bir kişi çok güzel bir sanat eseri yaptığı için ovunebilir ama bir kadın çok güzel olduğu için ovunebilir mi?
- +1 yıl
Diyorum ki övünebilir. Güzellik, güç, zeka, yetenek herkeste görülen özellikler olmadığı için değerlidir. Nadir olan değerlidir çoğu zaman. Ama ego meselesi başka bir konu. Bu bir karakter özelliği. Bir insan yüksek egoya ya da kibire sahipse övünecek ve kendini yüceltecej herhangi bir şey bulabilir. Ego ve kişisel özellikler arasında doğrudan bir bağlantı bulunmuyor.
Soran+1 yılBenim bahsettiğim şey ukalalik ve diğer insanların kendisinden küçük görerek icden içe assagilamak
Soran+1 yılZannetmiyorum. Okulda başarılı olan herkes bu role bürünüyor ve bence bu ya ülkenin cahilliginden kaynaklı olarak övmesi ya da insanın kendi içinde var olan bir şeyin bu yolla ortaya çıkması. Tabii ki karakter özelliği ama sonuç olarak okul hayatında başarılı olanlar böyle ve bu tesadüf olamaz.
- +1 yıl
Okul hayatında her başarılı olan kişi zeki mi, değil. Çalışarak başarı sağlayan ama zeki olmayan çok insan var. Öyleyse çalışarak başarılı olması kibirli olmasını kabul edilebilir kılıyor öyle mi? Ben kibirin kişilik özelliği olduğu konusunda ısrarcıyım ve doğrudan bir bağlantı göremiyorum zeka ile.
Soran+1 yılBen de kendimi ovmeyi severim herkes gibi ama sonuçta toplumun düzenini bozacak bir davranış olduğu için yapmıyorum ki zaten hoş da karşılanmiyor bu. Ama başarılı olan insanları hali hazırda direk insanlar övüyor. ooo doktor mu? Vaay falan. Ama okulda başarı gösteren insanların büyük bir çoğunluğu zekidir ve geri kalan da fazla çalışmıştır. Okulda başarı göstermeyen herkes de zeki değildir anlamına gelmez bu. Yani insan zeki olmasına rağmen bu davranışlarına da doğru şekilde yansımıyor bir şekilde, belki de hoşuna gidiyor.
Soran+1 yılSadece bir olayı öğrenmeye çalışıyorum kimse bir şey yapmadı. Zeka kötü davranışlara engel oluyor mu? Bir aradtirmaya göre zeka ile bilgelik arasında bir baglanti yokmuş, bana da öyle geliyor. Dolayısıyla rütbe olarak vs bizden üst düzeyde olan insanları övmek mi gerekiyor yoksa eleştirmek mi? Bana kalırsa eleştirmek gerekiyor gibi. Bu konuyu çözmeye çalışıyorum. Mesela cahil ülkelerde polisler, doktorlar vs çok otoriter oluyor ve isterse halka hizmet etmiyor bile.
- +1 yıl
Düşündüğün konudan bağlantısız çok farklı noktalara dağıldığın için cevap bulamıyor olabilirsin. Zeka ve ahlak bağlantısı arıyorsan önce zekayı, sonra da ahlakı tanımlamalısın. Okul başarısı zeka belirtisi değildir örneğin. Ayrıca ahlaki davranış ve entelektüel seviye arasındaki durumu da göz önüne almalısın. Çok fazla faktör var. Aslında harika bir soru bu açıdan ama yazarak ve mimiksiz açıklama yapmak için fazla ağır bir konu.
+1 yılülke yürüyen egolulardan oluşuyorsa ülkenin neden 84 IQ su var?
04 Yorumla
Soran+1 yılEgolu her insan zeki değildir ama zeki olduğunu düşünen herkes egoludur.
- +1 yıl
ortadoğuda pek zeki bulamazsın
Soran+1 yılSıra kaptığı için zeki olduğunu düşünen insanların olduğu bir yer sonuçta haklısın
- +1 yıl
her sistemin çöktüğü yerde konuşmaya çalışıyoruz
Sen niye kendine dert ettin
013 Yorumla
Soran+1 yılDert ettiğimi kim söyledi
Soran+1 yılKıskanıp açtığını kim söyledi
Soran+1 yılİyi bari üstüne otur da ne dediklerini daha iyi anlarsın oturma bolgenle düşünüyorsun sonuçta
Soran+1 yılSen zaten otumussun mk
Soran+1 yılAynen oturduğun şey beynine kadar yetişmediği için bu şekilde konuşuyorsun 🤏🤏🤏
Soran+1 yılNe boş insansın ya bı s g bir de zeki olduğunu düşünüyorsun dur sen 😂😂
Soran+1 yılCatliyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer şey mantık çerçevesinde yürümüyor bu hayatta
02 Yorumla
Soran+1 yılAldığım en mantıklı cevap
- +1 yıl
Biliyorum ajıhbjkhvbjaslj
+1 yılEgo bizim, senin başarın nedir?
07 Yorumla
Soran+1 yılSenin başarın ne ki bana bunu soruyorsun?
Soran+1 yılAyrıca konu bu değil
Soran+1 yılEgonun senin olduğuna eminim ama altında pek zeka kırıntısı olduğuna dair bir şey göremedim
- +1 yıl
Konuya göre ceva verdim, anlamaman senin sorunun beni alakadar eden noktası yok. Beni tanımıyorsun, Tanıyan üstün biri olduğumu bilir. Teşekkürler iyi günler.
Soran+1 yılAnlamak benim sorunum değil çünkü ortada anlayacak bir şey yok. kendin de söyledin, seni tanımıyorum. Çelişkilerle dolu bir metin yazmana rağmen egolu bir tavırla zeki olduguna inanman çok komik.
- +1 yıl
Konuya dair bir cevap verdim, Kısaca yazdım. Sende önyargı sundun hakkımda ince bir hakarette bulundun buna yönelik beni tanımadığına dair bir cümle ben kurdum. Bunu anlamıyorsun ama cümleyi başka yere çekiyorsun konuyu nasıl anlıyorsunuz nasıl okuyorsunuz siz?
Soran+1 yılBenim anlamadığımı iddia ettiğin nokta senin üstün birisi veya zeki olman, bu konuda hemfikir miyiz? Peki senin üstün birisi olduğuna dair yazdığın yazilarda bir şey var mı? Doktora tezi falan yazdın da benim mi haberim yok? Ve ben seni tanımadan üstün birisi veya zeki olduğunu nasıl anlarım? Tanıyan üstün biri olduğumu bilir diyen sensin evet anlayamam ama peki, anlamamak benim sorunum. hadi iyi günler.
+1 yılHayır değil
079 Yorumla
Soran+1 yılNeye göre olduğunu söyleyecek kadar bir bilgiye sahip değil misin yani
- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yılTamam o yazan hiç yazma. Daha mantıklı olmaz mıydı? Dur ben cevap vereyim senin o küçük beynini hiç yormayalim, hayır.
- +1 yıl
"mayalim"
Soran+1 yılooooo bu bütün cevapsız kalan felsefi sorulara cevap oldu tesekkurler.
- +1 yıl
Tesekkürlar
Soran+1 yılDur bakalım. Hayır değil, aynen, mayalim ve teşekkürler. Umarım hayatta kalma yardımcı olacak kadar daha kelime haznesine sahipsindir.
- +1 yıl
Ne yasıyon lan
Soran+1 yılBir konuyu tartışmak için sorduğum soruyu ne amaçla sorgum anlamayan bir beyinsizle konuşuyorum ne yaşayacağım?
- +1 yıl
Ben başlığa göre kısa ve öz cevap verdim uzatma yallah
Soran+1 yılSen uzatma da kaybol beyinsiz seni
- +1 yıl
Hocam siteden alın bu abla beni dövücek
Soran+1 yılŞu profili kullanan birisine cevap vermek benim hatam zaten
- +1 yıl
Aynen, yürüyen ego sen kendi egona sahip çıkamıyon neyin derdindesin mq
Soran+1 yılaaa konuşabiliyor. Aklına hakaret etmeme rağmen bir şey deneyim şu slkca profil hakkında yorum yapınca saldırıya geçmek de kendi aklına yaptigin bir hakaret aslında. Kaybol
- +1 yıl
Sağol gizli ezik
Soran+1 yılHadi kaybol artık açık ezik
- +1 yıl
Yok konuşmak istiyorum sevdim seni
- +1 yıl
Ee başka derdin var mıydı gizlicim
- +1 yıl
Neler seversin
Soran+1 yılNpc sevmem s g
- +1 yıl
Ama öyle güzel yapcak biri yok maalesef yapamıyorum
Soran+1 yılO profil resmini istediğin kadar değiştir ama asla onlar gibi olamayacaksin 😂
- +1 yıl
İstediğim oldu mu ki?
Onlar gibi olmak istediğimi nerenden uyduruyorsun.
Soran+1 yılÇünkü onlar gibi değilsin
- +1 yıl
Tamam biliyorum
Soran+1 yılDaha cirkinsin
- +1 yıl
Dfvhudjsme
Soran+1 yıl404 eror
- +1 yıl
Dgmecjmd
Soran+1 yılZaten konuşamıyordu pek de bir şey değişmedi
- +1 yıl
Puhahahhaha
Soran+1 yılCiddiye almayın, arkadaş engelli
- +1 yıl
Ayna ayna söyle bana , benden güzel ve benden değerli bir şey var mı bu dünyada?
Soran+1 yılDuvarlar da konuşmuyor diye şarkı yapan bir sanatçının olduğu bu dünyada ayna ile konuşmayı başarabilen ilk ve tek engelli.
- +1 yıl
Demekki beni dediğine göre ben dünyanın en güzel kızıyım teşekkür ederim 💖💖💖
Soran+1 yılEngelli ve dünyanın en güzel kızı. Evet ama sadece kafanda galiba
- +1 yıl
Evet dedi duydunuz mu ben güzelim!, bu üye beni seviyor o yüzden burnunu her boka sokuyor
Soran+1 yılEvet burnumu sana soktum
- +1 yıl
Ah teşekkür ederim!! İlk defa biri bana bu kadar aşık ağlatacaksın beni güzelim.
, antim olduğuna göre güzel bir adım attım
Soran+1 yılBir insanın bağırsaklarından çıkıp tuvalet deliğine yollanip terk edilen bir varlık için çok büyük bir adım. Tebrik ederim.
- +1 yıl
Sağol bebeğim
Soran+1 yılİyi bir haber daha. Konuşabilen ilk diski olarak dünya rekorlar kitabına adın yazıldı.
- +1 yıl
Daha haber var mı?, bana evlilik teklifi etmelisin bekliyorum diz çök, üye.
Soran+1 yılDiz cokmem için lagima inemem gerekiyor, bir diski için büyük bir istek.
- +1 yıl
Yap dediysek yap ya da yazma ben bana itaat edilmesinden hoşlanıyorum.
Soran+1 yılHoslandigin her şey yapılsaydı bir bagirsakta diski olarak var olmzdin
- +1 yıl
Yazım hataların gözlerimi acıtıyor aşk böcüğümm
Soran+1 yılDaha konuşmayı beceremeyen birisi için yazım hatalarina dikkat etmen çok ironik
- +1 yıl
Ah acıyorum sana.
Soran+1 yılVe daha konuşmayı beceremeyen birisi için zeka hakkında sorulan bir soruya yanıt vermen😂😂
- +1 yıl
Peki ya ne zaman çocuğumuz olacak, onu de bari?
- +1 yıl
Aynen bu gizliye battı, takintili
Soran+1 yılEzik 😂
- +1 yıl
Seni küçük , osuruk böceği.
Soran+1 yılS g artık lagima ucube
Soran+1 yılYeter sana bu kadar konuşmak
- +1 yıl
Aa ayıp, karına böyle davranman hoş değil
- +1 yıl
Peki, sonra görüşürüz takıntılı hayran
Soran+1 yıl😂😂
Soran+1 yılGeri zkli
- +1 yıl
Gül sen, seni depresyona sokacağım.
Soran+1 yılLagima sokma da. Gri zkli seni. Benimle konuşabilmek için s g ilk önce konuşmayı öğren sonra gelip depresyona sokarsın 😂
- +1 yıl
Konuşmak için bahane arayıp, yalvaran aşığım sana diyen beni gıcık eden gizli mi diyor bunu?
Soran+1 yılSen şizofrensin. Kim söyledi bunları? Geri zkli olmak dışında başka sorunların da var. Artık yazma.
- +1 yıl
Biliyorum, canım canım yazan sensin senin dilinde yazdık
Soran+1 yılTamam artık benim dilimde s g
- +1 yıl
Of var ya KS sansür yapıyor
- +1 yıl
ya malı
- +1 yıl
A.. m.. k
Soran+1 yılLağımı ayağa kaldırdım kudurma artık
Soran+1 yılYazma lan
Soran+1 yılMal
- +1 yıl
Şükür istediklerimi yazdım of valla sağol ya tam gebertilmeliksin
Umarım, ölürsün.
Soran+1 yılUmarim geberirsin
Soran+1 yılYazma artık geri zkli anca küfür ediyorsun zaten ancak geri zklilqr kufreder
- +1 yıl
Aa, ilk defa mutlu eden bir şey dedi bak cidden benim ismim ebru buna dua ya da enerji gönder amin de gebersin de lütfen yalvarırım
- +1 yıl
Son istediğim oldu ztn bay bay sende yazma takma ve kasma
Soran+1 yılSon mesajı ben atacağım 🖕🖕🖕 kaybol gözüm görmesin cevap verme sümük gibi yapistin yazdığına pişman oldum zaten mk slgi
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYok öyle bir şey
01 Yorumla
Soran+1 yılEinstein her zaman ukala tavırlar sergilediği için öğretmenler tarafından sürekli uyarılıyor mesela
+1 yılyok övünmeyi hak ediyorlar
00 Yorumla
+1 yılDegil
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden sonuç ilişkisi?
Soran+1 yılHa kuramıyorsun anladım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem