En ufak seylerden süpheleniyorum ve kötü düsünüyorum o seyler hakkinda. Nasil bu süphelerimi yenebilirim?
Güven duygusunu tam olarak yasayamiyorum. Ama aslinda cok güveniyorum. ama ufak seylerde hemen problem cikariyorum…
En ufak seylerden süpheleniyorum ve kötü düsünüyorum o seyler hakkinda. Nasil bu süphelerimi yenebilirim?
Güven duygusunu tam olarak yasayamiyorum. Ama aslinda cok güveniyorum. ama ufak seylerde hemen problem cikariyorum…
bir psikoloğa giderek paranoid ile ilgili tedavi desteği alabilirsin aslında bir hastalık değil normalde bütün insanlarda var ama açığa vurmazlar dolayısıyla zaman zaman bunu belli ettikleri zaman gerek iş gerekse sosyal arkadaşları arasında tepkiylede karşılaşmaları mümkün
çünkü çatışamalar başlar bana güvenmiyormusun falan gibi tetikleyici söz kavgasına dönüşebilir
kusura bakmasın evet ama güvenmiyorum demek lazım 😂😂😂
psikolog destegi alıyorum. bir ise yaradigi da yok ama...
maalesef burada sana katılıyorum bende bi konu için psikolojik destek almak istedim gittim adam resmen saçmaladı bide diyorki günlük 450 tl diyor iki aylık seans vercem diyor
saygımı bozmak zorunda kaldım hocam psikologluk buysa buyrun gelin ben sizi tedavi edeyim dedim çıktım gittim
ben düzenli gidiyorum. Faydasını gördüğüm noktalar da elbette var ama bu paranoid konusunda daha göremedim. birde kararsizliklarim duygu karisikliklarimi çözemiyoruz.
fakat duygu kararsızlığına psikolog çözüm bulamaz gibi geldi bana
oluyor azcikda olsa yön çizmemi sağlıyor ama asla karismiyor hangi yöne gideceğimi
sana ciddi söylüyorum ben sana harbi yardımcı olabilirim neyi nasıl ne yapmak istiyorsan hemde
nasil?
yani varsaydım arkadaşının bir icraatndan şüphe ediyorsun ya da söylediği bir taahhüt içerikli sözüne şüpheyle baktın oda bunu farketti sana soru yöneltti bana güvenmiyormusun dedi evet güvenmiyorum demek lazım yani
fakat bu herzaman skunetle karşılanmayabilir bazen ters teper ileri boyutlu kavgayada sebep olabilir
yardımcı olma konusunda cidden hangi konuda nasıl yol haritası belirleyeceğine karar vermekde zorlandığın an bana mutlaka danış senin yaşam koçun benim bundan sonra ciddiyim bak
pembik burdamısın nasılsın
Şüphecilik, öyle kolay kolay geçmiyor ve bu durum birçok durumda bende de oluyor. Kısacası güven olgusu herkeste yok.
Karsimdaki kisiye aslinda bu konularda cok güveniyorum. Süphe etmemei hak edecek birsey yapmadi simdilik. Ama eski yasanmisliklarimdan dolayi cok fazla tedirginim.
Bu durum aslında sadece sevgililikte değil, diğer insan ilişkilerinde de yaşanan bir durum.
Evet arkadaslarima da aileme de cok süpheci yaklasiyorum.
Cevap
3Cevap
Kendine tam olarak ait hissetmediğindendir. Şüphe oradan oluşur.
Hmm öyle mi acaba bilmiyorum ki.
Şüphe ettiğin her şeyin doğruluk payı vardır gibi bir söz görmüştüm bundan tam 2 sene önce
Normalde katildigim bir cümle. Ama ben yaklasik 1 yildir öyle katilamiyorum. Eskiden yasamis oldugum köt durumlarli su an ki hayatima yansitiyorum. Bunun farkindayim
Bende aynı durumdayım çocuk 2 aydır ona güvenmem için herşeyi yapıyo ama yok en ufacık şeyde içime süphe düşüyor
Zor bir süreç
Selam kımden mesela
Sevgilimden
Bısı sorcm
Hı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?