Her insan mutlaka yalan söyler mi?

Evet her insan mutlaka yalan söyler. Sadece bir kısmı daha az yalan söyler. Bazıları da artık öyle çok söyler ki kendilerini bile inandırırlar o yalanlara. Yalancı kelimesi ise yalan söylemeyi başaramayanlara denir. Çünkü zaten söyleyebilen kişi yakalanmadığı için dürüst olarak nitelendirilir.
Sonuna kadar katılıyorum
Söyleyen de var, söylemeyen de. Ama Türkiye'de yaşayan hemen her insan hayatında en az bir kez yalan söylemiştir. Çünkü baskıcı bir toplumuz. En basitinden okulda ödevler konusunda. Yapmamış bile olsak "yapamadım hocam, yaptım ama evde kaldı" gibi bahanelerle yalan söyleriz. Çünkü bizi buna itiyorlar. Şahsen küçüklüğümden beri çok az öğrencinin "yapmadım" dediğine şahit oldum. Toplum baskısı, insanı yalan söylemeye teşvik ediyor çünkü ¢
Eyw
Görüş
16Görüş
Evet her insan yalan söyler, en çokta yalandan nefret ederim diyenler ve yalan söylemem diyenlerdir...
Yalan söylemeyi tercih etmiyorum. Bence yalan söylemeyen insanlar var.
Bazı insanlar sıkıştığında pembe yalanlar söylemek zorunda kalabiliyor ama ben hiç yalan söylemem
Evet mesela az önce annem3 söyledim 😄
Sen yalan söylemeyen insan olduğunu düşünmüyorum yani herkesin hayatında ufak tefek de olsa yalan vardır imisinin karşındaki insanın iyi niyetini düşünerek yalan söyler ki bu iyi niyet neye göre kime göre iyi niyet orası tartışılır tabii ki kimisi Kendi menfaatleri için yalan söyler çıkarları için yalan söyler ama yalan söylemeyen yoktur.
İyi bir insan dahi olsa ister istemez itilir söyler karşısındaki kırılmasın üzülmesin diye yalan söylemeye çalışır ama becerir ama beceremez ve anlar yapamadığını daha çok zarar verdiğini vazgeçer ama birkere mutlaka itilir yalana..
Herkes der ya hani "bana yalan söylenirse affetmem" diye, bu bende yoktur mesela. Başı sıkışan herkes yalan söyler. O anki koşullara ve sebebine bakmak gerek. Hep derim ben kendime bile güvenmiyorum çünkü başım sıkışırsa söyleyebilirim diye😶
Her insan söylemez mutlaka, ama yalan söyleyen insanlar var tabi ki. bu kişinin tamamen karakteri ile ilgilidir. bazıları küçük yalan söyleyebilir karşısında ki insanı üzmemek için.
ama ben ne olursa olsun yalana karşıyım. bir insan en son söyleyeceklerini başta söylerse daha iyi olur çünkü yalanlar ilişkilere mutlaka zarar verir ve bir insanın güvenini kırmak geri güvenini kazanmak çok daha zordur.
Bu degisir. Yalan soyleyen birinin tamamen soylemeyi birakmasi da mumkun. Herkesin ufakta olsa soyledigini dusunuyorum, savunma, koruma acisindan.
Orası öyle evet
Yalan söylememeye çok takıntılı olan insanlar var ama onlar bile illa yalan söylüyor. Bana göre açıkça dile getirilmeden ima edilse bile; karşı tarafı yanıltmak da yalandır.
Evet söyler. Söylemiyorum diyen de yalan söyler. En çok da "Ben yalan söylemeyi beceremiyorum." diyenler söyler.
Söylemeyen insanlar nadirdir..
Zor durumda kaldıklarında her insan istem dışı yalan söyleyebilir
Söylerr çünkü yalanlar da aslında kategorilidir. Kırıcı yalanları söylemeyi önermiyoruz ancak mecbur kalıncakarşı taraf için durumu daha iyiye götğrmeye yönelik yalan söylenebilir. Bunu da elbette yapan insan vardır
Duyduma göre fatih ile atatürk hayatında hiç yalan söylememiş hatta kılıçdaroğlunun komik saat hikayesi diye bir videosu var irtennette atatürk ve erdoğanın dürüstlüğüyle ilgili
Tercih etmiyorum fakat başım sıkışınca ben de yalan söylerim. Yalan söylemeyen insan da yoktur
Yani sanırım evet. Bu illa kötü olmak zorunda değil, bazen de iyi niyetle yalan söyler insan.
Okul zamanları bir iki kere sevdiğim için söylemiştim ama onun dışında söylemem nefret ederim yalandan
Yalan söylemeyen yoktur diye düşünüyorum..
Bazı konularda iyi niyetle bile dahi olsa, hepimiz yalan söylediğimiz oluyor..
Bana kalırsa her insan muhakkak yalan söyler. Her insan masum değil. Bazısı iyi niyetle bazısı kötü niyetle bunu yapar.
En İyi Görüş