Hiçbir duam kabul olmuyor inancım baya azaldı yargılamadan yorum yaoar misiniz?

bende senin yaşında futbolcu olmak için dua ediyordum şimdi iyi ki olmamış diyorum sende öyle diyeceksin büyüyünce sen neyin senin için hayırlı olup olmadığını bilmezsin Allah bilir sen nefsinin isteklerini istiyorsun Allah senin için hayırlı olanı verir
Ya öyle değil
Düşün ki sen bir işyerinde çalışıyorsun. Çok başarılısın ve Patron seni çok seviyor. Ne isteseler seni kırmadan kabul ediyorlar.
Yine düşün ki sen işini aksatan, verilen işi zamanında yapmayan bir kişisin. Yani kalifiye bir elemen değilsin. Peki sen Patronun her karşısına çıktığında sana her istediğini verir mi?
Bu senin Hayat tarzına bağlı. Sen Dünyayı mı daha seviryor ve düşünüyorsun. Yoksan Allah'ı mı? daha çok seviyor, düşünüyor, aklına getiriyorsun.
Sen Kalbine ilk kimi koyduysan Allah onu sana verir. İlk önce Kalbini bir arındır hele. Dünya tozunu bir üzerinden at. Nefsini terbiye et. Gören gözlerin şu âleme baktığında Allah' ı hatırlatmıyorsa, Kuşlar şakıyorken O' nu zikrettiklerini düşünmüyorsan, Ay ve Güneşin nasıl bıkmadan görevini icap ettiğini düşünmüyorsan o zaman işin çok zor Azizim.
Her daim duâ etmekten bıtkınlık gösterme. Israrla edilen ama gönülden halisane, arı duru bir duâ Allah' ı da hoşnut eder. Sen Allah' ı anasın ki O da Meleklerine Kul' um beni andı desin. Bundan daha güzeli ne olabilir ki.
Duâ etmek meşakkatlidir. Allah seni işitir ama yolu zahmetlidir. Tut ki sen eski çağlarda yaşamışsın ve bir metup yazmışsın. Mektubu Postaneye götürüp veriyorsun. Hafta da bir gelen bir Posta Arabası seninde Mektubunu alıp At üzerinde Dere Tepe demeden dur-durak demeden gideceği yere eletmeye götürüyor. Belki bu süreç bir aydan da fazla sürüyor.
Şimde sen o zamanlarda yaşa idin Bu Mektubum neden ertesi gün ya da iki gün içinde neden gitmiyor diye şikayet edermisin. Etmezsin çünkü yol bellidir, usül bellidir. Yani BEKLEMEK gerekir Azizim. Sen ne kadar çok halisane duâ eder ve Allah' ı unutmayıp O' nu çokça anarsan O da seni hatırlar. Seni ihmal etmez. Sadece seni biraz kapının ardında bekletir o kadar. Duâ bir araçtır aslında. Duâ olmasa idi sen Allah' ı hatırına getirmiydin. Demek ki duâ önemli. Allah duâdan çok O' nu anmanı önemser. Bunu sakın unutma.
Teşekkür ederim 🥺
Abi bana da dua eder misin
Allah senden razı olsun inşallah Rabbim sana da her şeyin en hayırlısını verir. 🤲🤲🤲
🤲🤲
Ne demek
Bakış açın yanlış
Güzel bakınca da değişen bir şey olmuyor ki
Dünya gözüyle bakma o zaman değişen şeyler belki bu dünyanda olmayacaktır ve istediğin şey belki senin için hayırlı değildir. dini inancim azalmaya başladı demişsin bilgin olsaydi zaten bu isteklerim olmuyor deyip azalmazdi. İlk önce inandigin dininin geçmişine bir bak sen kimsin ki yaşadıkların nedir son peygamberin yaşadıklarına bı bak istersen. Bir sevgili son peygamberin çektiği cilelere bak bu dünya ona ne yaptıysa sana neler yapabileceğini bir otur düşün derim😉
Teşekkür ederim
Ama çok üzgünüm
Şöyle ki bir tane işim vardı ve olmadı onun üzüntüsü var
Hem böyle sorduğuma bakma dini inancım azalmaz ama biraz ergenlik edip şu an isyan ettim
Senin için hayırlısı değildi demek ki bak biz insanoğlu kendi düşüncelerimizin doğru olduğunu savunuruz ve isteriz olmadığında bunu Allah a bağlayıp isyan etmek haddimize değildir. Diyelim oldu mutlusun şükür ettin Allah a bu şükrün sanki kaç gün sürecek her gün Allah'a dua mi edeceksin yoksa sadece o gün mü her zaman bir şey istediğinde Allah a karşı nasıl bir kulluk ettiğini sorgulamalisin. En güzel örnek aklına yaz ne verdin ki ne istiyorsun.
Haklısın
Yok yok haklısın
Baya üzgünüm 2 gün evden dışarı çıkmayı düşünmüyorum
Aslında bu olayda henüz bir netlik yok yüzde 99 olmayack ama yüzde 1 olabilir sen de dua eder misin olsun
Yaaa inşallah Allah razı olsun
Depresyonda olunca bu siteye giriyorum bu site psikolojimi daha çok bozuyor
Milletin düşüncesine bakmıyorum ki
Moralimin bozuk olma sebebi bir işim var ve onun hallolmamasu
Aminnnn Allah inşallah her şeyin en hayırlısını sana da verir 🤲🤲🤲
Sanırım benim yüzümden oldu namaz arada kılıyorum açığım ama cidden dini yaşamaya özen gösteren biriyim sadece bir işim bu kadar ters gidince isyan edip hata ettim bugün tövbe etcem
Valla öyle biri değilim şükür eden biriyim hep de aklıma geliyor kendimi çok kötü hissediyorum bugün sabaha kadar ağlarım Allah beni affetsin kendimi bugün de baya isyan ettim 🥺🥺
İnşallah teşekkür ederim ama sen bana yine de dua et olur mu de ki Allah'ım bu gizli kızın bu işi rast gitsin
İnşallah seni de bulsun çok konuştum hakkını helal et
Teşekkür ederim ☺️
Okulu cimere şikayet etsem mi
Beni sınava almıyorlar 😔
Anlatıyorum
Görüş
1Görüş
benim çoğu duam kabul oluyor. O Allaha yakın olmakla alakalı bir sey
Bana da dua eder misjn
Neden
Bir tane işim var onun rast gitmesi için 🥺
Ne işi, evlilik mi?
Hayır
Okul
Allahın iznitlyle olur inş. Alçak gönüllü ol
İnşallah teşekkür ediyorum Allah razı olsun
Duayı yanlış anlıyoruz. Sen istediğin şeyi elde etmek için gayret ediyor musun mücadele veriyor musun?
duayi cok yanlis anlamissin kanka
Belki de
En İyi Görüş