üstelik kendisinin şahsi yazdığı bir kitap yok. Öğrencilerinin yazdığı var. Yani tam olarak bunların Sokratesin demiş olmasını kanıtlamaz. Ondan inanmıyorum.
Başka sebep ise o dönemde zaten Hristiyanlık vardı. Bu yüzden Sokrates'in bunları daha önce okuyup kendine göre yorumlamış olabilir. çünkü kendisi çok okuyan ve çok düşünen biri.
Mesajların geç geliyor O yüzden yeni gördüm Yok be hristiyanlık çok yakıncagda Sokrtes antik yunanda Hatta hristiyanlık çıkıyor Yanlış hatırlamıyorsam tam 250 sene sonra roma hristiyan oluyir
Hee Neden sorusunu herkes sormalı bence. İnsanın anlam arayışı bir ihtiyaçtır. Neden varım? Ben ne olacağım? gibi soruları herkes sorar. Bunun peygamberlikle alakası yok üstelik. Yazdım ya sana.
Burada tarihi bir karmaşa yaşıyorum galiba. Bak okuduğum tarih kitabında yunanlar hani şu zeusa falan inandıkları dönemde Hristiyanlık zaten var. Hatta yunan topraklarında yahudilerde var. Taki Hristiyan olana kadar Hristiyan olduktan sonra kovuluyorlar. İsayı çarmağa gerdiler diye. Hatta oğlancılıkta kaldırıyor falan filan. Yahudilerin tarihiyle alakalı bir kitaptı oradan kafamda kalmış. bu konuyu araştıracağım.
Şöyle diyim Zaten hristiyanlık gelene kadar dediklerin bu roma da var Ama tek sorun Antik yunanın çok eski bir dönem olması Ve hatta roma denen devletin o zaman olmaması Roma antik yunana özendi
ben her konuda okumayı seviyorum. ama uzun zamandır bıraktım. ondan hatırlamıyorum işte. Tarihçi değiliz neticede. Bu arada cidden Sokrates peygamber olabilir baksana fikirlere.
Hormon seviyesi yeni norm hâlini alınca sıradanlaşır ama beyin bir şekilde 7/10'da dengeler mutluluğu peşinden. Yine de benim için ifade ettiği anlam hormonun verdiği hissiyattan daha kalıcı olur.
Hayatıma renk katıp rutinden sıyırmakla birlikte yapamayacağımı düşündüğüm bazı şeyleri aslında yapabildiğimi göstermiş olur ve ben yanılırım. Ve ben yanılmayı severim.
İnsan dünyasının da kendi iç mekaniklerini belirleyen yasalar var. Örneğin kadın erkek ilişkileri... Hoşlanmak nedir, kim kimden neden hoşlanır vs. bunlar bilimsel olarak belli aşağı yukarı. Diğer konularda da böyle durum. Elbette çok fazla değişken olduğu için deviasyonlar oluyor ama genel hatlarıyla ne olacağını tahmin edebiliyorum. Bu tabi ki minimal çapta böyle. Dünya'da ne olacağını tahmin edemem meselâ. Çap büyüdükçe değişken sayısı inanılmaz artıyor çünkü.
Babuş sende baya sorgulayan grallardansin Sokrates lutfettin yenildi Ve sana hayatta başarılar diliyor Ama şunu söylemeliyim ki Insan ilişkileri hakkında ki bilimsel veriler hiç bir zaman tartışmaya kapalı değil Bu bilgiler seni sınırlamasın Ben tam tersine bu konuda bilgili olduğumuzu sandikca sinirlandigimizi düşünüyorum Çünkü gözünün önüne set çekiyor Bu bundan böyledir çıkmazına sokuyor
Anı yasamanı Mutlu olmayı sürekli şartlara baglarsan Ulaştığında nasıl mutlu kalabilesin Geçmiş geçti Geleceğin daha gelmesi muğlak Insan kendinde olanların farkına varıp Ani yaşamalı Tabi ki bizler düşünen canlılarız Geleceği hesap edicez Ama oraya endeksli yaşamıcaz Sen şu an şimdi hayatta ve ayaktasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sokartes ve peygamber olmak mı? YUH ebenin nalı ama yani.
Bilemem sokratesi iyi tanımıyorum apla
Ama tabloda yazılanlar sokrates hakkında sanki doğru idi
Yok kendisi feylesof severiz. Abla mı?
kalbim kırıldı. hahah
Feylesof olması
Peygamber olacağı anlamına gelmez mi
Sokratesi bilen birisiysen maddelerden hangileri yanlış
Aaa felsefi mi seviyorsun
Apla makamından avrat makamına yuskeldin üzülme
Peygamber olacağını düşünmüyorum da ondan.
üstelik kendisinin şahsi yazdığı bir kitap yok. Öğrencilerinin yazdığı var. Yani tam olarak bunların Sokratesin demiş olmasını kanıtlamaz. Ondan inanmıyorum.
Yahu hangi madde ters
Onun açıklamasını istiyorum
Ben bilsem sormam zaten
Sokrates neden derdj...
Neden
ne? Anlamadım son yazdığını
Başka sebep ise o dönemde zaten Hristiyanlık vardı. Bu yüzden Sokrates'in bunları daha önce okuyup kendine göre yorumlamış olabilir. çünkü kendisi çok okuyan ve çok düşünen biri.
Hangi maddelere itiraz ediyorsun
Sokrates neden sorusunu sorarak baş ütülerdi
Neden hangi maddeler?
Aykırı
Mezheplerin çıkması gibi düşene biliriz. Neticede her ırkı dini bile kendine göre yorumlamış.
Mesajların geç geliyor
O yüzden yeni gördüm
Yok be hristiyanlık çok yakıncagda
Sokrtes antik yunanda
Hatta hristiyanlık çıkıyor
Yanlış hatırlamıyorsam tam 250 sene sonra roma hristiyan oluyir
Hee Neden sorusunu herkes sormalı bence. İnsanın anlam arayışı bir ihtiyaçtır. Neden varım? Ben ne olacağım? gibi soruları herkes sorar. Bunun peygamberlikle alakası yok üstelik. Yazdım ya sana.
Sayın kedi dediğin haktır
Ama yukardaki iddialarla alakası yok beeeeeeeeeeeeee
Burada tarihi bir karmaşa yaşıyorum galiba. Bak okuduğum tarih kitabında yunanlar hani şu zeusa falan inandıkları dönemde Hristiyanlık zaten var. Hatta yunan topraklarında yahudilerde var. Taki Hristiyan olana kadar Hristiyan olduktan sonra kovuluyorlar. İsayı çarmağa gerdiler diye. Hatta oğlancılıkta kaldırıyor falan filan. Yahudilerin tarihiyle alakalı bir kitaptı oradan kafamda kalmış. bu konuyu araştıracağım.
Ulan kitaplara da güvenemiyoruz artık.
Şöyle diyim
Zaten hristiyanlık gelene kadar dediklerin bu roma da var
Ama tek sorun
Antik yunanın çok eski bir dönem olması
Ve hatta roma denen devletin o zaman olmaması
Roma antik yunana özendi
Hristiyanlık geldiğinde zaten roma vardı
Roma 250 sene sonra hristiyan oldu diye biliyom
he işte orada karıştırmışım büyük ihtimalle.
Olanilrj arada hatlar karışır
Sen ne tür konularda okumayı seviyorsun
ben her konuda okumayı seviyorum. ama uzun zamandır bıraktım. ondan hatırlamıyorum işte. Tarihçi değiliz neticede. Bu arada cidden Sokrates peygamber olabilir baksana fikirlere.
Hmm bırakır insan o da lazım..
Bu arada cidden kedi gibisin
ne özelliğim benzior ki sence?
Çok çabuk degisiyon
Kedi 5 saniye önce sevilmek isterken sevilirken 5 saniye sonra cirmaliyor
Bu arada takiliyorum alınma
Hayır yaaa. Hatamı kabul ediyorum sonuçta yanılmışım. İnsan yanlışlarını kabul etmeliYok alınmadım
Vay be
Hatasını kabul eden insan
Uzaydan mı geldin
Yaşam mı varmış hani nerede
buralar hep dutluluktu yiğenim sonra uzay oldu. hahaha
Hayır hayır
Önceden koyun varmış buralarda
Topal dursun süt satartmis
Önceden dere varmış yeğenim
Şimdi pohlu dere
yaa bahha alemsin
Teşekkkürler uzaylı hanim
burada soruları ben sorarım yiğen
Neden
Kabul. Let's begin.
Hayat planın ne
Sence nasıl mutlu olursun
4 yıl daha yaşayıp kaçmayı planlıyorum. Bu süre içerisinde hayatım bugüne kadarkinden olumlu yönde farklı olursa mutlu olabilirim.
Neden mutlu olacağını dusunuyrosun
Bugüne kadarkinden farklı olumlu şeyler olursa yenilik, kazanç ve başarı olarak algılayıp mutluluk hormonu salgılayacak beynim.
Peki sürekli mutluluk hormonu salgılayabilir mı?
Sıradanlaşan durum karşısında?
Hormon seviyesi yeni norm hâlini alınca sıradanlaşır ama beyin bir şekilde 7/10'da dengeler mutluluğu peşinden. Yine de benim için ifade ettiği anlam hormonun verdiği hissiyattan daha kalıcı olur.
Peki senin için ne anlam ifade ediyor
Hayatıma renk katıp rutinden sıyırmakla birlikte yapamayacağımı düşündüğüm bazı şeyleri aslında yapabildiğimi göstermiş olur ve ben yanılırım. Ve ben yanılmayı severim.
Neden yanilmayi seversin
Her zaman haklı çıkmak berbat bir şey çünkü.
Neden
Olacakları tahmin edebilmek müdahale edemediğin sürece çok sıkıcı. Hiç sürpriz olmadığı için çok renksiz geliyor hayat.
Babuş sherlock değilsen olayları nasıl tahmin edicen
Bilime merakın var mı
Ya da ger hangi bir seye
İnsan dünyasının da kendi iç mekaniklerini belirleyen yasalar var. Örneğin kadın erkek ilişkileri... Hoşlanmak nedir, kim kimden neden hoşlanır vs. bunlar bilimsel olarak belli aşağı yukarı. Diğer konularda da böyle durum. Elbette çok fazla değişken olduğu için deviasyonlar oluyor ama genel hatlarıyla ne olacağını tahmin edebiliyorum. Bu tabi ki minimal çapta böyle. Dünya'da ne olacağını tahmin edemem meselâ. Çap büyüdükçe değişken sayısı inanılmaz artıyor çünkü.
Babuş sende baya sorgulayan grallardansin
Sokrates lutfettin yenildi
Ve sana hayatta başarılar diliyor
Ama şunu söylemeliyim ki
Insan ilişkileri hakkında ki bilimsel veriler hiç bir zaman tartışmaya kapalı değil
Bu bilgiler seni sınırlamasın
Ben tam tersine bu konuda bilgili olduğumuzu sandikca sinirlandigimizi düşünüyorum
Çünkü gözünün önüne set çekiyor
Bu bundan böyledir çıkmazına sokuyor
Haklı olabilirsin bu konuda. Ne tavsiye edersin peki?
Anı yasamanı
Mutlu olmayı sürekli şartlara baglarsan
Ulaştığında nasıl mutlu kalabilesin
Geçmiş geçti
Geleceğin daha gelmesi muğlak
Insan kendinde olanların farkına varıp
Ani yaşamalı
Tabi ki bizler düşünen canlılarız
Geleceği hesap edicez
Ama oraya endeksli yaşamıcaz
Sen şu an şimdi hayatta ve ayaktasın
Nasıl bir oyun o