Değiştiremeyeceğiniz şeylere çok fazla kafa yorar mısınız?

Değiştiremeyeceğiniz şeylere çok fazla kafa yorar mısınız?

Merhaba.
Kafa yormayı severim. Ama değiştiremeyeceğim şeyler beni etkiliyorsa, bunlarla ilgili kafa yorarken, “bu şeyleri nasıl değiştirebileceğimi” düşünmek yerine; “bu durumu nasıl lehime çevirebilirim” ya da “bu durumdan nasıl zarar görmeden kurtulabilirim” diye düşünürüm. Beni etkilemiyorsa da hiç düşünüp kendimi yormam.
Atalarımızdan birileri “Düşün taşın, 💩’tur işin” diye söylerken sanırım değiştiremeyeceği şeyler hakkında düşünenleri kastetmişler. 😂
Oooo kimleri görüyorum üstat hoş geldin 🤣 Katılıyor bazen kacamiyorsun bazı şeylerden. O yüzden öyle bir durumda ileride bununla yüzyüze gelmemek için nasıl/neden oldu ya da bunun önüne nasıl geçebilirdim sorularına cevap arardım. Eğer bir cevap bulamıyorsam boş verirdim.
Hoşbuldum 😀
Senaryoların sonu gelmez fakat senin söylediklerin de tabii ki çok doğru. “Nasıl oldu?”, “Neden oldu?”, “Bunun olmasını nasıl engelleyebilirdim?” ve “Bunun önüne nasıl geçebilirdim?” soruları da gelecekte benzer olayların tekrarını engellemek için mutlaka kafa yormamız gereken sorular.
Aynen öyle üstat hep derim geçmiş tektir, gelecek ise sonsuz 🤣 geleceği düşünmek yerine şu andan öğrenebildiğini öğrenmeli insan
bükemediğin bileğe saygı duyup bir buse kondurmaktır. benim yıllardır yaptığım eylemdir. değiştiremeyeceğimi kestirdiğim durumlarla boşuna bir mücadele içine hiç girmem. kabul eder geçerim. ağlayıp sızlamanın faydası yok. çözüm varsa çözüme odaklanırım. aksi yıpranmaktan başka işe yaramaz. bu genelde kontrolün dışında olan kişi/durumlara olur zaten. gerçekten o her ne ise olur çoğu zaman elimizden bir şey gelmez kabullenmekten başka. kabullenme, aktif çatışmayı bitirir en azından, kendi içinde sulh olursun. kötü bir barış, haklı bir savaştan iyidir.
Cevap
6Cevap
hayır zaten değiştiremeyeceğim için birde bunu düşünerek kendime yük vermem
Kafamda bunlardan bir çuval var. Ben kafa yoruyorsam değişme ihtimali mikro bile olsa benim için değişmez değildir.
Bence sen zihnini çok yoruyorsun. Mikro değil makro ölçekte düşünülmeli bence
İşi ne çalışsın fghj
hahaha kendi beynine bile köle muamelesi yapan kadın bize kim bilir neler yapar :P
🤣🤣
bunu doğrulama olarak kabul ediyorum :P bak bundan güzel profil yazısı olur :P
Yazalım o halde🤣
hahahah tamam yazınca haber et o zaman :P
Yazdım 🤣🤣
hahaha yazmış valla "size kim bilir neler olur" desen daha iyi olur bence :D
Köle çeker bir profil oldu 😅
Ne olurmuş diyen yazar sonra 🤣🤣
hahahah biraz öyle oldu gibi :D ne olurmuş diye yazan oluyorsa zaten kaşınıyor demektir :P öğrensin ne var :D (yazıp yorumu göndermeyi unutan ben :D )
Günaydın ozaman😅
Oooo günaydın felaket hanım erkencisiniz :D
Herdaim🤣
Maşallah erken uyanan çok yol alır diyorsun yani :P
Yolu molu bilmemde uykusuz kaldığı kesin 🥰
😅 doğru emoji budur
eh normal tabi uykusuz kalınması :D ben daha hiç uyumadım :D
Derdin neydi kendinle 🤣
Dün 14 saat uyuyunca :D parçalı da olsa gece uyuyamıyor insan :D
😅 ahh bunu bilirim
Bilmeyen mi var kuzu 🤣
Yorarım değişmeyecek diye bir şey yoktur çaba vermeyen insan vardır her şey değişiyor bu dünyada emin ol her şey.
Hadi dünyanın çekim kuvvetini değiştir bana 🤔
Geçen zaman ve ölüm dışında kalan şeyleri değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Değiştirmeyi aklıma koyduysam bunun için tüm olasılıkları düşünürüm ancak uğraşmaya değecek çok fazla şey yok hayatta. Bu durumda cevap hayır olacaktır benim açımdan.
Her şey istediğim gibi olmayacak, biliyorum ve buna göre yürüyorum.
En mantıklısı da bu zaten 👍
Bir insanın huyu ya da karakteri ise artık değiştirebileceğimi düşünmüyorum bile , kolumu kıpırdatmam. Değiştirebileceğim bir şeyi ( kendimle alakalı) sonuna kadar gider değiştiririm , nasıl değiştirebilirim diye kafa yorarım
Kimsenin fikirlerini değiştiremeyiz, kimsenin hayatına yön veremeyiz anlaşmıyorsak herkes yoluna bakmalı ama kafa yoruyoruz maalesef yormasak üzülmezdik
Eskiden evet fazla takıyordum ama artık yoruldum galiba, oluyorsa kendiliğinden olsun benim zorumla olacak şeyi zaten istemem
değişecekse değişecek sonuna kadar devam !!!
Değişmezse 🤣
Bazı zamanlar yinede insan düşünmekten kendini alıkoyamaz.
Hayır. Değiştirebileceğim şeylere bile hayırlısı neyse o olsun deyip müdahale etmem pek
Bi anlik bile dusunmem oluruna birakirim. Kendime zarar vermem icin sebep ariyor olmaliyim dusunmek icin ☺️
Kesinlikle akışına bırakıp karşına çıkan fırsatları değerlendireceksin en temizi ☺️
Karsimiza firsat cikmayinca napcaz onuda soyle 😁
O da senin bahtsızlığın bahtsız bedevi :D
Haha yapcak bisi yok mutlu olmaya devam 😂
hahah sen şuna bahtıma küsüp kaderime boyun eğiyorum desene :P
Oylendiyince kotu oluyor ama ya 😂
gerçeği kabullenmemek iyi mi peki :D
Hayır.. standartı, düzeyi belli demek ki; kendi yolunda gider.
Yormamam gerektiğini bildiğim halde yorarım, kafaya takmamam gereken şeyleri taktığım, sevmemem gereken kişileri sevdiğim gibi
Değiştirmek istiyorsam yorarım. Sonuç alamıyorsam bırakırım.
Bilemedim şimdi 🤣😂
Demek ki var bir şey 🤪
Arada😋
Arada ise iyi 🤪
Benim olayım bu...
peki sonuç ne oluyor :)))
Hayattan yavas yavas kopuyorsun gibi biraz hayalperest olup icine donuyorsun
O zaman bir yerde bir hata olduğu anlamına gelmez mi bu :)))
Değiştiremeyeceğimi anlayana kadar, evet. 😅
gittiği yere kadar diyorsun yani :D
Değişmeyeceğine ikna olduysam olay bitmiştir..
Evet ve bu çok yanlış bazı konularda kaderci olmak gerekir.
Kabullenmeye çalışırım
Evt yorarım fazlasıyla.
yormuyorum bir süredir. akışa bırakmak en iyisi
Artık umrumda değil
Ne kadar istediğime bağlı olur..
Yorarım.. bir zaman sonra kabullenip unutana kadar
Eskiden evet.
Şimdi ise ‘ hayır ‘
Yorarım
Sebep 🤔
Değişmesi gerekiyor
Soruda değiştirmeyeceğiniz şeyler diyor dikkatini çekerim 🙃
Olsun bende değiştirmek istediğim için kafa yorarım diyorum. Değişmeyeceğini bile bile deneme yapıyorum belki değişir
Eskisi kadar değil.
Bazen
Yorarım
Yormuyorum artık.
yo salla gitsin
evet aklimdan cikmaz
Bu pek iyi bir şey sayılmaz :)))
evet hemde baya iyi degil
Peki bunun önüne geçmek için bir şey yapmıyor musun
zihnimi bosaltmaya calisiyorum uyuyorum
işe yarıyor mu bari 🤔
uyumak evet bazen ruyalar goruyorum onla ilgili cok kotu hissettiriyor ama
Bilimsel çalışmalara göre gün içinde neyle kafan meşgul ise rüyanda onu görürsün. Çünkü bilinçaltin çözmeye çalıştığın sorunla ilgili çözüm bulmaya devam eder uyusan bile bu benimde bir kaç kez başıma geldi. İşle ilgili çözemediğim bir şeyi rüyamda çözdüm.
Fazla uzatmam
Artık yormuyorum
Hemde nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?