İnsanlar mutluluğu gerçek hayatta bulamayınca böyle şeylere sardı sanırım. %90 çok büyük bir ordan. Peki, sen büyüye inanır mısın?
Türkiye'de büyüye inananların oranı %90'a yaklaştı. (Plos One)
— Pusholder (@pusholder) November 24, 2022
İnsanlar mutluluğu gerçek hayatta bulamayınca böyle şeylere sardı sanırım. %90 çok büyük bir ordan. Peki, sen büyüye inanır mısın?
Türkiye'de büyüye inananların oranı %90'a yaklaştı. (Plos One)
— Pusholder (@pusholder) November 24, 2022
Ben büyüyü değilde büyü yaptıran kişileri saçma buluyorum Sırf birilerini kendilerine bağlayabilmek için veya iki kişinin arasını bozabilmek, yuva yıkabilmek için insanlar büyü yapıyor Şimdi bazı kişiler büyü diye birşeyin olduğuna inanmıyorlar ama maalesef ki büyü diye bir şey var Ama şimdiki hocaların hani o sözde büyücü olan hocaların çoğu sahte ve insanlar onlara inanıp güveniyor Böyleleri de o sözde büyücülere tüm paralarını kaptırıyorlar iyice rezil oluyorlar Böyle şeyleri saçma buluyorum Ayrıca büyü hem yapılan kişiye hem de yapan kişiye bela oluyor
Asla Müslüman Olan Bi kişi büyüye inanmaz artık yetti islam düşmanları büyüye inanlar haram çok işleyenler toplum gittikçe bozuluyor maalesef bu da neden İslam'ın doğru yaşatılmamasi eğlence müzikler yapılmaktan islama sıra mi getiriyor devlet camiler var ama hangimiz camiye gidiyo sadece cuma günleri mübarek aylar da normal vakit namazlarina pek kimse gelmez camiye gittiğim için biliyorum bunu Allahu Teala yi zikir etmek herşeyden çok daha önemli bazıları Müslüman değilim diyecektir işte bu yönden çok zararlı çıkacaksınız öldüğünüz de Müslüman olmayan ebedi azap var Müslüman olana ise günahları kadar sadece sonra cennette tamam kimin Müslüman olduğunu kimin sonradan iman edeceğini bilemeyiz ama ölüm her an gelebilir böyle gerçek var bi anlık hevesten vazgeçsek Allah'a bağlansak ne kaybederiz soruyorum Allah o kadar merhamet sahibi ki bana yakın olana ben daha yakın olurum diyor bana samimi tövbe edin bütün günahlarınızı silerim diyor büyü batıl inançlar eğlence boş
Felak Suresi Anlamı (Diyanet Meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile. De ki: Yaratılmışların şerrinden, karanlık çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyenlerin şerrinden ve haset edenin, içindeki hasedini dışarıya vurduğu vakit, şerrinden; şafak aydınlığının Rabbine (Allah'a) sığınırım.
Felak Suresinde de yazdığı gibi "düğümlere üfleyenlerden" Büyü ve büyücüler var, zaten 2 kere yakın akrabalarımda birkaç olay yaşadık yani inkar etmem mümkün değil, Allah kimsenin başına vermesin.
İnanıyorum. Dayım mersinde yaşıyor orman gibi bir yere gittiği zaman içi altın dolu sandık görmüş üstünde de büyü gibi bir şeyler yazıyor sandığı eline almaya çalıştığında yok olmuş birden eski zamanlardan yapılan bir büyü olduğunu söylediler. Aslında bir çok olay var gerçek olmasını reddedemiyorum.
@manon1998 cidden mi sonra ne old
Ne kadar para verdin peki
Ayy ya ucu sana dokunursa kız
Dayıların hikayeleri genelde sallama oluyor ama haberin olsun
Bi anda yok oldu inandiric değil işte
Dayını yakından tanıman yalan dedektörlüğünü yapabileceğin anlamına gelmez. Kaldı ki başta gören dayındı, şimdi işin içine amcanlar niye girdi? İnandırıcılığı artırmak için amcanı dahil etme diyeceğim de yalancılık sizde ırsi anlaşılan. İyi forumlar.
erkeklerin zorla cinsiyet değişikliği ameliyatıyla kadın yapılmasına dair fantezieri olan biri bu arkadaş... 1 senedir buna benzer şeyler yazıp duruyor
önceleri erkek arkadaşım beni aldattı evdebn atılmamak için kadın olmayı kabul etmek zorunda tüm erkek kıyafetlerini çöpe attım filan diye konular açıyordu şimdi ilk kez başkasının sorusuna salça olmuş :)
Cevap
85Cevap
Büyü diye bir şey var en azından bana göre bu inkar edilemez bir gerçek ama buna inanmakla bunu yaptırmak arasında fark var Evet ben de inanıyorum ama böyle şeyler yaptırmıyorum
Soruyu ikidir Türkiye de büyüyen insanların oranı yaklaştı diye okuyorum. Diyorum neye yaklaştı ne oldu cümlede sıkıntı var diyorum djdjdj. İnanıyorum
Yalnız değilsin bende öyle okudum ilk başta xD
Ben de öyle okudum :D
:dsjnSD:dFD
Tabi ki hayır inanmıyorum, insanlar cahil oldukları için büyü gibi şeylere inanmaları normal
Büyü var diyenler ya siz şaka mısınız? kanıtınız bile yok büyü sadece harry potter filmlerinde olur. ya da sizin gibilerin parasını almak için dolandırıcılar uydurur.
Sen gel burçlara inan fala inan tarota inan ona buna inan ama büyüye yalan yok öyle bir şey de ne güzel bir kafa o öyle büyü vardır haram ve günahtır birilerinin çıkıp büyü yoktur demesi onun olmadığını göstermez bir ateistin Allah yoktur demesi gibi oluyor sadece
allaha inanan ve allahın sözleri kurana inanan birisi büyüye inanıyorsa o gerçek müslüman değil.
bir müslüman dinin sahibi allahın sözlerinden dini öğrenmek zorunda yani kuran okumalı. kuran okuyan biri allahın red ettiği yalan dediği büyüye inanıyorsa allaha da inanmıyor demektir.
büyü yok yalan dolan sahtekarlık allah ayetlerinde açıklamış insanlar neden kuran okumuyor.
Sen nasıl kuran okuyorsun o zaman ayette geçiyor büyü bakara da.
@limonlutart
aynı soruyu soruyorum ben de ana
siz ayetleri nasıl anlıyorsunuz. allah akıl verdi siz neden kullanmıyorsunuz
https://youtu.be/j_gJq7AuKNg Sende buna bak büyü var ve gerçek peygamber efendimize bile yapılmış sen cidden nasıl kuran okuyorsun
@limonlutart
İnanmayın yshu. peygambere büyü falan yapılmadı
Seninle tartışmıcam daha fazla
@limonlutart
tartışma zaten şirke giiyorsun
ne allahın ne alimlerin sözleri sana kar etmiyor. gidiyorsun eğitimsiz adamların hurafe hikayelerine inanıyorsun
sadece allahın emrini söylüyorum AKIL EDİN
peygamberin emrini söylüyorum KURANA SARILIN
bakara 102. ayet i doğru oku. ayrıca bir ayet cımbızla çekilip alınmaz. bir kaç ayet öncesi ve sonrası okunur.
"Onlar, Süleyman’ın hükümdarlığı hakkında şeytanların (uydurup) söylediklerine uymuşlardı. (Oysa) Süleyman, (büyü yapıp) kâfir olmamıştı. Ancak şeytan (ruhlu insan) lar kâfir olmuşlardı. (Çünkü) onlar, insanlara büyü ve Babil’de Harut ile Marut isimli iki hükümdara [*] indirileni öğretiyorlardı. (O iki hükümdar): “Biz sadece bir imtihanız; sakın kâfir olmayın!” demeden kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Onlar, o ikisinden (Harut ile Marut’tan), kişi ile eşinin arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa onlar (büyücüler), Allah’ın izni olmadan kimseye zarar veremezler (di). Onlar ise, kendilerine zarar veren ve yarar sağlamayan şeyleri öğreniyorlardı. Yemin olsun ki (büyüyü) satın alanların ahiretten payı olmadığını çok iyi bilmektelerdi. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu bilselerdi!"
allahı aciz büyücünün oyuncağı bir yaratıcı gibi tanıramazsınız aklınızı başınıza alın
yüce bir yaratıcı nasıl olur da insanları yönelendirsin diye kendien elçi edindiği peygambere büyü yapılmasına izin verir
nereden bakarsanız çukura düşüyorsunuz
allah hem büyü haram şeytan işi derken hem nasıl büyücülük öğreten melek göndersin
ayetteki harut marut melek değildir. onlar meliktir yani yönetici. yahudilerden gelme mitolojik hikayeleri ayete sıvamayın adam gibi okuyun.
allah asla peygamberini büy yapılmasına izin vermez. olmayan bir şeyden de peygamber etkilenmez.
yahudi hikayelerine islam gibi inanmayın
allah isra suresi 47 ayette "peygamberin büyülendiğine inananara zalim diyor. dikkat edin ZALİM DİYOR.
"(Ey Muhammed!) Sana kulak verdiklerinde, aslında onların neye kulak kabarttıklarını ve kendi aralarındaki gizli kapaklı görüşmeleri sırasında, “Eğer (ona) uyarsanız yalnızca büyülenmiş bir adama uymuş olursunuz” diyen ZALİMLERİN de olduğunu, Biz çok iyi biliyoruz."
Kuranda büyü geçiyor. Hem de birçok ayette affedilmeyen büyük günahlardan olarak bahsi geçiyor. Müslümanım diyen biri kuran ayetlerini inkar etmez. Ederse dinden çıkar. Büyü vardır, cin vardır, nazar vardır, bizim göremeğimiz çok şey var. Gözlerimiz sınırlı. Görmediğimiz herşeyi inkar etmek cahillik
Sadece Türkiye’de değil ki, dünyanın her yerinde dini inancı olan insanların büyüye inancı var. Benim inancıma göre var dediğin var olur, yok dediğin yok. Allah insanı kendi yaratıcı sıfatıyla yaratmış, kendi hayatınızın yaratıcısı olun diye. Neye inanırsan o olur.
Büyüye inanmam ama olay yaşadım eski sevgilim beni isteme günü aldatığını öğrendim Teyzesi öğrendiğimi duyunca Bana Bir börek yaptı böreği yedikten sonra Ali ye koş Ali'ye koş diye sesler duydum onun yanına gidiyordum bende Sen iradene sahip çıkacak bir insansın dedim
İnanıyorum. Kimse bilim insanı gibi, her gerçekten haberdar edası taslamasın boşuna. Asırlardır tarihe, medeniyetlere konu olmuş, hakkında destanlar, kitaplar yazılmış, Şamanizm, Yahudilik, İslam, Hristiyanlık gibi dinlere konu olmuş derin bir ilim. Bu kadar küçümseyen, at gözlükleriyle bakıyordur.
Asla inanmıyorum büyüye. Olsa da Allah'tan olmasa da Allah'tan. Büyüye inanmak da büyüyü teşvik etmek de büyücü olmak da büyük günahlardan ilk sırada. Bir nevi Allah'a şirk koşmak... Benim büyücüye de hacı hocalarla işim olmaz. Bunlara para yediren insanın hiç mi aklı yok? Nasıl inanabiliyorlar ya?
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'e de büyü yapıldı. Allah'a şirk koşmak terimini de peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem öğretti bize. Şirke inanıp büyüye inanmamak mantık hatası oluyor.
Peygamberimize büyü yapıldığını bilmiyordum. Doğrudur olabilir
Müfessirler demişlerdir ki: Rasulullah’a (sav) hizmet eden yahudi bir çocuk vardı. Yahudiler ona yaklaştılar ve ondan Rasulullah’ın (sav) baş tarağını ve tarağın dişlerinden bir miktar alıncaya kadar ayrılmadılar. O da onları aldı ve onlara verdi. Onlar da Rasulullah’a sihir yaptılar. Yahudi Lebid ibnul-A’sam bu işi üzerine aldı. Sonra adına ‘Zervan’ denilen Beni Zurayk kuyusunda o sihri gizledi. Bu sebeple Rasulullah (sav) hastalandı. Başının saçları yayıldı ve saçıldı. Bu, altı ay devam etti. Hanımları ona gidiyolar, fakat o, hanımlarına gitmiyordu. Rasulullah (sav) erimeye başladı. Başına geleni de bilmiyordu.
Birgün uyurken ansızın ona iki melek geldi. Birisi baş tarafına, diğeri de ayak tarafına oturdu. Baş tarafına oturan dedi ki: “Bu adama ne oluyor?” Diğeri de: “Tubbe yapıldı.” dedi. Öbürü: “Tubbe nedir?” diye sordu. Diğeri de : “Sihirdir.” dedi. Öbürü: “Ona kim sihir yapmış?” dedi. Diğeri: “Yahudi Lebid ibnul-A’sam” diye cevap verdi. Sordu ki: “Ne ile sihir yapmış?” O da: “Saç tarağıyla.” dedi. “O nerededir?” diye sordu. Diğeri: “Zirvan kuyusunda su çekilirken ayak basılan taşın altında hurma çiçeğinin kabuğuna sarılı.” dedi.
Rasulullah (sav) uyandı ve buyurdu ki: “Ey Aişe, anladın mı? Allah-u Teala bana hastalığımı haber verdi.” Sonra Ali, Zübeyr ve Ammar bin Yasir’i gönderdi. Bu kuyunun suyunu boşalttılar. Sanki su, bekletilmiş üzüm gibiydi. Sonra taşı kaldırdılar ve hurma çiçeğini kabuğuna çıkardılar. Bir de baktılar ki, Rasulullah’ın (sav) tarağı ile tarağının dişleri ve bir de o hurma çiçeğinin kabuğunda kendisinde on bir düğüm bulunan bağlanmış ve iğne ile birbirine geçirilip batırılmış bir ip var. Bunun üzerine Allah teala muavizeteyn surelerini indirdi.
Yorumun için teşekkür ederim.
Rica ederim
Ben inanmam böyle şeylerede çevremde gerçekten inanan insanlar var.
2 üniversite mezunu sağlık personeli arkadaşım geçen gün gelmiş içime cin kaçmış olabilir mi diyo
Hoca hoca geziyor 🙄
Çıldırmamak elde değil, çok saçma ahmakça buluyorum ben böyle şeyleri.
En büyük büyü insanın zekasını kullanabilmesi bence.
Büyüye inanmazdim ama kotu kalpli halam annemle erkek kardesimin arasini bozmak icin buyu yapti. Ve ise yaradi yani dusman oldular. İki yildir falan varmis buyu. Sonra gozleri cizik vesikalik fotograf, arapca yazilar falan buldular evde. Sonra hocaya gidip okuttular.
Büyü Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimdede geçiyo büyü yaptırmak büyük bir günah dn kitapta sabit olduğunu bildiğin halde büyücü hocalardan medet umuyosun büyücülerin en başının ismini biliyorum ama söylemem tabikide dinen günah hani derler ya ölüden değil diriden kork diye kabirde azap çekmeyin iyiliğiniz için söylüyorum
Büyü diye bir şey var. Olmasa bunlar için ayetlerde olmazdı. İnanmayanın da dinle pek alakası olduğunu düşünmüyorum.
İnanıp inanmamak size kalmış, inanıyorum diyeni Afrika'nın ücra yerinde medeniyetten uzak yaşayan kabile toplumu gibi görmemek lazım kimse kızım evlensin oğlum okul kazansın vs diye büyü yapmıyor ama büyü var ben inanıyorum, yapmadım yaptırmadım, yapmadım ama belirli konularda büyü yapan ve yaptıranları dinledim. Binlerce yıldır dünyada konuşulan bir konunun yalan olacağını düşünmek mantıksız zaten, bir şeye denk gelmemek o şeyin varlığını sorgulatmamalı.
3 ay önce ev aldık ve babammile ben çalışmıyorum o halde aldık
Şu an arabamız da var is arabanızda var motorumuz da var
Söyle bakıyorum 4 yil öncesine 2018 de babam ile ben çalışıyordum 2 araba vardınsadece ev yoktu
Büyüdük gibi çalışsak babamla ben 1 yilamvrmax 1 ev daha alınabilir ama çalışmıyoruz iş yok
Büyüdük gibi
Tamamen inanç zayıflığından kaynaklanmaktadır. Üzülüyorum öyle insanlara. Hayatına tarot, fal , astroloji , büyü müyü ile yön vermeye çalışıp hezimete uğruyorlar. Tamamen umut tacirliği, milletin ekmeğine yağ sürüyorlar.
Büyü var zaten. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'e bile yapıldı bunun üzerine indi zaten Felak ve Nas sureleri. İslâm tarihini bilen Müslüman bir kimse büyüyü inkâr edemez. Ederse Kur'an'ın ayetlerini inkâr etmiş olur.
Büyü diye bir şey var diye biliyorum hani dinimizde de büyüye karşı Felak Nas sürelerini bolca okuyun diye tavsiye veriliyor. Büyü yapmak ve yaptırmak saçma ve günah. Umarım insanlar uzak durur bu tür şeylerden 😊
buyuye ınanmamak allaha ınanmamak gıbı bırseydır buyu vardır ve gercektır allah kımsenın basına vermesın cok kötu bırseydır allah buyuyu zaten yasaklamıstır
Tabiki de inanmıyorum. Bu inananların çoğu da kendine Müslüman diyen kişiler. Trajikomik bir durum, dinden çıktıklarını bilseler ne derler acaba ((:
Kanka soruyu yanlış anladım :D büyü diye bir şey var ama yapılması doğru değil sdfsdfsdf
Bana göre büyüye inanan insanların geneli cahil, eğitimsiz, araştırma yapmayan ve bilime inanmayan insanlar. Türkiye de böyle kesim çok fazla olduğu için şaşırmadım.
Ben inanıyorum Kuran'da da geçiyor. Rabnim yapan ve yaptıranları ıslah etsin ona bişey dmeiyroum zaten yapılan kişinin evinde huzur muzır kalmıyor biz çok yaşadık zor bir durum maalesef
Büyü denen şeyin gerçekte var olduğunu biliyoruz.. Ama medet Allah'tan umulurun da bilincindeyiz şükür.. Böyle şeylerle işim olmaz..
Ya ben inanmamda yaptırmam da beni kendi gönlü ile istemeyen biri bir kağıt parçası ile isteyecekse hiç istemesin daha iyi
tam olarak ne yalanlıyabiliyorum ne de doğrulayabiliyorum, dini yönden araştırmam ve bu iddialarda bulunanları dinlemem incelemem gerekiyor
ne sal. ak bir oran bu. muslumanlar da size kalsa yuzde90 bu yuzden mi oran 90 cikiyor. duz mantik yapmislar.
Büyü gerçekten vardır ve yalnızca İslam'la da alakalı değildir. Tüm dinlerde büyü kavramı vardır.
Evet var. Bunun çok çeşitleri var artık. Tüm dünya da bu çok yaygın maalesef. Mesele yapmak ve yapmamak. her şey insanın iradesi altında.
Büyü vardır arkadaşlar. Hatta Hz Muhammed Sav a da büyü yapılmıştır. Deveyi kazana adamı mezara koyar der büyükler.
Eski zamanlarda İlaç sektörü gelişmemişken insanlar şifa bulmak için büyüler yaptırırdı. Şimdi ise kötü amaçlarına alet ettikleri için yasaklandı.
o yüzde doksanın 89 ü kadınlardır kesin😂 işleri güçleri büyücü cinci medyum falcı aramak ihya ettiler sahtekarları
Büyü zaten dinimizde de olan bir şey yani gerçek. Büyüye inanırım. Fakat fal yorumları, sihir, günlük burç yorumları gibi saçma şeylere inanmam.
Ne olacağını bildiğim şeylerin büyüsünü yaparım arada. Hiç sekmedi şu zamana kadar. :D Mesela birazdan yemek sipariş büyüsü yapacağım.
Tabi ki var ve inanıyoruz ancak ilgilenmiyoruz
kafayı yemişler neresi bı hangi şehrimiz Konya’mı dkkdkdkdkdk
Hiç inanmadım inanmamda. af buyurun çok cahilce buluyorum.
Inanıyorum ama aynı zamanda ınanmiyorum da bende pek bilmiyorum yani inanıp inanmadigimi
Zekâ seviyeyi dustukve
Bunların yaşanması normal
aa bizim eve medyum bile gelmisti sizsiniz cahil yobaz
Sen şimdi naneyi yemedin mi? 1 haftaya kalmaz sevgilinden ayrılacaksın. Büyü yaptım sana.
büyü zaten var. Kur'an'da bahsediliyor.. ama oldukça nadirdir.. vede bedeli çok ağırdır
İnanmıyorum.
Gittikçe cahil toplum oluyoruz yani
Soruda büyünün varlığıyla yapılan büyünün etkinliğini karıştıranlar var. XD
Arkadaşlar büyü diye bir şey zaten var hiç mi araştırıp okumadınız sorunun saçmalığı?
Dinimizce büyü var ve gerçek fakat yapmak tehlikeli ve yasak.
Buyu yapmam asla yapanlara da çok karşıyım ama var öyle bi şey inanıyorum yani
tabiki inaniyorum gercekten ama ugrasmam musallat olurlar günah en onemlisi
Büyü var, tutar da. Şeytan işi. Aciz insanlar yaptırır ancak.
Asla uğraşmam bu işlerle ama varlığına inanıyorum. Kuranı Kerim’de de geçiyor çünkü
Buyu hak zaten inanmayanda zaten korktugundan ya da bilmedigi icindir
Büyü denen şey doğru zaten bende inanmıyordum ta ki yaptırana kadar
islamda büyünün olduğu kesin %90ı müslüman ülkede büyüye inananların da %90 olması normal
Bütün burçlar yalan nazar yalan batıl inançlar yalan ama büyü %90? İlginç..
Büyü var olan bir şey Allah korusun yapandan da yaptırandan da.
Kafasına kuş s*çtığında piyango oynayan bir milletin ağzına...
Pardon hatlar karıştı. 😃
Demekki ben sadece ülkenin beyni olan %10'luk kısmıyla muhattap oluyorum sadece
O kadar haklısın ki
Evet var boyle bir sey Allah bıldgı gibi etsin yapanları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?