Elinde imkan olsa zamanı ileri akıtmayı mı, geri döndürmeyi mi seçerdin? Geriye veya ileriye gittiğinde ne yapardın?

Elinde imkan olsa zamanı ileri akıtmayı mı, geri döndürmeyi mi seçerdin? Geriye veya ileriye gittiğinde ne yapardın?

Geleceğe gitmek için ayarlardım. Geçmişe gidersem bir şeyleri değiştirememe imkanım var, üstelik aynı şeyleri tekrar yaşamakta istemem. Elimde olmayan şeyleri değiştiremeyeceğim için tekrar hastalık, terör, savaş gibi şeyleri görmek, tekrar o dönemde olmak istemem. Gelecek nasıl olacaksa olsun, gelecekte nasıl olacaksam olayım geleceğe giderdim. Yeni şeyler yaşayabilmek ve belki de yeni hatalar yapabilmek için.
Geçmişe gitmeyi isterdim. Bu hayatta en çok ilgimi çeken şeylerden biri. Ama kendi hayatıma değil daha da öncesine gitmek isterdim. yaşamları, aşkları, savaşları görmek isterdim. Her şeyi kendi gözlerimle görmek ve neden yaratıldığımıza bir cevap bulmak için. Yeri geldiğince insanlıktan utanacaktım yeri geldiğindeyse insanın güzelliğinden gururlanacaktım. Keşke her şeyi görebilseydim 😞
Geriye döndürmek isterdim galiba. Geçmişteki hatalarımı düzeltmek isterdim, aptal ve gereksiz şeylerle hiç meşgul olmamayı benim için önemli şeylere odaklanıp hayatımı daha düzenli hale getirmek iyi olurdu. Ama hatalarımı düzeltseydim şimdiki ben olmazdım. O yüzden olduğu gibi kalsın böyle iyi :)
Cevap
14Cevap
Geriye.
Her şey çok başka olurdu.
Geleceğe gitmek isterdim. çünkü geçmiş boş benim için. geleceğe gitmek ve bütün bu yaşanılandan uzak bir hayata adım atmak isterdim.
Geçmişi biliyorum. Geçmiş bir yanılgıdan ibaret, hepte öyle olacak. Geriye dönüp baktığında hep “eskiden ne güzeldi” diyeceksin, halbuki değildi. Ama nedense herşeyin geçmişte daha güzel olduğuna inanma ihtiyacı hissediyoruz. Güzel günlerin geçtiğine. Peki ya gelecek? Şu an geçmişin hep hayal ettiğimiz geleceğindeyiz, neden memnun değiliz?
Ben ileri sarmak isterdim. Olmak istediğim kişi olduğum, sürekli geleceğin veya geçmişim hasretini çekip hayatta çırpınan değil de, gerçekten hayatını yaşayan kişi olduğum ana gidip, kendime şöyle bir dışardan bakıp, gurur duymak isterdim.
Geriye döndürmek bazı dönemeçlerden vazgeçmek için iyi bir tercih olabilir.
Ama geleceği güzel kılmak için ileri akıtmak akıllıca olur mu bilmiyorum
Dünyanın sonunu görebilecek kadar ileri gitmeyi tercih ederim.
Uzun zaöandır yoktun. Hoş geldin.
Teşekkür ederim, sıkılınca gelip sıkılınca gidiyorum, ondandır o.
Her zaman bekleriz edendim. İyi akşamlar.
Size de iyi akşamlar.
6 sene önceye gitmek isterdim.. Kadın görünümlü Bir canavardan benliğimi ve geri kalan herşeyimi kurtarmak için.
İleride ne olduğunu bilmiyorum ve şu anki duruma bakılırsa pekte iyi görünmüyor ancak geçmişe gidip düzeltmek istediğim pek çok şey var tabi yani bugünü etkileyen şeyler ve onları düzeltmek isterdim.
Geriye sarardım hatalarımı telafi edebilmek için
Zamanı ileriye sarmak isterdim. Geçmişte görebileceğim hiçbir şey yok. Geleceği merak ediyorum.
İlerisi zaten bir şekilde geliyor. Geriye dönüp kıymetini bilmediğim insanlardan özür dilemek isterdim.
Doğası itibariyle geriye gitmek ister insan.
Ileri almayi isterdim. 3-4 yila mesela ki bir an once okul bitsin ise atilayim. 😬
Bazı senaryolara geri gitmek isterdim eskileride özlüyor insan.
İleriye gitmek isterim çok sıkıldım geriden de buradan da
Geri döndürmeyi çünkü imkansız olan zamanda geriye gitmektir.
İleriye almayı geçmişte yaptıgım cok büüyk bir hata yok
Geri döndürmek isterdim geçmiş güzel, günüm berbat, gelecek belirsiz
Şu aralar gerçekten zamanı geri döndürmeye çok ihtiyacım olsa keşke imkanım olsa
Geriye almak isterdim aldığım kararları değiştirmek iyi olurdu.
Beş yıl geriye çekebilseydim keşke
Geriye akıtırdım. evlenmezdim
Zamanı durdurmak güzel olurdu
Daha ziyade geçmiş odaklı birisiyim.
İleri akıtmayı seçerdim
Geriye döndürmek isterdim
İleri sarardım. Ölümü yakalamak için
Ütopik hayallerim yok
İleri giderdim
Durdursam daya guzel bosuna akmasin
Geri döndürmeyi
İleri