En son bunu yaparken 'yine kendinden bahsetmeye başladın' denilerek aslan burcuma suçlama girişimi yapıldı.😭
Kendi yaşadıklarınızdan örnekler vererek arkadaş tesellisi yapıyor musunuz?

En son bunu yaparken 'yine kendinden bahsetmeye başladın' denilerek aslan burcuma suçlama girişimi yapıldı.😭
Kendi yaşadıklarınızdan örnekler vererek arkadaş tesellisi yapıyor musunuz?

Hayır genelde benim yaşadığım şey ile o kişinin yaşadığı şey farklı olabilir. her insanın olaylara verdiği tepki ya da yaşadığı acılar daha farklı boyutta olabilir. genelde teselli verirken o kişiyi tanıdığım kadar yorum yaparım. ya da genel olarak motive edecek sözler söylerim. veya benim fikrimi sorarsa ben olsaydım şunları yapardım gibi fikirler veya tavsiyeler verirdim. kişiye göre değişir
yaşadığımdan örnek vermem onu anlatmak sayılmaz aslında bak ben baş ettim sende baş edebilirsin demektir bu
bunu anlamayanda ya da ben sen değilim ki diyerek isyan edebilir yani
Genelde duruma göre yol alırım ama genel olarak geçmişe bakıp burdamı bekliyceksin yoksa geleceğe dönüp hayallerinimi çizeceksin tarzında tesellim vardır
Arkadaşım boşyere yıpranmasın diye kendi geçirdiğim olumsuzluklardan bahsedip onu uyarırım.. sırf aynı hatayı yapmasın diye...🍂
Cevap
16Cevap
Eğer yaşadığım veya bildiğim referans olabilecek hikaye veya anılar varsa anlatırım ki çoğunlukla da vardır 😎
Aynı alanda, konuda bir deneyim yaşamış isem örnek veririm
İşe yarayacağını düşünüyorsam verebilirim...
Hayır, herkesin hayata bakış açısı farklı. Kendi yaşamımdan örnek vermem.
Selam gadası 🙃
Kendimden örnek vermek yerine hayattan örnekler vermeyi tercih ederim
Bundan daha doğal ne olabilir ki damdan düşeni damdan düşer anlar. Eğer bunu farkli algılıyorlarsa onlarin sorunu bu
Evet
Ayrica burçlar olmasaymış ne yapacaklarmış çok merak ediyorum asjjsjs
Yaa dimi. Burçlarla ben de çok uğraşıyorum ama 😄
Teselli amaçlı olabilir ne varmış ki bunda..😒
Konuyu kendi dertlerimizle değiştiriyormuşuz 😒
Çok konuşmasınlar, paylaşımcısızlar..😒
Hiç 😒
Teselli vermem ki 😂 en fazla ‘ en azından hala hayattasın lan tatava yapma ‘ der geçerim 😂
😄
Evet veririm cogunlukla. Bundan rahatsiz olabiliyorum ama kendimi tutamiyorum, illa ornek vericem. 😬Daha yaratici cevaplar bulmaliyim.
yaşadıklarımız yaşananlarla üst üste gelmeyebilir, denk düşmeyebilir, ama bildiklerimizi de aktarmak insanlık vazifemiz
Evet verirdim, genelde dertli bir insana hep havadan teselli vermek degil bak bende yaşadım aştım senin benden ne farkın var diye söylerim.
Örnek vermek için faydalanırım. Mesela "ben bunu yaşarken şöyle yapmıştım" gibi
En sevmediğim şey...
Senin derdin dert midir , benim derdim yaninda der gibi...
Değişmez bir stratejidir... Teselli için kötü örnek vermek bazı zamanlarda işe yarayabilir.. 😉
Kendimden referans vermem. Her koyun kendi bacağından asılır. Teselli de vermem. Gerçeği dile getiririm. Gerçekler teselli etmiyorsa da bu benim sorunum değil.
Yaşanmışlıklar daha etkili olur. Benim veya bildiğim var ise söylerim.
Bir aslan burcu olarak evet ahaha 😂
Ben de yaşamıştım şöyle yaptım böyle yaptım demeye başlayınca hofluyorlar 😄
Aynen valla ya :d
Benzer şeyler yaşanmışsa evet..
Yaşamın her alanında tabiki yaşantılar tecrübeler ve örnekler olmalı...
Evet, bunu bazen yapıyorum
Evet kendimden örnek veririm
Eğer yararı olacaksa örnek niye vermiyim
Bazen oluyor
Evet veririm
Verebilirim
Verebilirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?