Sürekli her olayınıza önyargı ile müdahale eden birisi insanlara sürekli ön yargılı davranan bir insan ile arkadaşlığınızı ilişkinizi devam ettirir miydiniz?

Sürekli her olayınıza önyargı ile müdahale eden birisi insanlara sürekli ön yargılı davranan bir insan ile arkadaşlığınızı ilişkinizi devam ettirir miydiniz?

Onlarla sohbetimi devam ettiremezdim.
Misal şu sıra her söylenene hayır, değil, yok, yanlış diyen insanlarla karşılaşıyorum. Şahsi fikrinden, bakış açından ya da hayatından bahsedersin, onların her şeye ilk tepkileri böyle olumsuz ve alakasız olur. Bahsettiğim bu tipler karşısındakini hiç dinlemez, dediğin şeye anında yok derler ama karşılık olarak dediğinin benzeri şeyleri söylerler.
Eskiden 'Neye hayır? Soru sormadım olayı anlattım neye yok diyorsun? Neye yanlış dedin ki benim dediğimi söylüyorsun sen de?' diye sorar durumu farkına vardırırdım ama artık o enerji de kalmadı bende.
Kimisi de grup içindeyken göze çarpmak, havalı görünmek için yapıyor bunu. Bu tipleri de direkt siliyorum, çocuk karakterlilerle uğraşamam. Arkadaş seçimlerimi olgun insanlardan yana yaparım çünkü.
Sonuçta belki bu tip insanlara karşı koyduğum tepki de bir önyargıdır. O yüzden o kişi benimle arkadaş olmak istiyorsa (olumsuz yaklaşımıyla ilgili) geçerli bir sebep gösterse anında daha açık ve anlayışlı davranırım zaten. Orta yolu buluruz kolayca.
Çevremde böyle bir insan vardı. Hayatımda bu kadar istisnasız her olaya ön yargıyla yaklaşan birini tanımadım desem yeridir. Kendisinden uzaklaştım ben de, böyle tipler insanın ruhunu emiyor.
Öyle tabii ki ya bende de vardı öyle bir tane ya Bir yere gideceğim ya mesela ya gittiğim yer hakkında bile sürekli böyle bir ön yargılı bir müdahalede bulunuyordu sürekli böyle bir negatif düşünüyordu saldım gitti ya 😂😂😂
Bana karşı kötü bir yan etkisi varsa ve anlaşamıyorsak devam edemem sanırım ama şöyle bir şeyde var bana karşı ön yargısı olmayıp çevresine olan böyle insanlarda var yani sonuç olarak bana zararı olmayan benimle arası iyi olup sadece çevresine önyargıları olan biriyle muhattap olmaya devam ederim.
Hayır tabi ki ön yargılı bir insan ile konuşmaya devam etmezdim. çünkü bu tarz insanlarda genelde araştırmadan ya da tamamen tanımadan fikir sahibi olabiliyorlar. tamam ilk izlenim olabilir ama direk yargı yapmak bana göre saçma geliyor.
Cevap
17Cevap
Ön yargılı insanla arkadaşlık edilmez
Hahah sürekli ön yargılı birini sürekli haksız çıkarmak bile çok eğlenceli oluyo
Doğru bir noktaya değindin ki yemin ederim var ya aynen öyle ya haksız çıktıklarını gördüm de var ya içime farklı bir heyecan geliyor ya 😂
😄😄 evet. Tabiri caizse popiş olma konusunda en güzel tepki onlarınki
Bendeki değerine bağlı değer veriyorsam önyargılarını yıkmaya çalışırım zor bile olsa bunu yapmaya çalışırım ama öyle olsa da olur olmasa da olur bir tipse benim için yol alabilir.
Kırarım önyargısını daha da hırslanıyorum öyle insanlarla
Her tip arkadaşım olur ama yakın arkadaş olarak çok sınırlı ve katıyımdır. Nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor. Yakın arkadaşlarım dışındakilerin dolandırıcı olması bile umurumda değil :D
Ön yargılı sevgilim kız arkadaşlarım olmasını isterim. dünyada böyle olmak için haklı çok sebep yokmu. ön yargılarında böyle haklı olan bir karşı cinsle iyi anlaşarak ön yargılarınıda aşıp sevgili olmak isterdim tabi
Yani normal hayatta arkadaşım ise ihtiyaç olduğu kadar muhatap olurum ama böyle insanlar aile içinde olduktan sonra mecburen muhatap oluyorsun.
Güven sağlarım sonra devam ederim baktım olmuyor bye bye
Edemem beni de kendine benzetir.
Evet. Önyargı temel insan refleksidir. Suçlanacak bir temeli yok
Önyargili insanla muhatap olmak değil de
Gerçeği öğrendikten sonraki yüz ifadesine hastayım🤪 kalıyorlar böyle öküzün trene baktığı gibi 😂😂
Konuşmaya çalışırım duruma göre bakarım
Fikirleri ve düşünceleri bana uyuyorsa ederim
Hayır, psikolojim bozulur
Benim de valla wjwj
At gözlüğü takanlarla uğraşmıyorum
Kendimi anlatmak sıkılırım
Kapı dışarı ederim onu 😄
Edemem
Bal gibi olsada olmam
Uğraşamam ön yargılı biriyle.
Asla etmem
Çok itici bir durum