Zinadan tutun her şeyi yaptım yapmadığım şey başıma gelmeyen şey kalmadı. Şimdi de iftiralara uğruyorum şizofren biri yüzünden. Ölmemek için direniyorum hala. Neden?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖlüm hiçbir zaman çare olmaz..
Hâlâ yaşıyor olmak, size verilen bir şans..
Tövbe edip, artık bir daha o günahlara hayatınız boyunca girmemek, girdiğiniz için de şiddetli pişmanlık duymak, size tertemiz yeni sayfa açacaktır..
İmkanınız da varsa bulunduğunuz ortamı terketmek, size iyi gelecektir..
024 Yorumla
Soran+1 yılTamamen terk edemiyorum günahları
- +1 yıl
Hayatının sonuna kadar imtihan olacaksın..
Ancak hayatının ne zaman son bulur bilemezsin..
Günah işlemek değil sorun, tövbe etmemek/edememek büyük sorun..
Hiç işlemeyecekmiş gibi tövbeni et sen.. Elinden geleni de yap.. Yarın ölecekmiş gibi..
Emin ol çoğu şeyi düzeltirsin..
Soran+1 yılTamam da her şey bir tövbeyle hallolamıyor kul hakları iç ses vicdan bunlarla tövbeyle son bulmuyor
- +1 yıl
Her günahın elbette bir bedeli var..
Bu dünyadaki bedeli de pişmanlıktır.. Bu dünyada kasıp kavrulmaktır..
Bu dünyada cayır cayır yanmaktır pişmanlıktan..
Bu da Allah'ın hem rahmeti hem adaletindendir..
Cehennem-i hazır denilir..
Şer-i hukuk olsaydı eğer, bu günahın (zinanın) bedeli 100 değnek, evli olsaydınız, taşlanarak recm edilmektir.. Bu dünyada böyle vahşice gelse de, öteki tarafa bedelini ödemiş, borçsuz bir şekilde geçildiği için, inşallah o günahın bedelini orada ödemeyecek olacaktır..
Dediğim gibi, şu an böyle bir uygulama olmadığından, bu pişmanlık bir bedeldir..
Ve bu pişmanlık sizi bu günaha tekrar girmekten de alıkoyar..
Soran+1 yılZina için pişmanlık duymuyorum öbür günahlarım için pişmanlık duyuyorum. Zina yapmayı seviyorum şimdi uzak duruyor olabilirim ama yine bu günaha girebilirim. Ben öbür hatalarım günahlarım için pişmanlık duyuyorum
- +1 yıl
Ben örnek verdim.. Ancak zinayı da hafife almayın.. Hem dünyanızı hem ahiretinizi kaybettirir..
Soran+1 yılDünyamı kaybetmiş oluyorum o zaman. Tövbe etmeyle düzelmiyor zaten her şey
- +1 yıl
Ama düzeltmek için adım
Ben yardımcı olmak için yazdım
Uygulayıp uygulamamak sizin inancınıza kalmış..
Soran+1 yılTövbeyle mi düzelteceğim? Takıntılar var
- +1 yıl
Düzeltmek için en azından bir adım..
Soran+1 yılİnancım da zayıf. Neden neden bunca günahı işlememe engel olmadı diyorum hep isyan ediyorum. Öfke ve kin doluyum
- +1 yıl
Allah günah işleminize engel olsaydı şeytanın ne hükmü kalırdı? Cehenneme ve Cennete ne gerek vardı? İmtihana ne gerek vardı..
Devlet bile der ki "şunu yapmak yasaktır" ama kimseye engel olmaz.. Yasağı çiğneyene de cezayı keser..
Engel olmak iradeye müdahaledir..
Boşuna öfke yani.. İradeye insan sahip çıktıkça mevkisi artar kalite kazanır Cennete layık kul olur.
Kim ki iradesine sahip çıkmaz, Cehenneme düşer. Ancak Allah yine tövbe etmesi, pişman olması için insana mühlet de tanır.. Direkt ceza kesmez.. Bu bile Allah'a öfkelenmeye değil şükretmeye sebeptir..
Soran+1 yılBeni günaha sürükleyenlerin hiç mi kabahati yok? Her günaha girdim işlemediğim günah kalmadı bu insanlar yüzünden. Sence şimdiki aklım olsa o günahlara girer mıydım? Cahil olduğum için toy olduğum için bu kadar hataya düştüm
- +1 yıl
Aklının ermedigi şeylerden sorumlu değilsin
Soran+1 yıl17 küçük mü? 16 17. Bu yaşlarda çok büyük günahlar işledim
- +1 yıl
15 yaşından sonra başlar günah sevap..
Zorbalık varsa zaten sorumlu değilsin ama rızan varsa hür iradenle yanlış olduğunu bilerek yaptıysan günah yazılır
Soran+1 yılZorbalık gördüm o yüzden yanlış yaptım tecavüze uğradım haberim olmadan beni videoya aldılar millete izlettiler. Psikolojik şiddet uyguladılar. Ayrıca o yanlışı nasıl yaptım hala hayret ediyorum şimdiki aklım olsa o hataya düşmezdim eminim. Sonradan fark ettim
- +1 yıl
Niye şikayet etmedin?
Benim çevremde böyle bir hadise oldu
Yıllar sonra eleman tam evlenecekken başka biri şikayet etti eleman şimdi hapiste..
Madem görüntüler var şikayet edin? Ettiğini çeksin şerefs*zler Bu senin nasıl hatan olabilir?
Soran+1 yılEttiğini çeksin mi? Yanlış anlamayın amacım kırmak ya da incitmek değil ama galiba bu olayları basit sanıyorsunuz. Ben zaten şikayet ettim ama kanıtlayamadım bana tecavüz eden zaten zina ettiğim kişiydi hatalı ifade verdim çünkü utandım bu yüzden yanlış ifade verdim bu yüzden kendimi suçluyorum
Soran+1 yılBen 17 yaşındaydım şahıs benden 5 yaş büyüktü. Ben ifadeyi bile yanlış verdim nasıl ceza alabilir? Zaten sadece 6 ay yatmış reşit olmayan kişiyle ilişki yaşadığı için o kadar.
- +1 yıl
Basit niye sanayım? Bilmediğim için sordum zaten.. Her ne ise..
Soran+1 yılYok yani ispat edemedim bir de geriizekalı gibi şikayet ettim neyime güvendim? Bak ne oldu en çok zararı yine ben gördüm. Annem mi yanımda oldu? Yanımda olmayı bırak hep başıma kakıldı yüzüme vuruldu zina yaptın iftira attın dediler yüzüme vurdular ben hep zulüm gördüm
- +1 yıl
Gerçeklerin ortaya çıkması gibi pis bir huyu vardır..
Bu dünyada çıkmazsa öteki dünyada ilmek ilmek alınır..
Soran+1 yılBen herşeyi telafi etmeye çalıştım şu an bulunduğum semtteki mahkemeye bile gittim herşeyi yazıp dilekçe verdim yok işte faydası yok cevap bile gelmedi. Vicdanım ise susmuyor
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılÖlüm kolay seçenek. Bence gerçekleriniz ile yüzleşmeye devam edin.
Şu anda olduğu gibi. Mantığınız sizi rehin almış durumda. Biraz gayret ederseniz bundan sonrasını iyiyiye çevirebilirsiniz. Hayatta yanlış yapmayan insan varmıki?
016 Yorumla
Soran+1 yılBenim yanlışlarım her karşıma çıkartılıyor ama. Susmuyorlar hep yüzüme vuruyorlar
- +1 yıl
Hiç kimseyi dinlemek zorunda değilsiniz. Bu hayat size bahşedilmiş yanlışınız zaten kabul ediyorsunuz. O halde sizi siz yeniden düzenleyin
Soran+1 yılHep iftiralara uğruyorum yoruldum. Sence intihar etsem ne olur?
- +1 yıl
İntihar. Düşüncesi kolay yapması zor. Üstelik değmez
Soran+1 yılHuzuru bulamıyorum böyle de acı çekiyorum
- +1 yıl
Ölünce huzur bulacaginimi sanıyorsun
Soran+1 yılBöylede bulmuyorum
- +1 yıl
Bu kadar yüklenme kendine.
Soran+1 yılDüzelirmiyim bunca günaha rağmen?
- +1 yıl
Düzelmemen için hiç bir sebep yok.
Soran+1 yılVar bence. Herkes benim hakkımı yedi ama yinede ben vicdanıma yenik düştüm. Bana kötülük yapanlar hiçbir zaman vicdan azabı çekmedi
- +1 yıl
Yerinde olsam asla oraya takılı kalmam. Önüme bakarım.
Soran+1 yılDüşünmemem lazım bunun için
- +1 yıl
Tabiki. Hiç acele etme.
Soran+1 yılNeye acele etmeyeyim?
- +1 yıl
Hayatının rutin hale gelmesine.
Zamanla düzelecek
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
16Cevap
iftira varsa için rahat olsun kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Zina senin kendini etkileyen bi suçun kimse karışamaz.
027 Yorumla
Soran+1 yılKalıyor benim haklarım herkeste. Ayrıca zinama herşeyime karıştılar. Hep yargıladılar asıp kestiler hüküm verdiler her konuda
Soran+1 yılTakıyorum. Ben rahat olamıyorum.
Soran+1 yılÇok.
Soran+1 yılBen zinayı kafaya takmıyorum ona üzülmüyorum başka günahlar var
Soran+1 yılİftira ve hırsızlık var galiba emin olamıyorum
Soran+1 yılAnal işte. Sürüklenmediğim günah kalmadı
Soran+1 yılHepsi var. Benim işlemediğim günah kalmadı cinayet hariç
Soran+1 yılSana zulüm eden düşmanların yoktur bu kadar
Soran+1 yılEvet ve akrabalarım
Soran+1 yılNasıl sevicem zaten beni suçluyorlar onlara koz mu vereyim
Soran+1 yılHayır ayrıca o günah sayılmıyorki bu toplumda 😂
Soran+1 yılİstanbul'da değilim ayrıca artık günah işlememeye çalışıyorum
Soran+1 yılYapmayacağım. Niye soruyorsun yaşadığım şehri?
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ölmek bir çözüm değil hayatta iken birşeyleri değiştirmek az dahi olsa ölmekten daha iyi bir çözüm
02 Yorumla
Soran+1 yılÖlmekde kolay değil zaten can kolay çıkmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖl o umurumda değil. İftira derken , merak ettim. O şizofren dedigin bu sitedense benim iftira atmadigim cok kesin ve elimde binlerce mesajin var oysan eğer.
013 Yorumla
Soran+1 yılBu sitedeki biri değil
Cevap sahibi+1 yılİyi o zaman. Ayni dediğin kelimeri burada bana birisi şizofren dedi. Peki dedim mesajlarimizin hepsi duruyor dedim cok kolay kim kime iftira atiyor anlariz dedim. Yapma diyor sonra bana. Yaparsan beni oldururler deyip özür diledi kacti. İftira etmek cok zordur. O kişi kesin olmadigi bir seyden iftira etmiyordur. Yoksa burada konusmaz, savcılıkta olurdun.
Soran+1 yılBenim bahsettiğim kişi aileden biri
Cevap sahibi+1 yılO zaman durumun cok zor üzüldüm. Sabir et evlen kurtul. O ailende ki kisiyide sil hayatindan
Soran+1 yılKimse benimle evlenmek istemez bence. Sen neden başta umrumda değil ölmen yazdın? Bende ona üzüldüm
Cevap sahibi+1 yılBu sitede biri boyle soru sordu. Ona yardim etmek için tam 5 ay gorusmek zorunda kaldım. Bir kere onu aramadim o her gün en az 5 saat beni aradi. Anliycan o intihar etmesin diye anam belendi. Psikiyatri tedavis bile gördüm. Agzim fena yandi bu konudan şimdi intihar edecegim diyene ge*ber diyorum ki. Ben gibisini de sürükleme.
Soran+1 yılAnladım intihar edeceğim diyen etmez zaten. Bende hala yaşamak istiyorum onca hataya alçaklığa rağmen. Mutsuz olduğum için belki çare olur diye ölüme sığınıyorum bir yanım yaşamak istiyor bir yanım umut dolu
Cevap sahibi+1 yılDemin baska yere yazdim galiba bu yazdiklarimi. Simdi o soruyu soran da ne diyor bu demistir. ...,... Bunu iyi dinle 3 kere intihar etmeye kalktim. Uyuşturucu tedavisi gördüm. Simdide 24 saat alkol aliyorum. Arkadaslarim resmen intihar ediyorsun diyorlar... Su hayatta bir dün yasadiklarini geri getiremezsin... Bunu kabulleneceksin nerde kötü bir şey varsa onu duzelticen gecmisten duzeltemezsin, sadece bu saatten sonra yapmiycan ve kim ne derse desin takmiycan duymiycan bir kaç sene hep pozitif olucan... İki degismeyen şey, geri alinmayan şey ölümdür... Bunu da yapmiycan, zayif insan pes eder. Akilli insan savaş eder.
Soran+1 yılBenim zamanım gençliğim hiç oldu zaten ben buna rağmen hala geçmişe yanıyorum geçmişte yaptıklarımı dert ediyorum. Takıntı haline getirdim yanlışlarımı kurtulamıyorum. Düzeltemiyorum olan biteni çünkü. İnsanlarda susmuyor. Yaşadıkça fark ettim en büyük zararı hep yakınlarım vermiş
Cevap sahibi+1 yılHos geldin.. yıllardır psikiyatri desteği aliyorum. Uzerimden gecmeyen konu kalmadi. Dedigin gibi en büyük sebepte aile.. yakinlarin. Ben oleyim diye bile istediler. Bende yüzlerine dedim. Ölürsem cok mutlu olursunuz. Her gün yasiycam, sizi hep uzucem. Bu şekilde bak hayata. Olsen 2 hafta anan aglar o kadar, ondan sonra sen kimsin kimsenin umurunda bile olmaz. Düşünmeyi bil. Kendine derdin ne ise onu kagida yaz. Ve objektif baskasi bakiyor gibi, ya da bu cikmazdaki bir arkadasina baktir. Böyle kisi nasil cikar de sorunlardan. Onune onlarca secenek cikacak. Sonra dik dur hayata. İstediklerini de tek tek uygula. Bunu hiç okumamis coban bile yapar
Soran+1 yılAnnem bile ağlamaz. Annem bile bana düşman.
Cevap sahibi+1 yılKimsenin seni sevmesine gerek yok. Evlenince eşin, cocukarin seni cok sever.
Soran+1 yılBenimle kim niye evlensin?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSaçmalamayın ne intiharı ya. Uzamana gidip rehabilite olmayı dene. Psikoterapiye ihtiyacın var.
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni bu duruma getirenler tedavi görmeli önce
Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı. çevreni degistirip hayata sıfırdan baslicaksin ölüm çare olarak görecek kadar zavallı olma
00 YorumlaTövbe edip namaza başlamalısın vicdanının sesini ancak tövbe ile bastirabilirsin
07 Yorumla
Soran+1 yılBastırılmıyor
Soran+1 yılBen kendi kendime zulüm edenlerdenim. Vicdanım sesi kesilmez çünkü kalbimin beynimin kaldıramayacağı şeyler yapmışım
Soran+1 yılÖlüme gidiyorum zaten. İntihar etmezsem ne olur? Hastalanıp öleceğim bu vicdan azabıyla
Soran+1 yılHayır
+1 yılYapmasaydın biz mi dedik ya
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz yoktunuzki yanımda
- +1 yıl
Ee yapmasaydın
Soran+1 yılTamam
+1 yılbiz de yaptık zamanında tövbe et
02 Yorumla
Soran+1 yılSizinki hafiftir
- +1 yıl
bekle sen hafif
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ölüm neye çare ki bunlara olsun
06 Yorumla
Soran+1 yılBöylede acı çekiyorum
Soran+1 yılAcı bitmiyor her gün mutsuz uyanmaktan yoruldum
Soran+1 yılİnşallah. Karmakarışığım
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTevbe edip af dilemek için hâlâ geç değil
04 Yorumla
Soran+1 yılZulüm görüyorum vicdanım rahat değil
- +1 yıl
İşte Allah'tan başka kim yardım edebilir sana? O yüzden Tevbe et Allah'a yönel. Namaza başla dua et bu zulüm son bulsun diye
Soran+1 yılNamaz kılmayı bile bilmiyorum. Tutunacak dalım kalmadı
- +1 yıl
Aa bak hadi izle ve uygula o zaman çünkü namazın bahanesi yok.
https://youtu.be/BWBVl1rGwNU
+1 yılAnlatmak istermisin baştan noldu
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılaynı yolda devam et
01 Yorumla
Soran+1 yılVicdanım rahat değil
Dönmek için vaktin var
04 Yorumla
Soran+1 yılYok maalesef
Soran+1 yılHiç pozitif olamıyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılAbartma be.
03 Yorumla
Soran+1 yılAbartmıyorum çok yanlış yaptım vicdanım rahat değil
- +1 yıl
Yanlış kime göre neye göre? Birine zarar mı verdin maddi olarak manevi olarak? Yoksa kendi günahın kendinin.
Soran+1 yılZarar vermiş olabilirim manen ama bende zarar gördüm
+1 yılYpamasaydın sende
06 Yorumla
Soran+1 yılİntiharmı edeyim.
- +1 yıl
Bilmiyorum intihar çözüm değil gibi
Soran+1 yılYaşamakda acı
- +1 yıl
Ben kaç kere intihar düşündüm valla.. hatta az öncede zibidinin biri ile ana avrat görsen o manyakta bana da deli dersin, akıllı deli oldum.
Soran+1 yılBenim sonum intihar eminim
- +1 yıl
Hayırlısı takma
Sakin ol sohbet edelim rahatlarsin
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Günahlarımın bedelini çok ağır ödüyorum. Ölümden başka çare yok mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım