'' Ne soran gerçekten merak ediyor, ne de sorulan nasıl olduğunun farkında olarak yaşıyor '' cümlesinde takılı kaldım.
Bugün biraz daha iyiyim, az önce sigarayı bıraktım. Güzel bir gülümsedim. Yarın ki programım da yapacaklarım var. Dışarı çıkmak, hava soğuk olsa da iyi geliyor. Sonra biraz yürüyüş. Evdeki işlerim bitmedi. Gün gün bitecek diyorum artık. Tiyatro biletine yarın bakacağım, ve işlerim ile ilgili bir kaç resmi evraka.
Hayat ona ne kadar sarılıyorsak, o da bize o ölçüde sarılıyor, onu öğrendim. Ve sorumluluklarım var. Farkında olarak devam etmeli, diyorum hep kendime. Mutluluğun farkında olarak...
( Bu arada bugün sigarasız ilk günüm ve çok güzel hissediyorum. Biraz ara ara öksürüğüm var ciğerlerim temizleniyor sanıyorum, ne mutlu ki. Hiç bir şey kendimize zarar vermeye değmiyor. Sağlıklı ve mutlu günler )
Genel olarak iyiyim dersin iyi olmasan da. Soranlar gerçekten nasıl olduğumuzu merak edip sormadıkları için. İyi değilim demenin bir anlamı da yok gerçekten ve samimi olarak neden iyi değilsin diye soranın olmadıktan sonra. İşte bu yüzden dir nasılsın diyene iyim dersin iyi olmasan da iyiyim dersin yıkılmak üzere olsan da iyiyim dersin. Gerçekten nasıl olduğunu merak ettiğim için soruyorum Sen nasılsın...
Evet, şükür etmek, olumlu duygular ve pozitif düşünceler yaratabilir. Şükür etmek, hayatımızdaki olumlu şeyleri hatırlamamıza ve değer vermemize yardımcı olabilir. Bu, daha olumlu bir bakış açısı oluşmasına ve hayatımızdaki olumlu şeylerin farkına varmamıza yardımcı olabilir. Ayrıca, şükür etmek, endorfinleri arttırır ve stresi azaltır, bu da duygusal ve fiziksel sağlığınızı iyileştirmemizi sağlar. Özellikle zor zamanlarınızda şükretmek, hayatımızdaki olumlu şeyleri hatırlamamıza ve pozitif bir bakış açısını korumamıza yardımcı olabilir.