"Kendi içecek suyun yokken bile başkasının değirmenine su taşımak" deyiminin felsefesine inanıyor musunuz? Siz içecek suyunuz yokken, başkasının değirmenine su taşır mısınız?

"Kendi içecek suyun yokken bile başkasının değirmenine su taşımak" deyiminin felsefesine inanıyor musunuz? Siz içecek suyunuz yokken, başkasının değirmenine su taşır mısınız?
İnanmam, çünkü inanmama gerek yok bunun doğruluğunu biliyorum.
Benim de zaman zaman yaptığım, bunun farkında olsam bile, bilsem bile bazen farkında olmadan yaptığım bir şey, törpülemeye çalıştığım bir özellik. Bu daha çok mental olarak oluyor, kendime zaman ayırmam gerekirken başkasının sorunu ile ilgilenebiliyorum.
Benim dışımda çevremde de iki kişi var, her anlamda böyle olan ve bunun zararını göremeyip devam eden. Hem zaman, hem maddi, her anlamda su taşıyan. Yapılmamalı ama bazı insanlar yapıyor. Fazla iyi niyet de iyi değil aslında.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Evet yaptım yine olsa yine yaparım ve bunu da sadece kendi karmama güzel enerji bırakmak için yaparım. Her şey nasip kısmet işi fakat bir insana sizin de çok istediğiniz bi konuda içtenlikle yardımcı ve destek olursanız Yaradan öyle veya böyle sizin bu samimi duruşunuzu görmezden gelmiyor, mutlaka karmanız güzelleşiyor, nett. ⭐😎😎
#tubasueda 🍀🍀
Çok teşekkürler 😍😍
Görüş
8Görüş
Bu iyi niyetten çok, biraz saflığa giriyor.. Daha argo bir sıfat var ama söyleyemedim..
Madem taşınacak su var, neden hem benimkini hem de başkasınınkini doldurmuyorum.. Ben onu düşünüyorsam, o da beni düşünecek..
Ama denemek için çok bir örnek olabilir.. Mesela hep kendine taşıyıp benimkinin bir önemi olduğu aklına gelmiyorsa, o değirmeni deler, o insanla da selamı sabahı keserim..
önce can sonra canan
suyum yoksa kimseye vermem :)
Önce kendim sonra başkası bu söze de inanmıyorum herkes bence önce kendini düşünür
Eskidendi o.
Çok güzel soru 👍 Artık yerine göre yaptığım bir şey, her zaman değil.
bunu yaptığım dönemler oldu. bazen kendi yokluğunu umursamdan yardım etmek gerekir
😏 taşıdım yaa
Sonradan farkediyo insan
Valla çok gerekksiz
Bravo güzel soru bence tasimamalı kimse. Ama kadeh de soruya olmamıs
Sevdiklerim dışında taşımam.
Kısacası enayi misiniz..
Menfaatsiz hiç bişey yapmam
Kimseye günahımı bile vermem.
Hayır taşımam
Evet, yaparım:<
En İyi Görüş