Koku hafızası kuvvetli şeylerden biri. Yıllar geçse bile unutulmayacak bazı kokular var.
Benim aklımda kalan ise fırında pişen tarçınlı kek kokusu oluyor. Bana hep okuldan eve gelmişim gibi bir hissi yaşatıyor.

Koku hafızası kuvvetli şeylerden biri. Yıllar geçse bile unutulmayacak bazı kokular var.
Benim aklımda kalan ise fırında pişen tarçınlı kek kokusu oluyor. Bana hep okuldan eve gelmişim gibi bir hissi yaşatıyor.

Yıllar önce bir köyde köprüden geçerken çok keskin ama bir o kadar iğrenç bir kokuya maruz kalmıştım ölene kadar unutamayacağım bir koku olarak hafızama kazındı. Ömrümde bu kadar iğrenç bir koku koklamamıştım koşarak uzaklaşmıştım oradan.
Kötü bir koku idi. Sene 93-94 civarı.. İzmir körfezinde toplu balık ölümü oldu. Benim okulum denize nazır. Mevsim ilkbaharın sonları.. Hava sıcak. Koku derin... Ölüyormuş gibi ama kimse ölmedi... Öyle bir keskin koku.. Bıçak gibi
Yağmur sonrası Toprak kokusu doğayı anımsatır özlem yaratır. Gerçi bu beton yapılarının arasında artık zor ama yinede eskaza yolculuklarda falan kokuyu alınca doğaya götürür insanı
Cevap
12Cevap
Yağmur kokusu
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Annemin ben çocukken sevgisini katıp yaptığı, binbir zahmetle o elmaları kurtçuk şeklinde rendelerken yara olan el parmaklarını hiçe sayarak yaptığı benim de bayıla bayıla yediğim miss gibi tarçın kokan elmalı turtayı tek geçiyorum. Çok zahmetli bir şey olduğunu sonradan öğrendim. Mis gibi kokusunu ise nerede duysam hatırlarım hep. ⭐ 😎😎
#tubasueda 🍀🍀
Ari maya kokulu silgi vardır onun kokusunu hiç unutmam insanın yiyesi gelirdi 🤗😂😂
İlk kez duydum ari maya kokulu silgiyi merak ettim
Kirtasiyelerde var hala kare bir silgi üstünde arı resmi var kokuludur siz sorun kokulu silgi var mı diye onlar verirler
Hiçbir koku unutulmaz. Yani her şey olabilir mesela bir gül kokusu 😄
İlk aşkımın parfüm kokusu sene 2004 ralph laurenz bayan kokusu hala burnuma gelince kokusu beni benden alıyor.
Dede'min tıraş olduktan sonra kullandığı esans kokusu😌
Ayıp olmasın ama cami tuvaletinde aldığım kokuyu her tuvalete girdiğimde hatırlıyorum.
İlkokul 1. sınıfa başlayacağım o ilk gün ağlarken silgimi kemirmiştim.
O koku...
Saçma olabilir ama yeni basılmış kitap diyorum😊😚
Asla unutmam o kokuyu. Bende kalsın o da.
Rahmetli babamın parfümü
Evlatlarımın kokusu 🙂
Çok tatlı çocuk😊
Vanilin kokusu ve kahve.
Sabah uyanırken gelen peynirli börek kokusu
Balkonda yaptığımız mangal kokusu, kereviz yemeği yaptığımızda kerevizin kokusu
Eski sevgimin kokusunu asla unutmam
Anne kokusu ve bebek kokusu
Bok kokusu
Lahmacun kokusunu asla unutmam😂
Var bir şeyler
Annemin kokusu