Evimdeki tamirat işlerini baska erkeklere yaptırıyorum? Hatalı mı bu?

Bu sorunu bircok evli kadin arkadas yasiyordur bence. Eşim evin bu isleriyle ilgilenmiyor. 1 yil boyunca banyodaki klozetin sifonu bozuktu. 1 icinde 1500 kere soylemisimdir ne yapti, ne de yaptırdı.

Anlasam ben yapacaktim o kadar diyeyim. Pencerenin kulpu tutmuyor. Yine yap diyorum, kiş gelmeden yok. Yine yapmayacak biliyorum. Gittim ben bir kulp aldim taktım olmadı.

Simdi birini çağıracağım bir sürü para. Diger evli kadin arkadaslarimda bu sorundan muzdaripler. Gercekten erkeklerin kafasi o kadar rahat ki. O kadar umursamazlar ki şu hayatta. Yani şu hayatta yapacaginiz 3-5 sey var onu da yapmiyorsunuz.

Ama isin garibi bu erkekler kendi evinde olmasa da gidip baskasinin evinde cok guzel tamirat yapiyorlar. Neden? Önümüzdeki 10 yil boyunca ovunecekler ondan. Sen tamir etmiyor diyorsun ama ahmetin yapmadigini ben yaptim demek icin.

Diger kadin arkadaşlarla tespit ettik bunu. Birbirimizin kocasini çağırıyoruz bildiginiz gel yap diye. Mesela işte ben arkadasimi ariyorum. Ayse kocani da uygun vakitte al gel, bizim şu sifona baksin, yapabilirse yapsın diye.

Kahve kek falanda yapiyorum. Biz arkadasimla otururken, cay icerken kocasi tamir işini hallediyor.

Yine baska bir tamir işi icinde biz kocamla gitmistik baska bir kadin arkadasimin evine. Kocam benim evde oyle tamir yapmiyor inanin. Bunu diger kizlarda soyluyor. Bizde yapmiyor, elin evinde nasil yapiyorlar diye. Bizde boyle bir yol bulduk yani.

Erkeklerin bu eylemleri yapmasi icin bu sekilde harekete gecmesi gerekiyor demek ki. Sen koca olarak yapmazsan gelir baska erkek tamir eder. Yapacak bir sey yok. Bu hatali mi sizce?

Yani elin tamircilerini de eve almak istemiyorum, yalniz oluyorum zaten. Boyle en azindan hem tanidik oluyor, para olayi da olmuyor hemde kari koca geliyorlar. Iyi oluyor yani.

Evimdeki tamirat işlerini baska erkeklere yaptırıyorum? Hatalı mı bu?