Çevremizde istemediğimiz şeylerle ilgili yapmamız için bize baskı yapan veya ısrar eden insanlar mutlaka vardır. Baslı ve ısrar yapana mı zarar verir yoksa yapılana mı?

Çevremizde istemediğimiz şeylerle ilgili yapmamız için bize baskı yapan veya ısrar eden insanlar mutlaka vardır. Baslı ve ısrar yapana mı zarar verir yoksa yapılana mı?

Baskı ve ısrar yapanın insanlığına ya da karakterine zarar verir ve bunu bir alışkanlık yapar. Çevrece kötü ya da istenmeyen biri olarak görülmesine neden olur. Baskı yapanında baskı altında olma ihtimalide var olabilir.. Bu psikolojik şiddet öfke ile başkasına da aktarılabilir.
Baskı ve ısrar gören taraf psikolojik olarak şiddet gördüğü için hayat kalitesi düşer. Mutsuz bir insan yüzunden mutsuz bir insan daha doğar eğer bu kişi de öfke ile haraket ederse evdeki ailesi ebeveyn veya dostlarına bunuda yansıtabilir. Bu da diğerlerinin mutsuz olmasına neden olur.
Kendimden örnek vererek söylüyorum bana ısrar edene zarar verir. Çünkü bana yaptığı baskı bir işe yaramaz. Ne kadar ısrar ve baskı olursa üstümde o kadar çok yapacağım varsa da yapmam.
Cevap
5Cevap
İnsanın kendisine zarar verir en çok
Yani ısrar ve baskı kişinin kendisine zarar verir çünkü karşısındakinin gözünde değersiz hale gelir
Yapilana zarar verir tabiki. Ben ısrar görünce kaçan biriyim zaten.
İlişkiye, arkadaşlığa, dostluğa...
Her iki tarafa da zarar verir.
Duruma göre değişir bence
baslı ısrar yapana zarar verir
Israr eden kişiye
Herkese
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar