Zorbalık ve Nedensiz nefretin sebepleri ne olabilir?

liseye yeni geçtiğim zaman sınıf grubunda ki bir kız bana karşı sürekli irdeleyici konuşmaya başladı hiçbir zaman karşılık vermedim ve bunda ciddiyim çünkü ortaokulda bir sürü zorbalık yaşamıştım ve liseye de yeni geçtiğimde bu eziklik psikolojisi halen devam ediyordu bu yüzden biri bana ne derse desin sesimi çıkarmıyordum. kız sınıfın popüler kızıydı genellikle ben şu yazılım dillerini vs biliyorum diye baya bir kendiyle övünürdü ve bir sürü kişide onu överdi

bu kızın bir sürü sınıfta arkadaşı vardı ve kızın arkadaşları da benden durduk yere nefret etmeye başta bana zorbalık yapan popüler kızın tavrını takınmaya başladılar hatta bir süreden sonra daha da kötü oldu sınıf mevcudumuz zaten 30 kişilikti ve sınıfın yarısından fazlası da onun arkadaşıydı asosyal biriydim ve hiç arkadaşım yoktu zorbalığın şiddeti artmaya başladı beni okulun ilk haftası kıstırıp dövmek için plan yaptılar öğretmenlere bile benim hakkımda iğrenç şeyler söylediler ve hiç bir zaman "bunu neden bana yapıyorsunuz" harici bir şey diyemedim

ilerleyen zamanlarda işler biraz daha ciddileşti kendime zarar vermeye kadar gitti. her yaptığım hareketi eleştiriyorlardı ciddiyim çorap rengimi bile eleştiriyorlardı sırf eleştirmesinler diye her şeyime dikkat ediyordum ama gene de bir şey buluyorlardı.

ben sosyal medya kullanan biri değilim eskiden yaşadığım siber zorbalıklar yüzünden kullanmıyorum onlar yüzünden wifiyi bile açmaya korkmaya başladım gelen her bildirimde kalbim sıkışıyordu zaten sınıf grubunda tek yaptıkları şey benle dalga geçmekti. ciddi anlamda kendimi öldürmek istedim kimse benim tarafımda değildi yalnızdım ve ortaokulda yaşadığım zorbalık devam ediyordu

3 sene böyle devam etti aileme sınıfımı okulumu değiştireyim dedim asla yardım etmediler 3 senede çok iğrenç şeyler yaşadım burada bile söyleyemeyeceğim. ve lisenin bitimine yaklaştım artık fazla olmasa da arada bulaşıyorlar sadece sanırım benden sıkıldılar yeni bir kız geldi artık onla uğraşıyorlar bana davrandıkları gibi davranıyorlardı kız şanslıydı ki gitti

zorbalık devam etmesin diye aptalca şeyler yaparak zorbalığı hafifletmeye çalıştım aralarından benimle en çok dalga geçenin ödevlerini yaparak en azından benle daha az uğraşmasını sağlıyordum çok işe yaramasa da elimden başka hiç bir şey gelmedi

o dönem daha kötüydü her gece ağladığımı stresten egzama, mide sorunları, saç dökülmesi/beyazlaması gibi fiziksel sağlık sorunları yaşıyordum ki şu an bile stresten kaynaklı olarak devam ediyor. her zaman neden böyle olduğunu sorguluyorum. adını bile bilmediğim insanlar benden nefret edip bana zorbalık yapıp hatta beni dövme planı yapacak kadar nasıl ileri gidebilir? neden durduk yere biri bana zorbalık yapıp bunu senelerce devam ettirebilir? kendimce cevaplar buluyorum ama asla tatmin etmiyor. uzattığımın farkındayım buraya kadar okuduysanız değerli vaktinizi çaldığım için üzgünüm bir şey demek zorunda değilsiniz. sadece yarın acaba ne yapacaklar düşüncesi yüzünden uyuyamadığım için buraya yazmak istedim.

Zorbalık ve Nedensiz nefretin sebepleri ne olabilir?