Son zamanlarda kafam yerinde değil gerçekten... kendimi tamamen işime veremiyorum, konsantre olamıyorum.. sebebi nedir aceba bi fikri olan varsa buyursunlar..

Son zamanlarda kafam yerinde değil gerçekten... kendimi tamamen işime veremiyorum, konsantre olamıyorum.. sebebi nedir aceba bi fikri olan varsa buyursunlar..

Oyalanıyorsun, hep oyalanıyoruz. 500 küsür megapiksel gözlerimizi Dünya denen şu sınırsız alemden alıp bir kaç santimlik ekrandaki birilerinin sınırladığı ama kendimizi daha özgür hissettiğimiz bir başka dünya bizi çok oyalıyor. Duyguların dünyası başka oyalıyor, arzular başka... Vakti zamanında çok yaşlı bir adama sorarlar "emmi sen nittinde bu kadar uzun yaşdın, yüzünde fazla çizikte yok, nasıl baktın kendine?"
Adam der ki; "ben yürürken yürürüm, çalışırken çelıştım, yatarıken yattım." deyince gülmüş soran "emmi biz ne yapıyoruz, biz de aynısını yapıyoruz." "Yapmıyorsunuz" demiş adam... "Yapmıyorsunuz, yürürken aklınız başka hülyalarda, çalışırken başka, yatarken başka. Her işte, her uğraşta eliniz golunuz, bedeniniz ne iş yapsa ruhunuz başka yerde, aklınız peşinden sürüklenmekte. Odaklanamıyorsunuz hayatınıza, aklınız hep bir oyalanmakta" bunları yazdığına bakma ben yazarım ama becemem.
Aklını kurcalayan bir sorun var ve bu sorunu düşünmekten diğer şeyleri ya eksik yapıyorsun ya da yanlış aklını kurcalayan konuyu bul ve kökünden sorunu çözmeni tavsiye ederim 🙂
Dairesel döngü tutulması )) dön dolaş aynı nokta.
Teşekkür ederim 🙂🌸
Cevap
10Cevap
Selam gadası 🙃
Genelde insanın aklı başka yerdeyse kafasıda yerinde olmaz. Haliyle işini doğru düzgün yapamaz.
Yani çok düşünceli ya da stresli demek
Kafana takılmış olan başka bişey var demek ki. Önce onu bulup çözmen gerekiyor sonra düzenine girer her şey
odak sorunu yasiyosun. buda birtakim birikmisliklerin etkisidir. kendine bir takim farkli ugraslar yaratabilirsin.
Aklın bi karış havada tabi nasıl yerinde olsun 😊
Biri sana benden bahsetmiş 🤣
Ne düşündüğümü bilmiyo hissetmiyo kararlarimi kestiremiyorum vs vs demek de ayni ben iste
Bende aynı başka diyara göçük biz
Ooo mamili kirve 🤣🤣🤣
Yav sin nirdisin
Beni unuttun
Jetimi getirin 🤣🤣🤣
Cık cık çuhhh ayıp abovvv ben neler duyuyuram senin kibin bir İstanbul hanfendisine yakışıyor mu
Oyy benim iki gözüm oy benim canımmm oy benim kara böceğim oy benim delim oy benim ayağım oy benim bütün organlarım oy benim nefesim 😁😁😁😆😆😆😀😀😃😃
Yahu iltifat ettim abliş kötü mü
Abovvv bana hös dedi
Ne ergeni ufalda cebime gir 🤣🤣🤣🤣
Karambole yaşıyorsun yani.
Kafan başka yerde demek ki..
Psikolojik sorunlar konsantrasyonu bozabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?