Çok kötü bir şey yaşamadıkça affederim. İnsanları hayatımdan kolaylıkla çıkaramam. Ama çıkardıysam da geri dönüşü olmaz.

Çok kötü bir şey yaşamadıkça affederim. İnsanları hayatımdan kolaylıkla çıkaramam. Ama çıkardıysam da geri dönüşü olmaz.
Evet. Bana karşı çok kötülükleri ve yanlışları var. İki cihan bir araya gelse de onları büyük konuşmuyorum affetmem. Gerçi affetsem bile muhatap dahi olmam.
Her zaman yapıcı bir insanım. Bir kere sogursam dönüş yoktur. Kolay soğumam. Sıcağı sıcağına iken her şey gelip özür dilerse affedebilirim ama iş işten geçtikten sonra dünya tersine dönse olmaz
Affetmek Allah'in vazifesi. Benim değil. Ben sadece bana yapılan kötülüğü; unuturum ya da unutamam. Kalbimdeki kırgınlığı kabul ederim ya da etmem/edemem... Benim vazifem bunlardır.
Asla affedemeyeceğim insanlar var elbette.
Bir insanı hayatımdan çıkarmak çok basittir ki, hayatıma bir insanı almakta oldukça zordur. 🤷🏻
Cevap
4Cevap
Bana kötülük yapan kim varsa
Evet var. En büyüğü ihanet olana gerek yok aslında hakaret gördüysem asla affetmem saygı yoksa muhattap olmanın bir anlamı da yoktur.
Affetmemek kibre dahil.
Allah affetsin.
Aynen dediğine katılıyorum kolay kolay çıkarmam ama çıktıysa geri dönüş yolu yoktur 😄
Evet var. Çünkü affedilmeyi hak etmiyorlar
Yok.
var var
Var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?