İnsanlar ya eleştirdikleri şeyin baş rolünde olurlar ya da kendi yaptığı şeyleri karşısındaki de yapınca suçlarlar. Daha mı kolaydır bu?

İnsanlar ya eleştirdikleri şeyin baş rolünde olurlar ya da kendi yaptığı şeyleri karşısındaki de yapınca suçlarlar. Daha mı kolaydır bu?
Kaçacak hiç bir yerim ve sığınıp kendimi teselli edecek _kendimi kandiracak hiç bir dostum yoktu. Bende aldım aynayı karşıma kendimi kendime anlattim. ' Ya deliriyorsun ya da gözün aydın Veli olma yolunda ilk adımı attın' dedim kendime bundan taa bilmem kaç yıl önce ")
Kendimizdeki iyi ve kötü herşeyi sorgulayarak başlamalıyız bu yolculuğa. Benim bilmem kaç yıl önceki yolculuğum böyle başladı.
Şimdi yaptığım bir hatayı daha kolay ve olgunlukla kabul edebiliyorum ve bu benim daha da ileri gitmemi sağlıyor çünkü gelişiyorum bu sayede.
İnsanlara bir hatasını söylediğin zaman saldırgan, çatışmacı bir hal alıyorlar hatta daha da kötüsü var, kendi çamurunu sana sicratmaya çalışıyor 'sanki sen yapmıyorsun', sende söyle yapiyorsun" yaptığın bir şey yoksa bile öyleymiş gibi gösteriyorlar söylemleri ile.. Bu tarz yaklaşımlar büyümüş ama yetişememiş toy insanlarda oluyor maalesef. Bir de art niyetli çirkef kalplilerde. Yetişememiş yetişkinler diyorum ben onlara
İnsan ilişkilerinde en ilkel ve en yaygın sorunun sencilik olduğunu düşünüyorum. Sen yaptın, sen söyledin, sen gittin, sen istedin, sen istemedin ve daha sonu gelmeyecek bir sürü sen'li cümle. Halbuki önce kendimize, kendi içimize dönsek, peki ben ne yaptım diye sorabilsek ilişkilerimizi çok daha kolay, verimli ve keyifli sürdürebileceğiz. Maalesef karşımızdakini suçlamakla hiçbir yere varamayız çünkü suçlanan kişi anında bir savunma mekanizması oluşturacak ve hatasını kabul edeceği varsa da etmeyecektir, hoş geldin paradoks.
Cevap
2Cevap
Çünkü o en kolayıdır. Ak kaşık olmak için tüm çaba. Süt o'na kalsın ki vicdanı rahat bir şekilde bir tek o içsin.
İnsanlar ön yargılıdır çünkü.
Suçlamak?
Başkasını ya da kendisini olsun suçlama eylemi hoş bir davranış değil. Hatalar yapılabilir arkasındaki nedenler sorgulanmalı. Suçlamak kolayca işin içinden sıyrılmaktır. Evet suçlu belli sensin şimdi cezanı çek ve olay kapansın. Sonra ne olacak? Sonrasına hiçbir şey kazandırmıyor aksine olayların üstüne makyaj yapmaktan ibaret.
Ve ben doğal güzellikten yanayım 😗
bence bazı insanları insanlar baştan çevrelerinden itmek için suçlayacak yer arayıp pireyi deve ediyorlar. ama isterlerse de deveeyi görmezden gelirler
teşekkür ederim ama yeni sayılırım eig ne bilmiyorum
hmm anladım
Çünkü hiç kimse ayranım ekşi demez
Çünkü insanlarda empati kurma yetisi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?