Boşuna çaba harcadığınız bir durumda olduğunuzu anladığınızda ne yapmayı tercih edersiniz?

Boşuna çaba harcadığınız bir durumda olduğunuzu anladığınızda ne yapmayı tercih edersiniz?

hiçbir şey boşuna değildir bence. Umudum bitmediyse devam ederim. Umudumun bittiği yerde de bir daha çabalamam ama geriye dönüp baktığımda da boşunaydı demem iyi ki yaptım iyi ki yapmışım derim. Beni ben yapan şeylerden biri o. Bugüne kadar yaptığım şeylerin boşuna olmadığını gördüm çünkü.
Hiç bir çaba boşuna değildir. Ya çabaladığınız şeye ulaşırsınız, ya da tecrübe edinmiş, bilgi sahibi olmuş, dersler çıkarmış veya insanları tanımış olursunuz. Öyleyse her çabanın faydalı bir sonucu vardır.
Çabaladım boşuna oldu diyenler kendilerine bir baksalar aslında hiç çabalamamış olduklarını ve çabaladım dedikleri şeyin hala en başında oldukları yere döndüklerini görürler. Bu da onların hiç bir zaman ilerlemediklerini, öğrenmediklerini ve onca hatalarından hiç mi hiç ders almadıklarını gösterir. Öyleyse çabaladım boşuna demelerinin yalan olduğu ortaya çıkar. Çünkü çabaları onlara mutlaka bir şey katmış olurdu ve boşuna olmazdı.
Çabalamak mevzusu uzun ama bu kadar yeterli sanıyorum.
Cevap
13Cevap
Evet çabaladım ama baktım ki boşunaymış bıraktım kendi haline...
Evet çabalıyorum hala
İşte bunu hep finalde anlıyoruz.. Çaresi yok ki..
Alınlarda da da yazmıyor.. Ta tutarsa..
https://youtu.be/z6QWhDZTyP0
Şarkısını bile yapmışlar 😂☝🏼
Önce ben söylemişimdir Nasrettin Hoca'dan sonra.. 😅
Oturduğum dalı keserek.. 😂
Ya düşmezsem.. 😅😂
Hangi çılgın acaba.. 😄
Mal da olabilir.. 😂
😂😂😅
Çabaladığım oldu emek vermiştim yazık olsun istemedim ben biraz bencilim çabalarken bile kendi verdiğim emeğe kıyamam :))
Yumartalı olsun hafif acılı offf diyorum 😂😂
3 gündür 15 sayısını görüyorum numarolji der ki
marifetli bir el sana kıymalı börek açacak
Seni görünce ilk başta köşe bucak kaçacak
Evren gök yüzünde öyle bir delik ki açacak
Mangal ateşini senden önce o yakacak
Kıymalı yumurta basit bence illa bana mangal mı yapmak istiyorsun😂😂
Bir şeye karar verip emek harcamış sam sonunda değdi değmedi hesabını yapmam1 kere düşünürüm bir daha düşünmem
15 yıl sonra anladım 🙂 Sonuç= kendimi kazandım🙂
Hayat her konuda planlı gitmiyor
Özlü söz yazmak Kolay, işin uygulama kısmı zor ve sözü yazdıranda bu tecrübeler aslında
Her şey için çabaladım bir tek kız için hiç çabalamadım.
Evet çok geç farkettim iş işten geçti 15 yılım çöp oldu
Evet eskiden artık zor
İnsanlar ve hayat için. Tamamen anlamsız bir şakadan ibaret yaşamak. Sadece zaman dolduruyorum.
Çabalamaz mıyım hiç 🙄 çok istediğim şeyler oldu kimisine değdi kimisine değmedi..
Beyhude çabaların insanıyım.
Bilerek, görerek boşuna çabaladıklarım oluyor.
Eskiden olsa buraya neler neler yazardım.
Olacak gibi değildi ama ben olması için çok çabaladım. Ondan böyle dibe çöküşüm 🤭
Bazı şeyler çabayla değişiyor, bazıları da değişmiyor. Bunu nerden bilebiliriz ki 🤭
Fazlasıyla haklı bence 🤭
Sonradan boşuna çaba sarf ettiğimi fark ettiğim durumlar oldu..
Her zaman yaptığım şey boşa çabalamak
hayır olmadı
Çabalamayı bırakırım
Maalesef.
Evet
ohooo
Bazıları değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?