Kendimi savunamıyorum?

Babam her zaman çok sinirli biri oldu. Çocukluğumdan beri bu yüzden ondan hep korkarım. Bize ya bağırıyor ya da şiddete yöneliyordu eğer ağlarsak falan diye de bizi tehtit ediyordu. Bir tek bize karşıda böyle değil dışarıda da terör estiriyordu tabii. Zamanında da bize hiç söz hakkı verilmediği için hep sustum ve susmaya devam ediyorum. Kendimi savunamamamın nedeni biliyorum ama çözemiyorum. İnsanlarla iletişim kurmayı seviyorum ama sinirli olmadıklarında ya da tatışma çıkmadığında. Kendimi savunmak istediğimde beynim duruyor. Kalbim daha fazla atıyor ve ağlamamak için kendimi sıkıp duruyorum. Bazen daha aşırı tepkilerimde oluyor ve kontrol edemiyorum. Bu yüzden genel olarak tartışmalardan kaçıyorum ve geçiştiriyorum. Komik olansa sadece kendimi savunamıyorum ama bir başkasını ölümüne tarafsız ve soğukkanlılıkla savunabilirim. İş beni ilgilendirince olmuyor. Biraz savunsamda kendimi daha fazla üstüme geldiklerinde daha fazla şey söylediklerinde benim bağlantı kopuyor. Özellikle psikolojik kitaplarda okuyorum ancak çok bir etkisi olmuyor travma olduğu için. Ne yapıcam böyle psikolağada gidemiyorum

Kendimi savunamıyorum?