Saydıkları hiç bir seyi yapmamisim.
Dil öğrenmek
Enstruman calabilmek vs. vs
Dil öğrenmek
Enstruman calabilmek vs. vs
Merhaba, o yönde tavsiye veren insanların atladığı bir şey vardır: Herkesin hayatındaki gidişatının ve imkanının bir olamayacağıdır. Yani kimisi yapmak ister imkan bulamaz çünkü onu yönlendiren, bilinçlendiren olmamıştır ama bu yaşa kadar böyle oldu diye de bundan sonra bunları yapamazsınız diye bir şey yok. O yüzden geç falan kalmadınız içiniz rahat olsun. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
21 yaşındayım bende sayılan hiçbir şeyi yapmadım oysaki o sayılanlardan hiç birini beceremedim. Ve 15 yaşımdan beri hep değişmeye çalıştım daha güzel daha becerikli daha sağlıklı daha masum bir insan olabilmek için yapamadım. Ve en kötüsüde çabaladıkça masumiyetimide yitirdim ama şunu diyim şimdiki beni seviyorum yine dışardan beceriksiz bişey başaramamış biri olsamda bir çok şeyi denedim ama olmadı olsun... Kendini sende yıpratma her şey doğru zamanı bekliyor...
Bunlar çok kişisel tavsiyeler. Evet dil öğrenmek, enstrüman çalmak sana pozitif yönde bir katkı sağlayacaktır. Ancak bunları yapmamış olman bir şeyleri kaçırdığın anlamına gelmez.
Selamlar,
Eğer Türkiye'de yaşıyorsan o seçeneklerin birçoğunu zaten yapamayacaksın anlamına geliyor. Bunun temelinde ekonomik sıkıntılar başı çekiyor. Kendini bu konuda boşu boşuna eksik hissetme. Çünkü ülkemizde birçok genç hayallerinin yarısından fazlasını bile yaşayamıyor. Fakat ne olursa olsun ümidini kaybetme. Sen hayal kurmaya devam et elinden geleni yap zaten olacağı varsa olur.
Cevap
12Cevap
hanım efendi o denilen şeyleri yapan insan sayısı kaç kişidir acaba maddi durumu iyi olan yapabilecek bir şey sakın moralinizi bozmayın geride değilsiniz şu ülkede çok daha geri olanlar var
Dil öğrenmek için maddi duruma gerek yok
@eksikdopamin tabi ki dil öğrenmek için bir kursa gitmeden de öğrenilir elbette ama bunu başaracak insan sayısı çok fazla kişi olacağını zannetmiyorum. istenirse olur elbette
Yani evet o kişilerin az olduğunu düşünmüyorum. İnglizce okulda ya da kurslardan ziyade sosyal medya ortamında, oyunlar ve diziler benzeri yollar ile öğreniliyor gibi geliyor bana. Ben yabancılarla konuşarak öğrendim diyebilirim. Kurs bana aynı başarıyı getirmezdi
@eksikdopamin yaptığınız doğru bir şey daha kolay olduğunu düşünüyorum kurstan hem başkalarıyla iletişim olarak kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz hem de başka bir dil öğrenmiş oluyorsunuz bu bir yıl yabancı ülkede kalıp orada konuşarak alışmış oluyorsunuz o dili hep duyduğunuz ve daha çok o dili konuşmaya ihtiyacınız olduğu için daha iyi adapte olmak gibi
Senelerce okulda ingilizce eğitim alıp asla öğrenemedim. Internet sayesinde öğrendim ama. Yabancılarla konuşmakta zorluk çekmiyorum. Hem anlıyorum hem anlaşıyorum. Okul ya da kurs bunu başaramadı. Herkesin öğrenme tarzı farklı
@eksikdopamin haklısınız ama yaptığınız şekil hem daha kalıcı hem daha iyi
Aynen öyle. Dil ezberlenerek öğrenilecek bir şey değil bence
@eksikdopamin ezber yapıldığı için okullarda yıllarca ders verilip hiç öğrenilmeden ayrılıyor
Hayır herkes kendi şartlarında bir hayat yaşıyor, bi kitabı var bunun.
Kitabı mı var* olacaktı.
Maalesef ülke şartlarından dolayı bir çok şeyi yapamıyoruz ve çok fazla kafaya takıyoruz.
Hayır neden geride olasın
Şokta önemli drəil ben rusça biliyorum ve gitar çala biliyorum ama gitarln dsa dikin de katkısı normal çok ta yükseltmemek laızm bence en güzeli kendine güven
Annem sen türkiyedesin. 20 yaşına kadar yaşıyor olmann bile çok şey yapmış olduğunu gösteriyor izleme oyle videolar.
Videoyu merak ettim neymiş o maddelerin tamamı?
Kesinlikle dil konusunda gelistirmelisinn
çoğu kişi yapmıyor zaten yaa.
Ahahhaah kafayı yemeyin öyle sosyete videolarıyla
Hayati öyle birilerine göre yaşamazsin
Onlari bende yapmadim dil yarim sadece
Şimdi yap 20sin bi şey olmaz yırtarsın son anda
Videoların seni manipüle etmesine izin verme
Sadece sen değilsin...
Videoda öyle diyorsa doğrudur knk
Evet öylesin.
Üzülme yanlız değilsin
Değilsin başlayabilirsin