Olgunluk genellikle yaş ve hayat tecrübesi ile ilişkilendirilir. Fakat, duygusal olgunlukta bunun yaşla ilgisi yoktur.

Olgunluk genellikle yaş ve hayat tecrübesi ile ilişkilendirilir. Fakat, duygusal olgunlukta bunun yaşla ilgisi yoktur.
Fazlasıyla olgunlaştım, olgunlaşmaya devam ediyorum. Bu olgunlaşma sürecinde bazı kişiler onları anlayabiliyorum diye korkabilir. Ancak herkesin bilmesini isterim ki ben kimseyi yaralarını görüyorum diye yargılamam. Aksine muhteşem bir anlayış vardır ve onu öyle kabul edip, öyle severim. Ve bilirim ki yaraları açık edip kendi çıkarlarım için kullanırsam eğer, hayat bunun hesabını benden sorar
olgunluğun yaşı yoktur ben 26 yaşında öyle şeyler tecrübe ettim ki hayatımın dersini aldım diyebilirim eden bulmuyor ama duygusal değilim artık
Cevap
41Cevap
Duygusal olarak olgunlaştım, ruhen çocuğum.
Çocuk ruhun hep var olsun 😊
☺️🙏 olsun..
Evet olgunlaştım
Hata yaptığımda özür dilemesini biliyorum hatalar yapmadan olgunluğa erişmiyorsun eskiden çok hata yaptım en basitinden kısa örnek; Güvenlik işi yapıyorum x bir yerde maaş söylenildiği gibi verilmedi göz yumdum yer yakın vs valenin önünde beni azarlayan x kişiye normalde çok farklı tepki verirdim ama yaşadıklarım ve yaptığım hatalar aldığım dersler haklısınız dedim geçtim öfkelendim sigara içtim akşam eve geldim sakin kafayla mutsuz isem bırakırım sabah oldu akşam kışlık kıyafetler verilecek ben gitmedim almaya neden dediklerinde? İşi bırakıyorum dedim yüz üstü bıraktım piyasada iş çok ama eski kendim olsa duygularına yenik düşer ağlar kavga ederdi profesyonel davrandım olgunluk yaşanmışlıklar ile olur yaşının hiç bir önemi yok.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐Yüzde yetmiş olgun, yüzde otuz zaaflı biriyim diyebilirim. Süreçte olgunluk geliyor bi yandan. Yine de ben zaaflarımızın bile olgunlaşmamıza katkıda bulunduklarını düşünüyorum. Açıkçası yüzde yüz olgunluk için acelem yok, kendimi ikrar ediyorum, teşekkür ederim.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Tüm resme bakmak, her zaman pek mümkün olmuyor gibi.
öyle dersler aldım ki artık ders veriyorum olgunlaşana kadar ömrümün en güzel yılları gitti
Onlar da sınavdı öyle düşünün
geçmişe takılı kalınıyor ister istemez
ama yine de diğer durumlar bende mevcut
Geçmişe bazen de sünger çekmek lazım:)
işte sünger çekersek sünger her şeyi emiyor
çekilen sünger olmamalı :D
Ne olmalj peki:))
bende bilmiyorum ama çeken fakat emmeyen bir şey lazım :D
yoksa yaşanılan her şey insanla beraber yaşamaya devam ediyor
hani geçmişi unutmak için uzaklara gidersin
ama duygu ve düşüncelerin de yani süngerin de seninle beraber oraya gelir
Yeni bir hayat kurunca yeni şehirde düşüncelere dalmak gibi
yeni bir hayat kurulacaksa geçmiş elbette silinmesi gerekiyor akıldan
fakat yeni bir hayat kurulmayacaksa olan hayattan kaçmak için uzaklara gidilecekse o zaman geçmişten kurtuluş yok işte
Kısa felsefe gibi konuşmalar için teşekkür ederim 😊
rica ederim ben teşekkür ederim sohbet için :)
Rica ederim 😊
Bu resimdeki şeyler birbiri ile o kadar zıt ki böyle bir insan varsa helal olsun. Böyle birisi olmak çok zor.
Bu görseldeki özellikler var da plgunlaşmışsam bile bunu başkasının diyerek dile getirmesi daha hoş olur. Kendimi övmek gibi olur sevmem ben
Olgunlaşmak istemiyorum ki. Bu arada ilk madde dışındakileri yer yer yapabiliyorum ama ben bunun olgunlaşmak olduğunu düşünmüyorum
Veda etmekten nefret eden biriyim.. Sessizce ceketimi alıp gitmeyi severim..
Bunun dışında hepsini yapabilen biriyim..
Evet, bu görseldeki erdemleri kendi kişiliğimde fazlasıyla barındırdığımı düşünüyorum..
30 undan sonra açlık kalmaz. Nadir insan sırtlan olarak devam eder. Kıişilik ve duygular kemiklesir. Arkadaş ve sevgili ayrımı belirgindir.
bazen nasıl hissetmem gerektiğini bilmiyorum sanırım olgunlaşmadım daha
Evet ama sanırım işle ilgili veda etmeyi bilmiyorum.
Duygusal olarak can çekişiyorum. Ruhum ise vasiyetimi yazıyor
Bazen dibe öyle bir çöküyorsun ki bütün bu olgular anlamsız kalıyor.
tabi olgunlaştım gelin koparın beni dalımdan
Özür dilemek kisminda oldukca zorlaniyorum. Henuz olgunlasmamisim demekki.😁
Olgunum diye düşünüyorum ama tam olarak olgunda değilim
Evet olgunlaştım lakin bunları yapmayan biri de duygusal olgunluk sahibi olabilir.
Tam sayılmaz daha yolum var olgunlaşmak için
İki seçenekle kaybettim olgunlaşmamışım
🤌 👏👏
Evet, kendimi tanıyorum, ne istediğimi biliyorum.
bazı noktalardan evet olgunlaştım
Sadece geçmişe takılıyım kendi adıma tabi
Evet
Duygusal anlamda olgunluğu aşıp yaşlandım bile
Evet
Olgunlaştığımı düşünüyorum.
Veda ve özür dışında evet.
Sadece duygusal degil her konuda artik
Hersez bir zaman sonra mecburen olgunlasir
Yüzde kaçla geçiyoruz
Duygusal olmak çok kötü
Bir nevi güzel yani hassas oluyorsun ve tepkileri alenen dile getirmek
Sadece hatamı kabul etmem kaldı bir tek.
umarım hiç olgunlaşmam hacı abla
Neden?
E tabi artik gördük geçirdik olgunlastik
Olgunlaştım ve duygularım aşırı olgunluktan öldü.
Bir hayli
Evet
Evet tabiki
Çok fazla
Eğer ki hiç bir şey hissetmemekse evet
Fazla olgunlaşmış olabilirim
umarım...
Evet hemde çok
Fazlasıyla
Olgunlaştım
Zamanla sanırım
Henüz değil 🙄