... and the best answer goes to : )) @jambuer
*tebrıkler : )
Bir baba, yıllar önce oğullarından birine çok öfkelenmişti. tüm şiddetiyle oğluna bir tokat atıp DEFOOOL diye bağırmıştı. oğlu evden sessizce uzaklaşırken, babanın yüreğinde bir ateş yavaşça bedenine yayılmaya başlamıştı. yıllar geçmişti aradan ve oğul hala eve dönmemişti. Tam gibi görünen herşey, oğul gittiğinden beri eksikti. Bir UMUTla bekliyordu oğlunu ama oğul gelmiyordu. Bir de babanın yüreğindeki o ateş hiç sönmüyordu. Zaman zaman oğlunun gittiği yöne doğru bakardı. Bu onda alışkanlığa dönmüştü sanki, Arada bir tahta sandalyesine oturur ve sürekli oğlunun gittiği yöne doğru bakardı. Bir gün amansız bir hastalığa yakalandı baba. Yataktan çıkamıyordu. Diğer evlatları babanın etrafında çaresizce bekliyorlardı. Babalarına sordular: ''bir isteğin var mı baba''
Baba hafifçe kapıyı gösterdi ve dediki: ''beni dışarı çıkarın, belki ağabeyiniz yoldadır, belki benim yiğidim geliyordur.''
evlatlar gözyaşları içinde umutsuzca babalarının bu son isteğini yerine getirmek için onu dışarı taşıdılar. Baba oğlunun gittiği yöne doğru son bir umutla bakmaya devam etti. Hava kızıllaşmaya başlamıştı. güneş dağların arasındaki yerine yavaşça oturmak için hazırlanıyordu ki taa uzaklardan bir gölge, ihtiyar babanın yüzüne düştü. yıllar önce giden oğulun gölgesiydi bu. Nihayet, babanın içinde yıllarca yanan ateş, oğlu ona doğru yaklaştıkça sönmeye başlamıştı. Oğul usulca babasının elini öptü, yavaşça ona sarıldı. İkiside gözyaşları içinde birliktesiz geçirdikleri yıllar için ağladılar. Helalleştiler. Baba için artık vakit tamamdı, göçmeye hazırdı ve huzurluydu. Çünkü yıllarca umutla beklemiş ve sonunda hayali gerçek olmuştu. Artık gözleri açık gitmeyecekti.
Bence hayatı anlatan kelime UMUTTUR.
bu hıkayenın kahramanı senmısın?
hayır:)
ben sadece yazarıyım:))
hahah : )
Araf , olurdu heralde..
eic ıcın aday adayısın bılgıne...
hayat surprızlerle doludur : ))
rıca ederım. hakedılmıs bır karardı :)
Bir garip boşluk içimde.. Suskunluklarımı biriktirdim sessizce.. Ve artık mutlul... uk kokan gülüşlerim yok yüzümde.. Bir yorgunluk taa içimde.. Vazgeçmişliklerim var vazgeçemesem de.. Kaderden bir bekleyiş olmayacağını bile bile.. ama yinede ümitleniyor insan ışte.. Anlamıyor ki yürek.. Söz geçmiyor ki ne kalbe ne kadere.. Dedim ya suskunum bu günlerde!!!
Sayfalar olsa yeter mi hayatımı anlatmaya hayat her gün aynı değil ki gözünü açıpta etrafa bakana eğerki sanıyorsan rutin bir dünya YANILIYORSUN ey DOST koş hayatını yakala sadece tembellik ediyorsun sen dünyada
Cevap
582Cevap
1) De ki: "Allah'a ve Peygamber'e itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez. (Ali İmran, 32)
2) İçlerinden zulmedenler hariç, Kitap ehli ile ancak en güzel bir yolla mücadele edin ve (onlara) şöyle deyin: "Biz, bize indirilene de, size indirilene de inandık. Bizim ilahımız ve sizin ilahınız birdir (aynı ilahtır). Biz sadece ona teslim olmuş kimseleriz." (Ankebut, 46)
Yani, Allah ve Resulüne inanıp, Ehli Kitab'a Allah'ın dinini en güzel bir biçimde anlatmak hayatımın anlamıdır.
Umut.
Mesela hastalar için hayat oldukça, umut da vardır. Umutlar insanların hayatını güçlendirir, umut olmadan yaşam zevksiz olur.. Hayattan zevk almak için umut etmelisin, inanmalısın umut bizim gücümüzdür. Çünkü umutsuzluğa düşen bir insan hayattan kopar. Umut demek umutsuz kaldığın anda umut ışığını görmek için çaba göstermektir. Umut, şüphe etmek daha kolayken, inanmaya devam etmektir. Umut, mutluluktan alınmış bir miktar borçtur. Umut, insanoğlunun bütün acılarının merhemidir.
Umut hayatta en son kaybedilen şeydir.
Hayatımızı anlatacak basit bir kelime yok.
Çünkü hayat ve hayatımız basit değildir.
valla hayatta herşeyden her duygudan var yani sadece armut diyemem sadece biber de olmaz hepsi birden var karışık olsa gerek karmaşık da diyebiliriz hepimizin öyle değil mi? kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz bazen huzurlu bazen yanlız evet evet kesinlikle ------ karmaşık------ :)
Hayatımı birçok kelime anlatıyor bu kimi zaman; enkaz kimi zaman bir filiz, kimi zaman bir çöp... Hayat inişli çıkışlı bense bu inişlerde hiç çıkan biri biri olmadım. Kısaca yenik ve dengesiz.
Kelebek.
Bir kelebek ömrü kadar kısa sürüyor hayat. Göz açıp kapayana kadar 3'te birini bitirdim bile ömrümün ve baktığımda daha hala yapmak istediğim şeylerin çoğunu yapabilmiş değilim.
Zor,
Neden zor olacağına gelirsek, şu hayatta çok zor günler geçirdim ama her şeye rağmen dimdik ayakta durup her şeye rağmen tabessümü yüzümden hiç bir zaman eksik etmedim. Yılmak yol her zaman yola devam. Her şey güzel olacak :)
49 yıl düşünsem de öyle bir kelime bulamam herhalde, bunca karmaşanın, hüznün, kederin, sevincin, mutluluğun arasında kelimeler kifayetsiz kalırken, sen tek bir kelime istiyorsun :)
bulan bulmus :)
: ))) atı alan uskudarı gectı zaten..
"Degisken'' çünkü ruh halim cok cabuk değişiyor ve bu bütün hayatımı, kararlarimi etkiliyor :S
Doğuştan zehirlenmişim ben alemin bütün belası bende
Bir kelimeye sığacak hayatlar yaşayan da mı varmış?
sevgi
biliyorum. çok. klişe oldu ama napıyım oyle
cidden bir çok şeyolabilirm, asıl soru ne oldugumu bilmem. O yüzden bende KARMAŞIK diyorum :=)
Sonbahar > çünkü icinde hem yaz vardr. hem. kıs hem ask vardr hem huzun hem yasam vardir hem ölm öyle bir mevsimdir bir yagmurlu bir güneşli tpkı ben gibi :)
Kelime değil de cümle olarak şöyle diyim
*Balık olsam vapur çarpar.
*Hayat bayram olsa 4. gün haberim olur.
aynen öyle :/
İstisna!!! Neden dersen bir cümle kurarım istisnalar kaideyi bozmaz denir bence tam tersi hayat ayrıntılarda gizlidir... Ve benim nacizane sözüm istisnalar hayat kurtarır.. Hayatımın istisnası olur musun?
Sahur vakti sabah ezanını duyup atılan yarım sigara gibiyim.
TTESADÜF ne zaman umudumu kaybetsem ağlasam üzülsem biraz zaman alıyo ama ardından hep mutluluk geliyo çok şükür. ama zamanın geçmesini bekliyorum bir süre sabır hayatımda önemli bir yeri var
Nasilki kalp atislari duz oldugunda kalp duruyorsa hayatta da hicbirsey ayni kalmaz. bir mutlu olursun bir huzunlu Bir anini tutmaz Tek bir kelime yetmez hayatini anlatmaya
bu kelime benim için tam olarak EFKAR oldurdu. tabi şimdiki neslin bildiği ve kullandığı bir anlama yormayın bu kelimeyi, kendince ve bence çok manalı bir anlamı var efkarın...
Cümle deseydin "dalgalandım da duruldum koştum ardından yoruldum " derdim de kelime zor be
" dengesizlik" hayatımı anlatan kelime olabilirdi sanırım sşlkflşs :D :d
huzur.. hayatimi anlatan kelime
Hapishane kaçamıyorum hiçbir şekilde hayattan Ama efendinin çok güzel bir sözü var Hz. Nuh 1000 yılı bitti bizim 50 yılımız mı bitmeyecek
ElektrogitarımOyunGeliştimekOyunOynamakSpor (Nevar yaa :D tek keile işte :D)
Aksiyon, dram, komedi hepsi var. Ama bu aralar dram :(
Katliam olurdu..
Çok insanı gözümde ve gönlümde öldürmüş biriyim..
Hala da devam ederim gereksizleri silmeye..
Dört kıtalı bir şiir gibiyim
Yazmasını bilenin kaleminden dökülen nağme
Her sözünde kendisini bulan kadın
Dört kıtalı bir şiir gibiyim
Aşıkları kendisinde bulan
Öyle bir şiirimki öyleyim öyle işte
@Lalkilal bu arada kendimi nasıl anlatmışım
Valla @lalkilal bende anlamadım ama yazdım işte madam
Ruh. Hiç ruhsuz bir insan gördün mü? Ben gördüm. Her sabah aynaya baktığımda görüyorum bir tanesini. Bakılacak kadar insansı, sevilecek kadar tehlikeli.
Hayat Ne Bayat
Gelen Aldı Giden Aldı Bize Ne Kaldı :)
Hayatimi anlatan kelime Nymphomaniac yani seks hastasi ayni bu videodaki gibi https://olaysahneler.com/stacy-martin/ :) off ki off
Şu an tek kelime söyleyip hayatımın geri kalanında ona odaklanma yanlışına düşemem. Tek kelime kesinlikle olamaz.
Anlayis. kendimden en cok harcadigim. kendim icin aradigim duygu. sonra guleryuz. huzur. sadakat gelir.
Sikinti asosyal bunalim hafif bir ölüm tutkusu yanlizlik bir tutamda hayattan zrvk alamamayi tek bir sozcukte anlatan kel8me ne ise iste o
Beşiktaş diyebilirim, Aile de diyebilirim. Ama dünyevi zevklerimizede engel olamıyoruz. valla bilemedim :D
Umut. Hayatımda birgün herşeyin güzel olabileceğini düşünürüm. Sıkıntılar var ama ona rağmen hep umudum var.
Fani hayatı anlatacak baki bir kelime tanımıyorum...
mallık, mal geldik mal gidiyoruz gibi üstümde gereksiz hisler var :(
Alısveris. sonucta hayattayken nefes alıp veriyoruz yasamaya devem etmek icin alısveris yaparız alısveris yapınca mutlu oluruz cogalmak icinde alısveris yani hayat=alısveris
şarkı olarak şeetsem...
Hayatimi anlatan en iyi kelime ölüm.
Yaşam isimli filmde son bölüm.
Sabır, kanaat :) çok şükür insanda sıkıntı bırakmıyor
Spor, Müzik, Adrenalin, Zorluklar v. s. Bence çok hoş şeyler. xp
Bir kelime demişsin de bir kelime ile de anlatılmaz ki 1. rabbim 2. ailem 3. çok sevdiğim sevgilim 4. çok sevdiğim işim :)
''Yaşamak dediğin üç beş kısa mutlu andan ibaret'' S. Aksu :)
hayatı anlatan bir kelimevarsa oda değişimdir herşey değişiyoo hiçbirşey sabit değl biz bile birileri ölüyo birileri doğuyor yanii değişim:)
sağlıklıysam gerisi boş, turp gibiysem hayat hoş (-:
Savaşçı.
Çünkü hayat oyunsa mücadele ediyoruz. İstedigimi alana kadar savaşmak en mantıklısı. :)
@Gebere-Jaksion
Türkçe - Gebereceksin. Bu kelime iste :/
O kelime ne anlatıyo sana işde @JeydaQ
14564225653256×0=0 bu da yaşadığınız tek bir olay hayatınızı mikip atabilir tam olarak boyle
hayat bu işte:
kanatlanıp gitmek dururken
dört duvar içinde hapsolursun
yaşamak için bir neden ararken
ölmek için bulursun..
MANGA
Dostum maNga öyle değil böyle yazılır :))) ayrıca maNga'nın her Şarkısı ayrı güzel :))
Bilgi o kadar. Bilmeden her şey boş. Gerçi bazen cehalet mutluluktur ama istisnalar kaideyi bozmaz.
şanssız... az önce elime tişörtten bir iplik geldi alıp koparayım sarkmasın dedim göğüs dekoltesi yaptı budur işte bendeki olay...
OKUL. hayatım okulda geçiyo be gençliğimiz çürüyor gençliğimiiiizzz !1!!! BİR!1bir!!1!!!
İnisleri de olsa , çıkışları da.. " iyiki " o hayat var.
"Neyse" hem biraz boşvermişlik, hemde anlatmaya başlasam susamam mantığı
Yalnız. Etrafımda isterse milyonlarca insan olsun yalnızım valla.
Kelime yok cümle var 😊 hatta deyim göte yılan kaçmak 😊
KAYGI.. herşeye , geleceğe , vatana , kendime karşı olan kaygı... bu yüzden de hep bir telaş içersindeyim :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar