Ölümün sonrasında ne olmalı? Siz ne olsun istersiniz, neyi beklersiniz?

Ölümün sonrasında ne olmalı? Siz ne olsun istersiniz, neyi beklersiniz?
Ben ölümden sonra başka bi hayatın olmasını ve orada burada yaptiklarimizin hesabinin sorulmasını isterdim Ama oyle bir sey yok. ölüp hıc doğmamış gibi olacağız
Bilim öyle demiyor. fizik kanunları öyle demiyor. Bunları sana zıtlık olsun diye söylemiyorum, insanlar en çokta inandığını söyleyen insanlar yanlış yapıyor, yanlış anlatıyor, olaya çok yanlış açıdan bakıyor ve kendi yasaklarını çiğniyorlar diye, doğru olan deyişmez. Laplece nin teorisi, paskalın teorisi, Entropi nin kanunu hep var diyor. 1400 yıldır bir kitap var, evet bir teoloji kitabı ama zooloji, embriyoloji, jeoloji, astronomi gibi bir çok bilimden bilgi veren bu kitap, eğer yanlışlanabilmiş olsaydı, bu gün davul zurna ile, her gün ilan edilirdi. Sadece Rozetta nebula bile çok şey anlatıyor. O zaman olacağı söylenen şeyleri, şimdi gapıyoruz. Meselâ Dünyada yaptıklarımızı seyredeceğimiz söylendiğinde, bu eskidrn bir inançtı ama şimdi kameralar ile Dünyanın öteki ucu ile görüntülü görüşüyoruz. Kuantum fiziği her gün biraz daha açıklıyor. Bir canlının oluşabilmesi için 40 dakika lazım. 40 dakikadan sonra DNA'nınmoluşması imlânsız ama bieileri çıkmış bunu teori olarak sunuyor, üstelik, gözlemlenmemiş, kanıtlanmamış bir teorinin sözüm ona yasalarından bahsediyorlar. Bir gün bilim en ısrarcıların bile anlayacağı şekilde, biyolojik robotlar olduğumuzu ortaya koyacak. Kendine bak, sadece 40 dakikada, binlerce kişinin çalıştığı en gelişmiş laboratuvarlaeda yüz yıllardır yapamadığı şeyi yaptın. Kendinde olmayan, huy, şekil, karakter, duygu olmak üzere 23 kromozom vagonunda 250 binin üzerindeki geni tek yek seçip, ayıklayıp, boşlukları doldurdun ve bunu sadece 40 dakikada yaptın (o da en fazla). Ve bşr can dünyaya getirdin. Düşün böylesine muhteşem bir varlıksın. Ben bu varlığın tesadüfen olma ihtimalinin olmadığını, bilimsel verilerle çok iyi biliyorum, sen bizzatihi evrim teorisini çürütüyorsun çünkü böyle bir varlık yesadüfen olmaz, ancak yaratılır.
O kadar ters ki bana bu teorilerin
İşte benim teori değil, bilmsel kanıtları ortada olan kanunlar. Senin vücudunda 10 cm lik bir alanda kurulmuş olan o minicik laboratuvarın yapabildiği şeyi yüzlerce yıldır, milyarlarca dolarlık, binlerce çalışanın olduğu laboratuvarların yapamadığı, kanotları ile ortada. Sen bir kadın olarak, o kadar muhteşem bir varlıksın ki, senin sadece 40 dakikada yaptığını, bu binlerce insan 200 yılda yapamadı. Şimdi bu teori olabilirmi?
Sen; kimya, maddi beden, mücerret ruh,, duygular, hormonlar, matematik, hassas denge, akıl, neronların oluşturduğu empatik alan, sesin oluşturduğu simpiyotik ses kristalleri, suyun oluşturduğu, enerji ve bellek kristallerinden; bunların hepsinin muhteşem bir dengede ve uyumda hareket etmesi ile seni meydana getirdiği gerçeği, bilimsel olarak kanıtlı ve ortada. Şimdi sen söyle lütfen, böyle muhteşem bir varlığın tesedüfen milyardabir bir denge ile oluşması mı, yoksa yaratılmış olması mı daha olası? Lütfen ön yargıları devre sışı bırakarak düşün.🙂
Anneannemi bulup eskiden olduğu gibi oturup kahve içip sohbet etmek isterim
Cevap
2Cevap
Kaybettigim sevdiklerimi görmeyi, sarılıp hasret gidermeyi.
İnsan, uzaya giden roketler gibi, hep bir eksiliyor, bir parçası düşüyor. Sen iyi bir insansın. Umarım bir gün, bu iyiliğin bir şekilde sana ötelere buradan bir köprü kurmana neden olur. Zaman bu günü değiştirir, bilemeyiz yarın ne getirir, bildiğim bir tek şey var, sen iyi adamsın.🙂
Bu fragmandı diyip, farklı bir galakside daha yaşanabilir dünyaya zıplamak olabilir.
ölümle ilgili soru sormayı seviyorsun
Bu konuyu tartışmayacsğım
Herkes cenneti ister ama hak eden çok az.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar