Ne demiş Barış abi?
Bir gün dönsem sözümden
Düşerim dost gözünden
Dünya dönüyor dostlar
Bir sözden dönsem çok mu?

Ne demiş Barış abi?
Bir gün dönsem sözümden
Düşerim dost gözünden
Dünya dönüyor dostlar
Bir sözden dönsem çok mu?
Şöyle söyleyeyim bir zamanlar bana zarar dahi veriyor olsa da dönmezdim sözümden. Ama şimdi farklı düşünüyorum. Hiç bir şey için kendime zarar vermem. Bana o hareketlerim anlamsız geliyor artık. 'Kim için yapdım ki sanki' diyorum. O yüzden bana zarar veriyorsa dönerim sözümden.
Bu sıralarda verdiğim bir sözden dönmek üzereyim. Uzun zamandır sorgulamaya başladığım bir konu var. Sözümden durup dururken dönmem ama vermiş olduğum bu sözün hakkı verilmiyor. Hakkı verilmeyen sözden de geri dönmek kadar normal bir şey yok. Bakalım az daha zamana bırakalım.
Hayır hiç bir sözümden dönmedim. Söz vermişsem mutlaka yerine getiririm.
Bazıları gibi bahanrkele kıvırmam ve yapamayacağım şeylerin sözünü vermem.
Bende boş laf olmaz.
Normalde hiç huyum değil verdiğim sözü tutarım.
Geçen sene yaşanan iki olay nedeniyle sözümü tutmak istemiyorum. Söz verdim ama yapmak istemiyorum.
Cevap
12Cevap
Barış abiyle senin dengesizlik bir ufak benziyor sanki 😄
Mutlaka ama mantıklı sebebi vardır, sürekli söz veren biri değilim
Döndüm. Söz verdiğim şey değerini yitirince sikke sikke dönüyor insan o sözden.
Sözünden dönenin gözü kör olsun jdlznsjzla dönmedim sanırım ya.
İstemeden olmuştur. Bir yere gitmeye söz vermişimdir. İşim çıkmıştır gidememişimdir
Hayır kalmadım.
"Neresinden dönersen dön, "dönek" derler Abdülhey!"
https://www.youtube.com/embed/N6AHl7TERhISöz senettir benim için. Insanın sözü emanettir ve emanete davranış şekli bir insanın kalitesini belirler.
karşımdakinin gözünden düşmek güvenini kaybetmek istemiyorsam öyle bişey yapmam yaparsamda gerçekten mecbur kalmışımdır.
Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığım zamanlar oldu ama muhakkak huzursuzluk çıkmasın diye yaptığım haller olmuştur
Vereceğim sözü ölçüp tartmadan vermediğim için, tutamayacağım hiçbir sözü vermedim.
Mamafih, sözümden de dönmemiş oluyorum.
Yakın zamanda büyük bir hastane grubuyla bir iş anlaşması yaptım. Sonra işin altındn kalkamadık ve yüzümü yere düşürüp sözleşmeyi iptal etmek istediğimi bildirdim. 48 yıldır ilk defa sözümden dönmek zorunda kaldım.
Sözünden dönenle çok karşılaştım.. allahtan kimseye güvenmiyorum
Sözümden dönmedim de birine verdiğim sözü tutmadım çünkü gereksiz bir insandı
Önemli sebeplerden dolayı birkaç kez döndüm ama normalde dönmem.
Tutamayağım ve yapamayacağım hiç bir sözü vermedim🙂 Söz şereftir.
Kaldim tabiki. Bazen karsindaki cok zorladigi zaman verdigin sozu yerine getiremiyorsun.
zorunda kalmadım ama artık duygular ile başedemem beni ne hâle getirir bilemiyorum
Böyle bir anım olmamıştı ama çocukken olduysa da hatırlamıyorum.
Kaldm olablr insanlk hali
Her sözü tutmak zornda deglm
Hata yapma hakkm var
Söz şereftir bence. Ben verdiğim sözleri tuttum zaten çok söz veren biri değilim. Yaparsam yaparım derim. Yapamayacağım şeyse elimden geleni yaparım derim
Olmuştur öyle şeyler.
Evet kaldım. Sözümden dönmesem sonuçları daha kötü olabilirdi.
İstemeyerek oldu ama unutmam bunları sonra daha iyisini yapıp telafi etmeye çalışırım.
İnsanlık hali olmaz yapmam dediğimiz her şeyi yapabiliriz. Kendimizi çok sıkmamamız gerekiyor ya akışına bırakalım aman yani ölecez gidecez
Tövbem bozuldu
ne sözü be çok merak ettim
Pek söz vermem yemin de etmem
Kalmadım
Mutlaka dönmüşümdür
Ciddi ciddi söylediğim hiçbir sözden dönmedim
Hayır söz verdiysem yaparım
Hiç durmadım ki döneyim qmfkgjkw
Bazen ikilemler yaşanıyor hayat bu tabiki.
Hayır olmadı yapmayacaksam eğer söz vermem
olmadı söz verdiysem sözümü tutarım
Kaldım.
U dönüşü yoktur.
Sözümden dönmem..
Kaldim
Olmuş olabilir
Kaldim evet
Kaldım
Hür. Sonucunda ne olursa olsun sözümden dönmem
hayır
Kaldım evet.