Çok değer verdiğim bir arkadaşımın sorusu, benden rica etti.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDoğal olarak insanoğlu çok eşlidir; kim ömründe sadece bir kişiye gönlünden bağlı kalmıştır? Kimse. Dini inancı gereği, zina diye sakındığı için gönlünden geçeni bastırmış olabilir ancak. Ya da manevi olarak belli bir mertebeye gelmiş, o tür işlere ilgisi olmayan biridir falan. Çocukluğumuzdan ölene kadar birilerinden etkilenir, aşık olur, sever, arzular, hoşlanır, vb duygularla yaşarız. Bu hayatında biri varken de başına gelebilir. Aldatmak ise başta kendine haksızlık, ihanettir, gönlün hayatındaki kişide değil ama sen onunlasın, gibi gibi şeylerden ötürü. Aynı zamanda birden fazla kişiyle birlikte olmak değil tek eşlilik, tek eşlilik özünde hayatı boyu bir kişiye gözünü açmak ve onla kapatmak gibi bir şeydir yani. 10 insan 1 evin içinde doğumundan ölene kadar hayatını geçirirse ve 5i erkek 5i kız olsa, orada kim kimi seviyor kargaşası çıkar mesela. Çünkü insanın doğasında var. Bilincimizle kendimizi tek eşli görmek istesek de bilinç dışında çok eşliyizdir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDinci kadınların içinde, Atatürkü sevmeyenlerin çok fazla olduğunu gürüyorum. Peki Atatürk olmasaydı, eşinin; ikinci ve üçüncü eş almasına karşı çıkabilir miydi? Haydi şeriat devletinde ; çok eşliliği, kadın haklarını ve Atatürkün getirdiği hakları kokuyalım.
İslam devletinde kadınlar, Eşi Kuma getirince, bir şey diyemezler. Derse kocaları, "boş ol, boş ol ve boş ol" diyerek kadını kapının önüne koyulabiliyorlar. Ayrıca İslam hukukunda, çok eşitlik hakkında ;kadının izni alınmaz. Osmanlıda da alınmıyordu
1-1) Kaynak: www.google.com/.../birden-fazla-evlenmek-isteyen-kisi-esinden-izin-almali-mi-evli-ve-iki-cocuk-babasiyim-ama-ikinci%3famp
Bu durumda kadın, nafaka da alamaz. Zira İslam hukulunda, boşandıktan sonra ; nafaka verilmiyor.
1-2) Kaynak :https://m. dinimizislam. com/detay. asp? Aid=6117
2) Ayrıca şeriat devletlerinde; kadın kapanmalı, kapanmaz ise hapis cezası var, kapansa bile erkeksiz dışarı çıkamaz ve hat da öldürüle de biliyorlar. Öldürenler de yargılanmıyor. En son İran 'da oldu ve polisler, yargılanmadı. Eylemler, devam ediyor.
Osmanlıda da zorunlu kapanma vardı.
Kaynak : 2-1). https://sorularlaislamiyet. com/seriatta-tesettursuzlugun-mueyyidesi-cezasi-nedir-0 Tesettürsüzlüğün cezası
2-2). Tesettür kuralına uyulmaması halinde, verilen cezanın ayrıntısı: https://islamansiklopedisi.org.tr/tazir
2-3) . https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/bir-kadinin-yalniz-basina-disari-cikmasi-veya-sefere-cikmasi-caiz-midir-0%3famp
2-4) https://bilimvegelecek. com. tr/index. php/2013/12/01/ahlak-tartismalari-baglaminda-osmanlidan-gunumuze-kadin/
3) Ayrıca kadınlar, küçük yaşta evlenmek zorunda kalıyorlardı. (9-12 ortalama). Osmanlıda, kızlar küçük yaşda evlendirilmesi çok yaygın idi.
3-1) Kaynak :https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/kizlarin-kac-yasinda-evlenmeleri-uygundur-hz-aise-kac-yasinda-evlenmistir-0%3famp
Atatürk özetle, Türk kadınına ; nafaka, 17 yaşından küçük yaşında evlenmeme, eşini seçme, siyasette seçme / seçilme, boşanma, dileği mesleğe girme, tek başına evden çıkma, açılma ve çok eşliliğe engel olma hakkı verdi. Ama dinciler, zerre kadar hak etmiyor. Akp gitsin, hepsini vatandaşlıktan çıkarıp sınır dışı etmek lazım. Atatürke sevgisi olan kapalılarla ise, hiç sorunum yok. Ama Atatürk düşmanı dinci kadınlar; laik cumhuriyeti yıkıp din devleti kurarak, Türkiye 'yi eyaletlere bölmek istiyorlar.211 Yorumla- +1 yıl
Madem link vardı bana niye vermedin :((
- +1 yıl
Soruyla, bağımsız da ondan. Çok fazla konuyu içeriyordu. Sorun, kalkabilirdi.
- +1 yıl
Bu yorumum, bir kaç kez kaldırıldı
- +1 yıl
Haklısın, site hassas bu tarz konularda
- +1 yıl
Kusura bakma ama verdiğin linkler bile senin yanlış olduğunu ortaya koyuyor.
1. İslamda ilk hanım mutsuz olacaksa, erkek 2. bir hanım alamaz! Çoklu evlilikte iki hanımın da ayrım görmemesi şartı var ki bu neredeyse imkânsız. Kadına "boş ol" deyip göndere bilmesi için mehrini ödemesi mecburdur ki, kadın mehrini "iki dağ arası altın belirlese onu kim engeller?
2. Tesettür konusunda şerri bir ceza yok! www.google.com/.../seriatta-tesettursuzlugun-mueyyidesi-cezasi-nedir-0%3famp
9, 12 yaşında çocukları evlenmeye zorlayan madde nerede var? Nisa 4,6 neden var o zaman?
İnsanların yaptıklarını alıp, şartları, durumları ortaya koymadan, kurallardaki ilmi siyaseti ve dönemi ve dahi zaruretleri göz önüne almadan, işine gelen yerleri alıp kendine delil göstermen ve inanlar ile Atatürk'ü ayrıştırman, ayrışma olanlar arasına derinlik katman doğru olduğunu düşünmüyorum. Atatürk yapması gerekeni yaptı, bunları dine aykırı imiş gibi göstermek yanlış! Birleştirmek, örtüştürmek varken bu ayrıştırma çabası neden? - +1 yıl
1. Attığım LİNKTE, evliliğin büluğ çağından itibaren başlayacağını ve büluğ yaşının da 9-12 olduğu yazıyor da okumamışsın. Neyse buraya, copy past olarak atayım da rezil oll
"Çok evlilik söz konusu olduğu takdirde, formel hukuk açısından eski eşinden izin alması gerekmiyorsa da, ailede saygı ve sevginin devamı adına böyle bir izin ve rızanın alınması daha uygun düşer."
Yani çok eşlilikte erkeğin, eşinden izin alınmasına gerek yok. Tavsiye olarak, alın diyor. Fakat, ben bu öneriyi samimi bulmuyorum. Zira samimi olsalar, Kurana yazarları. Zira diğer dinlerde, çok evliliği tasvip eden hukuk kuralları yok - +1 yıl
Tesettürsizlüğün cezası, hapis cezası. Şöyle ki, başı açık olmak genel ahlak bozucu davranış olarak kabul ediliyor ve bunda tazir cezası var. İlgili link,
"Her düzende olduğu gibi, İslam nizamında da genel ahlakı bozucu davranışlara karşı vatandaşı uyarmak, İslam’ın hükmünü hatırlatmak, nasihatte bulunmak, hatta ikaz etmek, kınamak gibi, yargı tarafından ön görülen ve onun insiyatifine bırakılan bir tazir cezası vardır."
Tazir cezası, hapis cezası demek. Kaynak :
https://islamansiklopedisi.org.tr/tazir
2. Hürriyeti Kısıtlayıcı Cezalar. a) Hapis. Ta‘zîr cezası olarak hapsin hangi suçlara uygulanacağı konusunda zengin bir literatür vardır (bk. HAPİS). Ta‘zîr kapsamında verilebilecek hapis cezasının süresi konusunda bunun üst sınırı bulunmayıp işlenen suça göre belirleneceği ve bir yıldan az olması gerektiği şeklinde iki görüş bulunmaktadır - +1 yıl
3. PEYGAMBER VE Sahnabeler bile, küçük yaşta çocuklarla evlenmiş. Ama sen hala, kıvırıyor sun. Attığım LİNKTE,
c. Hz. Aişe anlatıyor: “Ben altı -bir rivayette yedi- yaşında iken, Hz. Peygamber (a. s. m) benimle evlendi, dokuz yaşında da benimle birlikte oldu” Hadisi, Buharî, Müslim, Ahmed b. Hanbel rivayet etmiştir.(bk. Neylu’l-Evtar, 6/120).
d. İçinde Hz. Ali’nin de bulunduğu sahabeden bazı kimselerin küçük yaşta sayılan kız çocuklarını evlendirdikleri bilinmektedir.
- +1 yıl
"dokuz yaşında evlenmek teorik olarak mümkündür" kaynak :https://sorularlaislamiyet. com/kiz-cocuklari-dokuz-yasinda-evlenebilir-mi-0
- +1 yıl
Kaldı ki iş bu Türk örgüylr ters olan şeriat kurallarına uymak zorunda değiliz. Uyulmaması, çok iyi bir şey. Bu YÜZDEN Atatürk, LAİK devleti getirmekle ; Türk örfüne aykırı bu kuralları kaldırdı. Geri getirmek istiyorsan, artık halkın çoğunluğu şeriat istemdeğinden; halkın çoğunluğunu dize getirbilmen lazım.. Başarısız olursan, LAİK Türk devletini yıkmaktan dolayı ; müebbetle yargılanırzın.
- +1 yıl
Daha okuduğunu anlayamayıp linkteki yazıları kopyalamak suretiyle uzun uzun yorumlamama neden olduğun için; eğitim kaliteden düşük. Bu yüzden dini, kendine göre ; yorumlayıp Tartışmayı uzatmana müsade edemem. Engellendin!
+1 yıl- İnsanoğlu duyumsuzdur. Seçenek arttıkça daha çoğunu ister bu doğasında var. Özellikle bir erkek için güzel gelebilir. Bu sefer üçüncüyü de arzular. Bir kadının bir dudağı, iki göğüsü bir vajinası var. İnan 4 tane vajinası olsaydı erkeğe benim istediğime girmedin der olay çıkardı. Önemli olan bir kişiyle yetinmek ve o bir kişinin seni mutlu etmeyi bilmesi o kadar.
10 Yorumla
+1 yılİlkelliği düşünüyorum. Çok eşlilik dinen erkeklere hak değildir , bunu da işlerine geldiği gibi algılayanlar var. Çok eşlilik mecburi durumlarda (savaş gibi erkek nüfusunun azaldığı kadınların savunmasız kaldığı zamanlarda) erkeğe verilmiş bir ruhsattir sadece. Ki kitabımız da bile hepsini sevemezsin gönlün sadece birinde olabilir tarzı bir cümle kullanılarak insanın fıtratına da deginilmiş.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
43Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAşk bir kişiliktir. benim için sevdiğim kadın dünyada bir tanedir, bu yüzden hayvanlar sadece çok eşli olabilir.
20 Yorumla
+1 yılkalbim on odalı değil ki..
bir odası var oraya da sadece bir tanesine yer var..
bana göre değil
10 Yorumla
+1 yılÇok eşlilikten kasıt tam olarak ne? :D Türkçe lastik gibi :)
13 Yorumla- +1 yıl
Aynı evde kuma hayatı
- +1 yıl
Ben buna cevap vermeyeceğim :D
- +1 yıl
Peki😄
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılCok eşlilik diye bir durum benim inamcimda yok.
Ancak bir erkegin birden cok. kadinla evlenmesi ile alakali bir konu var ama bu her isteyenin yapabilecegi ya da her erkege verilen bir izin degil.
Cok eşlilik insani değildir.10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok eşli olan kişiler, her çiçekten bal alan kişiler cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapabilirler, hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Tek eşli olmak güzeldir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok eslilik degilde baska bi dusjncem var
Biliyorum cok kotu ama
Cuc*0ld tarzinda dusuncem var evliyim
19 Yorumla- +1 yıl
O ne demek, bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılEs paylasmi diyim
- +1 yıl
Hmmm
Cevap sahibi+1 yılSiz istermiydiniz
- +1 yıl
Tabi ki hayir, benim esim ya da sevgilim bunu isterse, benim gözümde s. refsidir
Cevap sahibi+1 yılPeki tesekkurler yorum icin
- +1 yıl
Senin eşin kabul ediyor mu
Cevap sahibi+1 yılHayr tabi bu sadece benim dusuncem hayal olarak kalir soylryemem zaten sanirim
- +1 yıl
Anladım
Kişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Aslında insan çok eşli bir varlıktır. Birileri resmiyete dökelim nikah kıyalım demiş, sürü psikolojisi peşinden gidilmiş. Sen hiç boşanmış maymun, ayrı yaşayan gergedan, dul tilki gördün mü?
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel soru eskiden atalarımız yapmış bunu geniş aile yani bugünün şartlarına baktığımız da bi kere çok eş almaya kalkarsan ekonomik olarak geçinemezsin eşler le geçinmek orada kalsın 😁😁
10 Yorumla Çok eşliliğe dinen benim hakkım diyen erkekler allah aşkına dini bu şeylere alet etmesinler 4 hakkındır ama 4 ünüde aynı şekilde seveceksin bakacaksın yedireceksin içireceksin giydireceksin yapabilirmisin bunu hayır 4 kadından illaki biri nazlı olur biri sakin olur aynı sevgiyi gösteremezsin otur oturdugun yerde anasını satıyım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Kadının aşağılanmasidir benim adıma Arap köpeğinin icadı...
35 Yorumla- +1 yıl
Pardon merak ettiğim için soruyorum Arap köpeği olarak isimlendirdiğiniz kişi kimdir acaba?
- +1 yıl
@AleynaDerenoğlu Hiç sosyal medya hesabı olmadığı halde 2 milyar takipçisi olan adam, belki yani.
- +1 yıl
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bir kadını mutlu etmek çok zor iken iki kadını mutlu etmek kendi istekleri değil ise imkânsız..! Adamı maymun ederler🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Eleştirilmekten ve cevap almaktan korkan yalnız kurta buradan cevabım,
Ne kadar saçmalamışsın. Ne kıvırması? Yönetim şeklini değiştirmek isteyen buna uğraşan kim?
Hükümlere karar almak için Kurana bakılır. Orada böyle bir ceza yok. Bilmediğin bir şey var. Cahili dönemde ilk çocuğu kız olan, ya ömerin yaptığını yapardı, ya Ebubekirin yaptığını. Hz. Ebubekir gelenek üzeri ilk çocuğu kız olduğu için gömmek yerine, ergenliğe girene kadar sokağa çıkarılmadı. Yine adet üzere ergen olan kız Kabe önüne getirilir halka evlenecek çağında bir kızı olduğu ilan edilir di ve o yaştan itibaren yaşı sayılmaya başlamıştı. Tarihi tüm kayıtlaeda hz. Aişenin yaşı 18 ila 20 idi de kimin işine ne geliyorsa. Bak İstanbul camilerinin çoğunu kimler yaptırmış, kadınlar hayatın içinde değilmiymiş? Tüm bunlarla birlikte Atatürk'ün yaptığının kötü olduğunu söyleyen kim? 10 Nisan 1928 yılına kadar ana yasanın 2. Maddesi Türkiye Cumhuriyeti'nin dini İslamdır yazar ve kanunlar ona göre yapılmıştır.
Gerçi ben buraya be yazsam da sen görmek istediğini görür senin destekleyen kaeşı argümanları koyarsın. Temeli Kuran veya hadisler olmayan, sonradan bir yol bulunup verilmiş hükümleri İslâm diye satmak doğru değil. Ben ayrıştırma diyorum sen... Neyse.
Ben de bunları kale alıp cevap yazıyorum. Beğenmeyince engel atatlar ancak.
+1 yılSadece erkeğin çok eşli olması olarak algılamazsak bence bir kadının çok eşi olabilir, ben soğuk değilim bu konuya. Bu kişisel bir tercih.
10 YorumlaBen çok eşliliği götürebilecek kapasitede birisi değilim. Onun için çok evlilik yerine tek eşliliği tercih ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılHiç hoş bir şey değil. Eş demek diğer yarın demek bi insanın 2 3 yarısı olmaz
20 Yorumla
+1 yılİslami olarak da caiz görülmüş olsa da doğru bulmuyorum
20 YorumlaNamuss*zluk, şerefs*zlik... Yani düşüncelerim hakkında TDK yetersiz kalıyor maalesef.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılerkeklerin fıtratında var canım çok eşlilik 1 erkeğin 4 tane karısı olabiliyor
23 Yorumla- +1 yıl
@aslıı_449 sansür yasası
Gereksiz tek kadın da yeter her şey cinsellik değil
20 Yorumlaİğrenç..! Hayatımda sevgilim dışında, dışı erkek dağı olamaz. Bırak çok eşliliği🙂
10 Yorumla
+1 yılkaraktersizlik, şerefsizlik hakkında düşüncem yok olamaz
10 YorumlaDoyumsuzlara göre olduğunu düşünüyorum. Doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılÇok fazla geniş kapsamlı bir soru. Arkadaşın tam olarak neyi bilmek istiyor onu sorsun bence.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Erkek olsun kadın olsun benim eşim diyemez. onun için karşıyım.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİki tarafın da rızası varsa gayet normaldir. Herkesin ilişki anlayışı tek eşli olacak değil. Dünyaya, ilişkilere tek bir pencereden bakmamak gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıcak baktığım bir konu. Duygusal anlamda değilde cinsel anlamda çok eşli olunmasını tercih ederim. Özellikle partnerim benim bilgim dahilinde böyle bir şey yaşasa yadırgamam
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılsapkın bir düşünce yapısından başka bir şey değil bana göre.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayatıma birini alamadım yıllardır, çok eşlilik bana göre bir şey değil
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTek diyorum. Tekiyle baş etmek zor çoğuyla nasıl baş edicez 😄😄
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBunu dileyen kim? Yani çok eşliliği? Kadın mı erkek mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Dilemekten ziyade yaşıyor. Adamın bir türk bir de suriyeli iki eşi var, ikisi de aynı evde kuma olarak yaşıyor ve onlara çok normal geliyor
Cevap sahibi+1 yılİşte atkadaşın arap köpeği dediği bu arkadaş oluyor.. aşk iki kişiliktir.. bir erkek bir kadın.. o suriyeliye giden kadınıda anlamak zor.. yazık
Çok eşlilik 2 cinsiyet içinde olabilir. Tasnif edilip edilmemesi önemlidir. Ben bunu mantıksız bulanlardanım
20 Yorumla
+1 yılKadın için mi erkek için mi?
112 Yorumla- +1 yıl
Erkek için
- +1 yıl
Çok zenginse illa da kadın istiyorum derse bizim yapacağımız bir şey yok. Karısı da razı ise bizi bağlamaz.
- +1 yıl
Sen ne düşünüyorsun?
- +1 yıl
Seninle aynı fikirdeyim
- +1 yıl
Ben eskiden kesinlikle olmaz diyordum da çok var böyle erkek. Buna razı olan kadın da aynı şekilde. Mesleğini sormuştum söylemedin
- +1 yıl
Temizlik işçisiyim
- +1 yıl
Allah kolaylık versin :) keyifler nasıl
- +1 yıl
Sağ ol, bazen iyi bazen zor diyelim
- +1 yıl
Evet tahmin edebiliyorum evi temizlerken basıyor bana bazen.
- +1 yıl
Ve bu benim mesleğim...
- +1 yıl
.. deme öyle kız. Bu akşam napıyosun?
- +1 yıl
Yok oldunız hanımefendi
+1 yılkac eşlilik mesela?
14 Yorumla- +1 yıl
Aynı evde iki üç eş mesela
- +1 yıl
sence nasıl bır duygudur?
- +1 yıl
Ben ölsem öyle bir durumu kabul etmeyeceğim için, bu benim için geçerli değil
- +1 yıl
ben tek eslıyım ya :D
+1 yılinsanın doğasına aykırı ama insan olmayanlara odaklı
10 Yorumla1 tanesi ile mutlu olamadım, fazlası direk ölüme götürür 😀
10 Yorumla
+1 yılHarem kurmak haa sjsjs
10 Yorumla
+1 yılNerde çokluk orada fokluk diyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılDoğrusu tek eşlilk lakin ortam belli
10 Yorumla
+1 yılŞartlı ehliyet olabilir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. duruma göreee degısır dıyelım
10 Yorumlacok değer verme bence.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 756 cevap paylaştı. nasıl yani
13 Yorumla- +1 yıl
Yahu aynı evde kuma oluyor ya, onu diyorum
Cinselik içinmi sormuş
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır yaa, kuma olayı var ya, onu kastediyorum
iğrençççç
30 Yorumlakimmiş o arkadaş :D
10 Yorumlahata tabiki de
10 YorumlaBenim üctane olsa iyi olurdu
10 Yorumlaolumsuz düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılBu devirde 60% erkek kadın çok eşli
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. grup hayalim için mükemmel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılProblem yok benim için
00 Yorumlahoş değil
10 Yorumla
+1 yılBen karşıyım aga
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence kadınlar çok eşli olabilmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞeref*sizlik diyorum
10 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında