Düşünen her varlık felsefe yapabilir ki fark etmeden yapıyoruz da zaten tabi düşünüyorsak...
Sizi en çok celbeden felsefe alt dalı nedir?
Düşünen her varlık felsefe yapabilir ki fark etmeden yapıyoruz da zaten tabi düşünüyorsak...
Sizi en çok celbeden felsefe alt dalı nedir?
Epistemoloji (Bilgi Felsefesi)
Ontoloji (Varlık Felsefesi)
Estetik (Sanat Felsefesi)
Bilim Felsefesi
Din Felsefesi
Siyaset Felsefesi
Etik (Ahlak Felsefesi) .
Epistemoloji (Bilgi Felsefesi)
Bilgi sorununu ele alır. Bilginin özünü, ilkelerini, yapısını, kapsamını ve kaynağını araştırır.
2. Ontoloji (Varlık Felsefesi)
Var olan şeyleri, varlıkların temellerini ve varlıklar arasındaki esas bağları sorgulayan felsefe dalıdır. Felsefe için varlık; fiziksel, zihinsel veya ruhsal olabilir.
3. Estetik (Sanat Felsefesi)
Güzel olanı (hem doğadaki, hem de insan yapısı) araştıran felsefe disiplinidir.
4. Bilim Felsefesi
Bilimlerin ortaya koyduğu kavram, kuram (teori) ve yasalarla bunların ait olduğu olayları inceler. Felsefe, bilim felsefesi aracılığı ile bilim üzerinde düşünme, bilimin mantığını oluşturma gereğini duyar.
5. Din Felsefesi
İnsanlık tarihi kadar eski olan dini, bir kavram olarak ele alarak, dinin özünü, ilkelerini, anlayışını sorgulayan, din üzerine düşünen felsefe dalı.
6. Siyaset Felsefesi
Toplumsal yaşam ve geçim sisteminin ilerleyişini inceleyen felsefenin alt dalı. Siyasal olayların ve kurumların oluşumunu; devlet ve devlet şekilleri, iktidar, egemenlik, meşruiyet gibi kavramları açıklamaya çalışır.
7. Etik (Ahlak Felsefesi)
Etik, ahlakı felsefi açıdan inceleyen ve açıklayan felsefi disiplindir. Ahlakın ne olduğunu, ahlakı davranışın nasıl oluştuğunu, iyi ve kötü davranışların nedenini inceler. Yani etik, insan davranışlarının ahlaki özünü ve yapısını inceler.
Felsefe tamamıyla gereklidir. Her kişinin kendi düşüncesine göre yorumunu alıp en doğru seçeneği bulmak en doğrusudur. Mantık felsefesi de en çok dikkatimi çeken alt daldır. Din felsefesinde ise yaratıcı vardır gerisi yalandır diyip geçmek lazım o kadar 😅
Bilim Felsefesi
din felsefesi
Cevap
6Cevap
Genel olarak yazdığım yazılarda da kullandığım: Septisizm.
Kuşkuculukta kaçırılan bir detay var her zaman; bu konulara vakıf olanlar ve hele ki, bu bilgi birikimini psikoloji ile destekleyebilenler bilir. Bir olgunun içini kurcalamak ayrı, kurcalarken dış katmana zarar verecek düzeyde güç kullanmak apayrı.
Yani asıl alanım olan psikolojinin, ne derece sağlıklı analiz edildiğinin bir ölçütü ki uzun vadede finali de diyebilirim.
Akabinde, bu inşa sürecinden eminse kişi, kendi alanına veya zaaflara hitap eden felsefe dallarına yönelebilir; böyle de olması gerekir.
Şu sıralar psikoloji kısmı
Yanı insanla ilgili kısımla ilgileniyorum
Yaşam amacı bulmanın öneminden tut
Iliskilere kadar
Etik beni kendine daha çok çekiyor çünkü hayata bakış açım; iyi ve kötüden oluşuyor.
Bu din içinde benim açımdan aynı... Sevap / günah olarak hiç bir zaman bakmadım olaya her zaman iyi ve kötü olarak algıladım.
Önceden çok ilgiliydim felsefeyle ama uzun süredir salmış durumdayım
Ontoloji
Hiçç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?