Şizofren olma korkusu?

Merhaba arkadaşlar bende yoğun derecede şizofren olma korkusu var ama öyle böyle değil çok yüksek seviyelerde var özellikle bu işitsel halüsinasyon konusuna kafam çok takıldı (önceden okb teşhisim de var bu arada) her neyse anlatayım gün içinde neredeyse her duyduğum sesi gerçek miydi değil miydi diye sorguluyorum ama her sesi dışarıdan gelen cik sesinden ezan sesine ambulans sesine hepsini yani ama bunların bir anlamı olmadığı öğrendim öğrenince de son zamanlarda başka bir şekilde olmaya başladı mesela odanızda kapınız kapalı oturduğunuzu düşünün salonda televizyon açık nasıl o televizyonun sesi size sadece kısık bir uğultu gibi gelir ya bu seferde o seslere taktım mesela odamdayyım kapım kapalı ailem salonda vs. birbirleriyle konuşuyorlar bana odamdan öyle uğultu geliyor sonra gidip kontrol ediyorum cidden konuşuyorlarmıymış diye nadir de olsa yanıldığım oldu ama çok önemsemedim her neyse veya yine odamdayım diyelim telefona bakıyorum sosyal medyaya dışarıdan öyle bir uğultu sesi geliyor o an telefona baktığım için dikkat etmiyorum sonra 30 saniye sonra falan aklıma geliyor böyle bir ses vardı diye sonra korkuyorum acaba gaipten ses mi duydum gibi (şu ana kadar hiç bana gaipten konuşan bir ruh sesi gibi bir şey duymadım veya hakkımda negatif eleştiri yapan veya benim hakkımda konuşan 2 ses falan onları hiç duymadım) genel olarak bahsettiğim sesler gibi şeyler oluyor acaba bir anlamı var mıdır böyle bir hastalık bu anlattıklarıma göre mümkün mü bana yardım etme şansınız var mıdır bu konuda şizofreni böyle bir şey midir korkuyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.

Şizofren olma korkusu?