Hayat yaşamaya değer. Ancak parası olana. Yaşamak için çabalamak, hayatın yaşamaya değer olmadığını gösterir bana göre. Çünkü yaşamıyorsun, yaşamak için çabalıyorsun sadece...

Hayat yaşamaya değer. Ancak parası olana. Yaşamak için çabalamak, hayatın yaşamaya değer olmadığını gösterir bana göre. Çünkü yaşamıyorsun, yaşamak için çabalıyorsun sadece...

"Hayatta bulunduğumuz konumu, yaptıklarımızdan çok, yapmamız gerekip de yapmadıklarımız belirler."
Yaşadığımız Olumsuzlukları düşünüp, zamanı çöpe atıyoruz. Bi süre sonra, aslında o olumsuzlukları düşünüp de zamanımızı boş yere çöpe attığımızı farkedip, kalan zamanımızı da" bunu nasıl yaptım " diyerek kendimizi suçlayarak öldürüyoruz. Hayattan soğutuyorlar bizi bahanesiyle hayattan soğuyoruz. Kendimiz yapıyoruz aslında. Hayat kolay demiyorum elbette zor ötesi... Ama soğumamız gereken durumlar olumsuzluklar, yani üzülmeye değmez durumlar iken, biz hayat yaşamaya değmez deyip kendimize daha da yük getiriyoruz. Kendimizin kıymetini bilmiyoruz, elimizdekilerin kıymetini bilmiyoruz ki yaşamanın değerini bilelim. Mesela Akıl, en değerli hazine fakat kaçımız onu nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz, merak da etmiyoruz. Zaman: gittiği zaman keşke deyip dövünüp geriye getiremeyeceğimiz en büyük değer... Bizler değerin değerini bilseydik eğer, hayat yaşamaya değer mi sorusunu sormazdık. Sorgulayacak ve sonucunda bizi pozitif olarak daha da ileriye taşıyacak onca değer varken halbuki, öyle değil mi? Bilmeyi bilmiyoruz ki değerin değerini bilelim :)) İnsanoğlu, Kendisine sunulan veya elde ettiği, kazandığı vb tüm değerleri, değersizleştirmede uzmandır. Kaybetmeye mahkum eder kendini ama her zaman suçlayacak bir bahanesi vardır. Çünkü daha kolay olur böylesi. Kolaylıkları zorlaştırır, zoru da imkansıza çeviririz aslında. Gerçeklerle yüzleşmek zor gelir ve bu zamanı boşa çürütmekten başka bişeye yaramaz."Gerçek" mutlaktır. Eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalır insan. Kabullenmesek de mutlak ortadadır. Kendimizi yenemediğimiz, şu yazdıklarım ve daha fazlası konularda kendimizle yüzleşemediğimiz sürece hayat yaşamaya değer olduğu halde, hayat yaşamaya değmez ezberini söyler geçeriz ve yine yaşamak zorunda kalırız. Hayat çok kolaymış gibi, zora zor katarız. Umarım anlatabildim. burada yazdıklarım farkındalık durumları... Farkındalık, iyi bir şey olduğu kadar kötüdür de. Herşeyin farkında olup da gerekli şeyleri yapmadığımız sürece, bizden her gün biraz daha eksiltir bazı değerleri. Şu Değerin değerini hepimizin daha fazla kaybetmeden, geç olmadan anlayabilmemiz dileğiyle...
Ne olursa olsun hayat yaşamaya değer...
Mutlu kal.
Teşekkür ederim, çok güzel
Sensin çok güzel 😁🥰
😄♥️
Parası olana hayat güzel.
Cevap
3Cevap
Bence değmez
Ne kadar para mesela merak ettim.
Geçinebilecek kadar. İlk olarak etikete değil, ürüne bakacak kadar.
100 milyon dolar
Anladım. Hakkınızda hayırlısı olsun
Amin. Cümlemizin...
Deger bnce
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?