Enerjin varken sevdiğin şeyleri yap, doya doya koş, eğlen, basit şeyleri dert etme, elinde olmayan şeyler için utanç duyma örneğin yüzünde çıkan sivilceden, yanlışla yaptığın hatalardan ya da regl olduğunda üzerine bulaşmasından inan bunların hiçbiri utanç duyulacak şeyler değil küçük sorunları gözünde büyütüp hayatı keyifsizleştirme yaptığın bir iş bozulduğunda moralini düşürme, bunun bir işaret olduğunu düşün ve sabırla, inatla daha iyisini yapmak için gayret et. Kimseye kin tutma, vaktini verimli kullan ve beynini önemli şeylerle meşgul et kendine daha fazla vakit ayır ve seni mutlu eden hiçbir şeyden pişmanlık duyma. Duygularını gizleme, içinden geldiği gibi yaşa ama sevginin ve öfkenin aşırısından sakın. Affedici olmaya çalış, çevrene karşı duyarlı ol, hayvanları sev, doğayı sev. Mutlaka yeni hobiler edin ama aynı anda çok fazla şeyi yapmaya çalışma, ilgi alanlarını iyi analiz et, ona göre aktiviteler belirle. Bu hayatta mutlaka iyi bir hedefin olsun ve onu gerçekleştirmek için şimdiden çalışmaya başla yapmak istediklerini de sakın erteleme, ertelemek bağımlılık yapan bir şey. Bir gün her şey için çok geç olabilir. Kimse için kendini feda etme, hayatının merkezine başka birini alma. Üzüldüğünde veya umutsuzluğa kapıldığında hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlat kendine ayriyeten hayatın doğal bir akışı var ve inan bana aldığın her darbe seni olman gereken kişiye dönüştürüyor aynı sorunları sürekli olarak yaşıyorsan bil ki hayatın sana vermek istediği bir mesaj var ve bir şeyleri kendi içinde halletmen gerekiyor. Bazen dur ve soluklan hayatını sorgula, yolunu netleştir, nereden geldiğini hatırla, ben ne istiyorum, bu hayattan beklentim ne diye sor kendine. Değmeyecek insanlar için vaktini de nefesini de tüketme, yakın çevreni iyi seç bir de bazen ölmek isteyeceksin, kendini çok güçsüz, çaresiz hissedeceksin, hiç geçmeyeceğini sandığın sorunlar olacak ama geçecek merak etme. Her insan hayatının belli bir döneminde yaşar bunu. Omzunu yaslayacağın biri olsun hayatta, kimse yoksa annene sarıl ben öyle yapıyorum mesela hiçbir şey anlatmadan gidip sarılıyorum bazen oturup dertleşsem daha iyi hissetmem belki. Sağlığını ihmal etme, bol su iç, yürüyüş yap, egzersiz yap, bolca kitap oku ve kaliteli müzikler dinle. İçin daraldığında balkona çık/camı aç gökyüzüne bak ve derin nefes al. Bunlar neden benim başıma geliyor diye düşünme, evrende her şeyin bir sebebi var. Sahip oldukların için şükretmeyi ve sevdiklerine sıkı sıkı sarılmayı unutma. Yeni yaşın kutlu olsun. Sevgiler... 🍀
63 Yorumla
Soran+1 yılO kadar güzel, derin bir zihinden saçılmış ki bu düşünceler... Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten dediklerinizi not bile alacağım ve resmen kalbime dokundunuz, aşamadığım bir durumu sürekli sürekli yaşıyordum ve bugün doğum günümün hatrına o şeyi aşmak için cesaret edebildim. İlk defa. Umarım evrenin bana verdiği mesajı algılayabilmiş ve bu sorunu geride bırakabilmenin yolunu tutabilmişimdir. Çok güzel bir insansınız. 🌷❤️ Teşekkürler.
- +1 yıl
ben bile not defterime kopyaladım yazıyı 2 ay sonra 20 yaşıma girerken tekrar okurum🤠😬
En İyi Cevaplar
+1 yılYeni yaşında seni seven seni önemseyen insanlarla birlikte ol.
Bazen yalnız kalacaksın düşeceksin karanlıklara aldanma.
Korkma bas karanlığa belki ışık vardır önünde kim bilir? 💐
Kendini sevmeyi öğren 💘💛kendine hediyeler al.
Yapmak istediğin ne varsa yap erteleme.
20'DEN SONRASI SU GİBİ AKACAK BİR BAKACAKSIN 30 OLMUŞSUN HER SANİYESİNİ DOLU DOLU YAŞA! 🙏💜✨
mutlu yıllar 💋💋💋💋💋💋💋💋00 Yorumla
+1 yılHayatında en iyi hangi işi yapabileceksen, onunla ilgili bir bölüm seç, ölümüne çalış, çok iyi bir okula gir, odtü olur, boğaziçi olur, öğrenciliğin bile keyfini çıkar.
dil öğren demeye gerek yok, zaten bu okullardan birine yerleşirsen, dil öğrenerek, mezun olacaksın, bu da sana yurtdışının yolunu açacak.
yok ben ülkeme aşığım, bu vatan bizim, bizim gidecek başka yerimiz yok diyorsan da, mezun olana kadar her haftasonu, bayram, tatil vs. değerlendir, ülkenin dört bir yanını gez, özellikle sahil kasabalarını, böylelikle mezun olunca nerede yaşayacağına karar verirsin.
hayatının aşkını bulduğun zaman asla bırakma, vazgeçme, ölümüne savun, aşk insanın karşısına tekrar tekrar çıkmıyor, bir kere çıkıyor, yaşamak için elinden geleni yap.
ailenden manevi olarak kopmaya bak, ilerde aileye bağlı yaşamak istemiyorsan tabi, bu yaş itibariyle evden ayrılarak, onları alıştır ki, ilerde evlenince bile hemen yan mahallede oturmanı talep etmesinler, inan bana evlendikten sonra, onları bırakıp, sırf burada bu şehirdeler diye hayallerinin şehrine gidip, yaşayamıyorsun.
parayı dert etme, er geç kazanıyorsun, ufak şeylerle mutlu olmaya bak.
kimseye sırrını söyleme, bu en güvendiğin dostun olsa bile.
bu yaşta dünya klasiklerini okumaya başlarsan, inan bana 10 sene sonra 38 yaşına geldiğinde hayatını daha olgun, daha mantıklı yönetirsin, gecikme hemen rus edebiyatından gir konuya.
bu hayatta her insan kendi için yaşıyor, bunu sakın unutma..20 Yorumla
Öncelikle doğum günün kutlu olsun, nice mutlu senelere. Soruna gelirsem; her yaşın kendine has özellikleri vardır derim. Hayatta bazı şeyler yalnızca tecrübe ile kazanılır. Tam da tecrübeler kazanma zamanındasın bu nedenle hata yapmaktan, denemekten çekinmemelisin. 8 yıl önceki kendime bakıyorum da ne kadar az şey denemişim diyorum. Genelde cesaret edememekten pek çok şeyi eksik bıraktığımı düşünüyorum. Bu da hayatı yaşayamama veya geç kalma kaygısı yaratıyor. Bazı şeyleri geç olmadan tamamlamalısın. Eğer okuyorsan gelecek için iyi insanlarla tanışmaya bak. Mezun olduktan sonra bir süre her anlamda boşluk seni bekliyor. Aynı zamanda iş yaşamına atılacaksın eğer okuyorsan. Bu durumda müthiş bir kaygı oluşacaktır, akışına bırakmaya çalış. Mümkün oldukça yeni insanlar ve yeni ortamlar keşfet, yetişkinlerin oyun yaşlarıdır 20'li yaşların başı. İş hayatına girince ve bir de evlilik kapıyı çalınca hayatın monotonlaşacak. Sen yine de ne geçmişe ne de geleceğe çok kafa yorma, dün bitti yarın gelmedi. Her yaş için en iyi tavsiye, o yaşın tadını çıkarmak olacaktır.
32 Yorumla- +1 yıl
İnsan yapamadığı şeylerin pişmanlığını daha çok yaşıyor dimi yaptığı seylere nazaran. Keşke cesaret edip en azından deneseydim diye. En büyük risk , risk almamaktır aslında o yüzden 22 yaşımda ileriye dönük bakıp daha çok çabalayıp bir seylere cesaret ediyorum adımlarımı atıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılDoğum günün kutlu olsun :) her zaman mutlu olmayı dene hayatta, ve bir hedefin olsun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 321 cevap paylaştı. Yer daim ruhunun seni sürüklediği yerlerde koş. Her daim kendin ol. Her zaman öncelik kendi isteklerin , kendi arzuların , kendi hayallerin olsun. Hiçbir zaman yapmak istemediğin şeyleri başkaları için yapma , baskalari kırılır die kendini kırma. Bu dünyaya bir kere geliyoruz ve delice yaşamalıyız her anı. Her günün kıymetini bilmeliyiz , gençliğimizin hicbir anını baskalari için feda etmemeliyiz. Gözlerini kapat ve olmak istediğin , gelmek istediğin konum için çalış çabala kendine hak ettiğin bir yaşam ver. Hayatına girecek insanlara nelerin hayatında asla yeri olmadığını net bir şekilde dile getir. Seni kazanmak isteyenler hayatında neye yer olmadığını bilmeliler. Kimse için kendinden taviz verme ve ben buyum demeyi öğren. Gülümsemeyi unutma kahkahaların çınlasın her bir sokakta. Yeni yaşın yeni güzellikler sunsun hayatına. Bir karnaval tadinda geçsin ömrün.💖
20 YorumlaHer anın tadını çıkar hayata ve o yaşa bikere geliyosun bunu birçok kişi zaten söylemiştir ama hayatı yaşarken hayatı iskalama fırsatları kacirma okuyosan okuluna sımsıkı sarıl çünkü ilerdede göreceksin iş olmadan bı meslek olmadan olmuyor. Herşeyi kafana takma gül geç ama dusuncesizlikte etme her uyandigin gün yeni bi umut yeni sayfa o sayfayı doldurmak iyi veya kötü senin elinde aşık ol sev sevil ama kendini de kullandırma kimse vazgeçilmez değildir çok ağla ama kendimde yıpratma yani herşeyi kararında ve dozunda yasa bide kolona dikkat et ilerde verilmiyo o kilolar 😂😂😂😂 ve en önemlisi kimin ne dediğini umursama hayat senin hayatın ama bunu yaparken de tavsiyelere kulak ver sana uyan mantığına yatanlari ozumse ve dilerim Cok çok mutlu ol sevgiler 😊😊😊😊😊
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 903 cevap paylaştı. hayata karşı karamsar olma, hayallerinin peşinde koş, kendi seçtiğin yolu takip et, takılıp düştüğünde en azından pişman olmaz, başkalarını suçlamazsın. 25 yaşına kadar zamanın var, özellikle 20-25 yaş aralığına en güzel anılarını sığdırmaya bak. Gün gelecek anlayacaksın o yaşları. hayatta başarılar.
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle bir hedefin olsun ayaklarının uzerinde dur 2 hayellerinin peşinden koş 3 ilerde utanacağın pişman olacağın şeyleri yapma 4 aşk uğruna ailenden ya da kariyerinden vazgecme 5 hayata umutla sarıl karamsar olma ve gülmeyi sakın unutma... doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım hayellerinin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle nice mutlu yıllara 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
20 Yorumla
+1 yılEn güzel çağların hiçbirşeyin gülüşünü çalmasına izin verme ve doya doya yaşa.
Keşkelerden çok iyi ki biriktir.
Yapmadığın şeylerden duyulacak bir pişmanlıktansa yap gitsin aklında kalacağına seninle olsun🤩 keşke yapsaydım değil, iyi ki yapmışım diyebil..
Yaşının hiç bir anı, yaşadığın anların hiçbir saniyesi geri gelmeyecek unutma.
Doğum günün kutlu olsun 🌼20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın her günün tadını çıkar bence. Zaman ilerledikçe geçmiş zamanların ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyorsun. Çok aşırı olgun olmaya veya 3 çocuğa nasıl bakarım kafalarına girmeye gerek yok. Keyif aldığın şeyleri yapmaya bak. Tabii doğru ile yanlışın ne anlama geldiğini bildiğini varsayarak konuşuyorum.
20 Yorumla
+1 yılİyi ki doğdun güzel gönüllü arkadaşım, yeni yaşında sağlık mutluluk huzur diliyorum. 🥳Tavsiyem şudur ki gerçekten güzellikler görmek istiyorsan eğer anı yaşamaya bak. Geçmişi ve geleceği az düşün
10 Yorumla
+1 yılTakıl kafana göre öylede böylede hayat hızlı geçiyor kişiliğini benliğini kaybetme yüzünü soldurma hayat eksi artı her zaman hayatına alacağın insanlara emin oll hayatın artısı olduğu kadarda eksiside var hayatta yaşamak hoplamak zıplamak değildir,,,
10 Yorumla
+1 yıl1. Hiç kimse vazgeçilmez değildir
2. Olduğun yaşın ve anın tadını çıkar
3. İstediğin şeyi yap, yapman gerekeni değil hayata bir kez geliyoruz sonuçta.
4. Bu dünyaya çalıştığın gibi ahiretine de çalış ölüm her an kapında
5. Aile her şeydir ve her şeyin üstünde tut, bunu sakın unutma
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl20 olduk be deyip yaslilik durumu yasiyorsun ve yer yer tecrubeli hissettigin yaslar oluyor artik ders almam ders veririm gibi oluyorsun ama her yasin her doneminde yeni seyler ogreniyorsun onemli olan sey bence gecmise baktiginda yapmadigin seyleri ah keske yapsaydim dememek icin yol yakinken yap gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDegistirebilecegin şeyler için üzül, yıpran, çabala her şeyi yap ama degistiremeyecegin şeyler için enerjini harcama kafana takma. Hayat gerçekten çok kısa. Bir daha 21 yaşından gün almayacaksin. Bugün dert tasa dedigin şeyler bir gün unutulmaya yüz tutmuş olacak. Hayatı ciddiye al ama sıkıntıları asla
10 YorumlaHata yapmaktan asla korkma. En cok bildigin isten bile suphe duy ve kontrol et. Sen suyun ustunde bile yurusen insanlar cunku yuzme bilmiyor der insanlarin ne dedigine kulak asma. Büyük düşün küçükmüş gibi davran ve kendin ol. İnsanlara hayir demekten asla çekinme. Seni aşşagiya cekenleri hayatinda tutma.
11 Yorumla
+1 yılSeni mutlu eden insanlar ile iletişim kur. Mutsuz edenler enerjini sömürür. Enerjine ve gençliğine sakın yazık etme.. Bu benden sana bir abla tavsiyesi... mutlu ve sağlıklı huzur dolu yaşlar dilerim.🌸
20 YorumlaDaima kendini düşün kimse için fedakarlık yapma ve bir şeyi çok istiyorsan ve o şey seni mutlu edicekse onu yap başkaları ne dusunur bunu umursama seni mutlu eden başkalarına mantıklı gelmek zorunda değil
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
+1 yıl
20 Yorumla
+1 yılİnşallah güzel bir ömrün olur şimdiden doğum günün kutlu olsun, gelelim tavsiyelere;
Kendi mutlu olduğun şeyleri yap.
Aile önemlidir ama hayatı yaşayacak kişi sensin.
Toksit sana zarar veren ilişkilerden uzak dur arkadaşlık da olsa flörtte olsa.
Birini sevdiğin zaman kendinden çok ödün verme seni seven olduğu gibi sever.
100 kere düşün 1 kere harekete geç.10 Yorumla
+1 yılKimse için yaşama. Unutma bu hayat iyisiyle kötüsüyle sana ait ve sonuçlarına sadece sen katlanacaksın.
20 YorumlaHayallerinin peşinden gitmenin en iyi zamanı , bu arada yeni yaşın sana mutluluklar getirsin, yaa ilk defa benimle aynı günde doğmuş birine rastladım 😊
22 Yorumla
Soran+1 yılDoğum günümüz kutlu olsun ❤️
+1 yılDoğum günün kutlu olsunn 💕 İlişki yaşıyosan, kararlarına, eğitimine, hedeflerine mani olucak kadar bağlanma
10 YorumlaMillet hep sosyal mesaj vermiş kdfghdfg
Kafana göre takıl yaa
Doğum günün kutlu olsun bu arada :D10 Yorumla
+1 yıl20li yaşlarını başkalarına anlattığında eğlenceli ama utanamayacağı bir şekilde yaşamalı bence insan.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir de söylemeyi unuttum, iyi ki doğdun, herkese ve her şeye rağmen :)
+1 yılTavsiye verecek yaşta değilim fakat şöyle bir dilekte bulunabilirim: umarım mutlu bir ömür geçirirsin.
10 Yorumla
+1 yılSevdiklerini ve seni sevenleri bırakma!
Ve herkese güvenmek çünkü bunların hepsi senin akıl ve ruh sağlığını bozar.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. herkese inanıp güvenme herkes gelip geçici insanlar çıkarcı kimseye bağlanma bunu bilerek yaşa
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılGelen yeni bir rakamdan başka bişey değil. Hayatınıza koyduğunuz hedefleri yeniden gözden geçirin. İkinci yaş evresi olduğu için hefeflerinizi gözden geçirmelisiniz.
Mutlu yıllar ve sizi huzurlu kılacak bir yaşam dilerim.00 Yorumla Bundan sonra hayatın çok daha ciddi ve zor olacak. Sakın yılma balım
10 YorumlaTavsiyem sadece kendin ol hayallerinin peşinde git disiplinli degilsen disiplinli ol
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 731 cevap paylaştı. kitap oku gez sevgili yap arkadaş yap her şeye canını sıkma gençliğinin tadını çıkar
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer yaşında olduğu gibi sadece sayı değişiyor takma.
10 Yorumla
+1 yılkocaman kizsin canim ne tavsiyesi iyi dileklerde bulunalim sana
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşından sonra zaman geçmiyor 8 sene oldu sanki ama 24 yaşındayım 😀
10 Yorumla
+1 yılKimseye ederinden fazla değer verme ve kendini çok sev bir de yurtdışına çıkabilrsen çık sjsjsj
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılO kadar hayat tecrübesine ve bilgi birikimine henüz sahip değilim. Ancak Haluk Tatar ve Hikmet Anıl Öztekin'in bununla ilgili oldukça başarılı videoları var. Izlemeni tavsiye ederim.
00 Yorumla 20-27 arası en güzel yaş aralığı bence sonrası ev aile kurma dönemi güzel arkadaşıklar edin tabi ama daha önemlisi bilgi seviyeni arttır toplumda belli bir saygınlığın olsun
00 Yorumla
+1 yıldaha 20 yaşımda olmadığım için bir şey diyemiyeceğim ama şimdiden doğum günün kutlu olsunnn 🥳 ve umarım bundan sonraki yaşların hep iyi geçerrr
Dilek tut 🕯️00 YorumlaNe olursa olsun her zaman önceligin kendin olsun. Her zaman kendine saygın olsun. Ve asla kimse ne yaparsa yapsın seni üzemeyecek kadar kendini sev.
10 YorumlaÖncelikle sakin ol, konuşmadan önce 1-2 defa düşün öyle konuş. Bu aralar bol kitap oku, Türk dizilerinden uzak dur. :))
Kendini eğitmeye devam et.10 Yorumla
+1 yılSenden 8 yıl ileride olan biri olarak o zamanları çok arayacaksın diyebilirim. Hayatın tadını çıkart.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyi yaşaman gereken yaşta yaşa. Acele de etme geç de kalma. Ve keyfin kahyan ne emir buyuruyorsa onu yap erteleme.
10 Yorumla
+1 yılBenimde 20 için çok az kaldı, yaşlanıyoruz...
Bence yurtdışına çıkmaya çalış, gençliğini anca öyle yaşarsın. 😄
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. 
Kendinden başka kimseye güvenme derim.
00 Yorumlageleceğini hayal ett.. nerde olmak ıstıyorsun... ne yapmak ıstıyorsun... Şu an bu hayal senı hedeflerıne ulastırır
00 Yorumla
+1 yılYeni yaşın senin için çok güzel bir yıl getirsin, bi yaş daha aldın, kararlarını hayatını kendin seçeceğin bir yaş.. İyi ki doğdun iyi ki varsın
00 Yorumla
+1 yılYapacağın her şey 25 yaşı ve sonrasının yatırımıdır üç düşün bir karar ver. Sonra ulan şu yaşıma dönseydim şukadar borcum olsaydı dememek için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCesur ol, özgür ol ve kendini çok iyi yetiştir, şu an tam o yaşlardasın.
10 YorumlaSürekli bir şeyler denersin bu yaşta olmaz. Umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Zira bu yaş diliminin en güzel yanı hayallerinin olmasıdır.. :) ânı yaşamaya çalış. Mutlu yıllar. 🌹
10 YorumlaTavsiye yok zamanla öğrenmen gerekenleri hayat sana bir şekilde öğretir zaten
Bu arada sağlıklı mutlu nice yıllara doğum günün kutlu olsun 🎈20 Yorumla
+1 yılDünyanın pembe olmadığını anladığın yaşlardan birisidir 20. Yaşlar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılKendi hayatını kendin çiz, toplumun, ailenin, çevrenin dediklerini umursama meslek seçiminde.
00 Yorumla Asla yanlışa bulaşma geleceğini planlamaya başla
00 Yorumla
+1 yılBacı ya gençliğini yasa ya da sıkı çalış ileride amelelik yapma
00 YorumlaYillarini yanlış erkege yanlış arkadaslara heba etme
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
+1 yılOlgunlaştın ergenlik bitti artık olgun kadınsın fiziksel düşünce olarak bir çok arzun olacak
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılGirme!
Aklın varsa girmezsin 19 çok güzel. 20 ye girince gerisi çorap söküğü gibi geliyo10 Yorumla
+1 yılSığır gibi otur evde ileride çoluk çocuk olunca zaten koşuşturacaksın fjvjkhkg (şaka bir yana bende girmedim henüz eğlencesine bak, çalış, para biriktir falan ama ben daha girmedim bilemeyeceğim fkkggfngj)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20den 23e kadar yaşlanıyorum diye ağlıyordum ahadhsb böyle yapma mesela boşa vakit kaybı, 20den sonra biraz daha zamanın değerini anlıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBol bol gez eğlen sosyal aktivitelere katıl ve basına gelen kötu olaylara üzül ama çokta üzerinde durma
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılyenı yasın kutlu olsun 20 lı yaslar heyecanlı gecer dogruyu yanlısı bılıyorsun sakın karar verırsen adımlarını 2 kere dusunup atarsan bır sorun yasayacagını sanmıyorum hayatta basarılar dılıyorum
00 Yorumla
+1 yılmeslek edin birde akıllı olgun ol gerisi traş
10 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler