Hüzün, acı, keder ya da bir ders veyahut bir mutluluk belki bir ihanet olabilir ama neydi o an, seni sen yapan?

Hüzün, acı, keder ya da bir ders veyahut bir mutluluk belki bir ihanet olabilir ama neydi o an, seni sen yapan?
Genelde kötüden ders alır insan..
Bir de geçmişteki hikayesini bugüne taşıyarak.. O zamanda yaşananlar, bazen bizimle yaşıyor benimser ve inkar etmezsek.. 7 yaşımdaki tutumumun hâlâ aynı olduğunu söyleyebilirim mesela.. 😊
Tabi zaman sonra dönüm noktaları olabiliyor her insanda.. Bazen ölümün kıyısından dönersin, askerede değişirsin, evlenince, evlat sahibi olunca vs..
Ama mutlaka vardır bir bizim şimdiki kendimizi şekillendiren olaylar..
Kızımı kaybettiğimde oğlumun annem birdaha hiç gülmeyecek ben onu gülerken çok seviyorum dediğini duyup o acıyla oğlum için tekrar gülmeyi öğrendiğim an
06.03.2017 de en sevdiğimi toprağa verdigimde ki caresizlik...
Cevap
8Cevap
Karakterim ve düşüncelerim
Babamı kaybettigimde kaldığım yalnızlık hissi idi. Toprağa verdiğimiz gün hiç unutmuyorum.
Karışık..
hastalıklar, ölümler, doğumlar... tek bir şey değil
öyle bir şey yok... hepsi... hepsi kişiliğimde önemli dönüm noktalarıdır.
ben tatilden anlamadım ki bi şey zaten. evde turşu kur, reçel yap nikaha git derken geldi geçti
bu aralar kötü mü?
çakal avcısı :)))
Bak bu iyidi.
Geçen gün Üsküdara gideriken alfıda bir yağmur ama konu o değil. Beylerbeyi köprü, beylerbeyi üsküdar yolu, bir yerden sonra ayrılıyor. Köprü aşırı kalabalık olduğu için yavaş ilerliyor. Bazı çakallar, üsküdar yolundan hızlıca ilerleyip, tam yol ayrımında, araçların önüne geçiyorlar. Köprü yolundakiler de "biz enayimiyiz" diyerek yol vermiyorlar. Sonuç, bu sefer üsküdar yolu köprü yolundan daha fazla trafik halinde oluyor. Ya o başa bir polis koyacaklar "sen üsküdar yolundan geldin, dönüş yok üsküdara hadi canım diyecek ki herhalde çıldırırlar. ya da al sana 500 TL makbuz" diyecekler ki, anca düzelsin. Seyrül seferi bile beceremiyorlar. Otopark 15, 20 lira, yasak alana çektiklerinde 196 Lira ödüyorlar. Yinede çekiyor adamlar. Tahammül edemeyince de bana kızıyor millet..!🙂
ben de yol vermem... :) hemen arayı kapatırım.. geçemezsin git öteki tarafa madem girdin o şeride derim... kavgaysa kavga :)))
Herkes böyle olsa, yapanın yaptığı yanına kalmasa düzelir. İstanbul'da çok olur, karşı şerit bol ise, adam boş leritten gider, taki araba gelene kadar, araba gelince, öne seyir yerine geçer. Geçen gün iki araç araba geçer diye karşılıklı park ediyorlar ama koca otobüslerin oradan geçtiği aklıllarına gelmiyor. 40 daka trafği kitlediler. Bu çeşitten çok var ve kendilerine göre, utanmadan tep haklılar.
Birinin işini hallefip onun mutlu olduğunu görmek elbette.
Kendi başıma olduğumu ve kendimi ayakta tutmam gerektğini öğrendiğim an.
Hayatımın büyük çoğunluğu hastanelerde geçti. Hatırlamıyorum ama beni ben yapan şeyleri, o zamanlarda buldum. Keşke bulmasaydım.
Akıl yakan sorular bunlar.. 💁
Hakkaniyet ihtiyacı olduğunda.
Çaresizlik.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?