Yoksa sürekli diğer insanlara ayak uydurmaya çalışmakla mı meşgulsün?

Yoksa sürekli diğer insanlara ayak uydurmaya çalışmakla mı meşgulsün?
Mağlesef hayır çünkü ben çok disiplinli bir okulda öğrenim görmekteyim ve okulun saçma kurallarından dolayı okulda asla kendin olamıyorsun okul kıyafeti dışında bir kıyafet giyiyemiyorsun bundan dolayı kendi tarzımı yansıtamıyorum ben normalde çok hiperaktif biriyim ama bu bizim okulda disiplin suçu. yani kendim olmak istiyorum ama okul buna engel oluyor. okul dışındada benim ailem çok baskıcı ve dedikleri dedik bir aile bu yüzden hep başkalarının kuralları çevresinde yaşamak zorunda kalıyorum asla kendi kurallarımı koyamıyorum eğer kendi kurallarımı koyarsam ceza alıyorum
Aslında sadece acele ediyorsun.
Hepimizin mecburiyetleri var o durumlarda hiçbirimiz “kafamıza” göre bir yola başvuramıyoruz. Ama zamanla sen hem mecburiyetlerini sorumluklarını bilerek kendi istediğin, kendi doğrultunda ilerleyebilirsin. Hepimiz bunu zamanla elde ettik. Acele etme her şey daha senin elinde ve önünde.. 🦋
Güzel soru, tebrik ederim...
Eğer ki insanlar ikili iletişimlerinde ve toplum içerisindeki muhatap olduklarında kendilerine dönüp de '' ben değiştim mi, kime ayak uyduruyorum, özümü kayıp ediyor muyum '' şeklinde sorarlarsa, orası bir kırılma noktası olur. Zira, toplumda öyle insanları, öyle iletişimler var ki, maalesef tamamen manipüle etme üzerine kurulu. Kendisi gibi olmasını diyorlar insanların, ona göre de hareket ediyorlar. Artık bu nasıl bir ruhani hastalık çeşidi ise. Buna da alet olmamak için dikkatli olmamız gerekiyor.

Kendim gibi kalmayı başarabiliyor muyum?
Duruş ve fikirlerimden ötürü yer yer yadırganan, garipsenen, hoş görülmeyen durumlarda oldum. Yanlış anlaşılmasın, hayata bakış, inançsal ve terbiye değerleri olarak garipsendim, hala da devam ediyorum. Elhamdülillah ki bunlar '' kendin gibi kalabiliyorsun ki bu tepkiler geliyor '' telkinine sebep oluyor kendimi. Tebessüm edip geçiyorum aldığım tepkileri, unutuyorum kişileri.
Bu bir başarı mıdır bilemem ama durum bundan ibaret yer yer nüanslar olsa da, Rabbim daim olmasını nasip eyler inşaAllah bana.
Peki sizde durumlar nedir?
Teşekkür ederim. :)
Bu konuda sizi çok iyi anlayabilirim o hâlde çünkü benim de çoğu konulardaki tutumlarımı zaman zaman garipseyebiliyorlar:) Bazı konularda bilhassa çok esnek olmadığım için ve esnemeye de açık olmadığım için eleştiriler alıyorum. Dahası onlara göre bu şekilde hayattan nasıl zevk aldığıma çok kafa yoruyorlar. :)) Ben ama bir eksiklik hissetmiyorum onlara katılmıyorum yani iyiyim ve mutluyum prensiplerimle.
Ben kendimce bunu başarabildiğimi düşünüyorum. Ayak uydurmaya çalışmak gibi bir derdim yok. Bir yarış içinde değilim. Bununla ilgili de bir şikayetim yok..
Dediğiniz gibi mühim olan daim olması.. :)
Allah daim etsin 🥀
Hemfikirim sizinle, doğruluğu çok aşikar olan durumlara dair tutumlarımız değişmemeli...
Eig için teşekkürler 🥀
Soru da, cevap da, kelam da öyle hoşmuş ki, sistem bir kez daha seçmek istemiş :))))
Hep kendimiz gibi kalabilir, ama olası bazı nüans addedilebilir durumlar da esnemekten keyif alanlar oluruz inşaAllah ^^
Karakter olarak farklı bir yapım var, genelde de bu yüzden ayrışırım çevremdeki kişilerden. Böyle olmasa bile herkesin kendisi gibi davranması gerektiğini savunurum. Başkası gibi olmaya çalışmak bana göre yapmacık durumlar, çok eğreti duruyor...
Cevap
10Cevap
Aşık olunca hayır, yoksa evet :D
Tabi ki başarıyorum
Ne kendim gibi olabiliyorum, ne de ayak uydurabiliyorum.
Yaa öyle mi? Sanki bana ait bir dünyaymış gibi geliyor.
Yoo memnun değilim.
Siz neden mutlu değilsiniz?
Mutlu olsaydınız şu an uyuyor olurdunuz.
Bazen adamına göre davransam da özüm hep aynıdır..
Genellikle kendim gibiyim ama baskın karakterler bazen benide solluyor bende çok baskın karakterim aslında çirkef biriyim
Her zaman kendim olarak kalırım kimseye benzemeye çabalamam
Yaşam amacı mutlu yaşamaktır nasıl mutlu isen öyle yaşarsın
Hep kendim gibi oluyorum illaki bazi insanlara ayak uydurmak gerekiyor ama dengesinde kararinda olmali
Her zaman kendim olmayı başarabiliyorum.
Ayak uydurmazsan bertaraf olursun
Her ne olursa olsun hiç şaşmayan biriyim.
Daim olsun.
Her zaman
Kendim gibi olmaya çalışıyorum diyelim
Evet,
evet
Nevvet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?