- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılSoru1. Namaz kılmamanın bir cazası var mı
Soru 2. Namaz miraç gecesi farz kılındı deniyor da neden miraç gecesi vahyedilen ayetlerde size 5 vakit namazı farz kıldık diye bir şey yok
Soru 3. Namaz farz bile olsa kulla Allah arasındaki bir konudur, namaz kılmayanın durumu seni ilgilendiriyor mu?
Soru 4. Bu site bir teolojik tartışma ortamı mı?
Soru 5. Yüz milyarlarca galaksi, yüz trilyonlarca yıldız ve bin katrilyonlarca gezegenin içinde dünya okyanustaki bir su zerresi kadar bile yer tutmazken bütün bunları yaratan ilahi kudret insanlara hergün şu tarafa dönüp şu robotik hareketleri yapın diyor mudur?
03 Yorumla- +1 yıl
Cevap 1 evet cezası vardır islam şeriatın da namaz kılmayan Müslüman üç defa sert şekilde ikaz edilir eğer kılmazsa ömür boyu haps edilir
Cevap 2 ayet yazmıyorsa peygamberimize söylendi
Cevap 3 Allah’ın namazını unutan ve kılmayan müslümanın hatırlatması Müslümanın görevi ve Allah’ın isteği
Cevap 4 bu sitede herkes istediği soruyu sorabilir ne soracağımı sizi ilgilendirmez cinslik sorularından rahatız olmazsından islam dininde olan bir şey sormaz mıyım?
Cevap 5 Allah’tır o “ol der ve olaverir”
İstese bir ol demesi ile dünyaya yerli bir eder
Ama içinden hala merhametli ve ona sığınan ve emretti her şey yapan ve sevdiği kullar sayesinde bu dünya hala ayakta dünya da bir Müslüman kalmadığında zaten kıyamet kopacak
- +1 yıl
Oturma organından Allah adına hüküm uydurma
Cevap 1 evet cezası vardır islam şeriatın da namaz kılmayan Müslüman üç defa sert şekilde ikaz edilir eğer kılmazsa ömür boyu haps edilir
bunun kuranda dayanağını gösteremezsin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBiri yazmış;Allah niye huzuruna kabul etmiyor bir düşün diye. Saka misiniz arkadaşlar? Din bir imtihandır, Allah ilmi de, imanı da isteyene verir. Sen, Allah'a kul olmak için hiç mücadele etmez, nefsinle savaşmazsan;Ya Allah bana nasip etmedi namaz kılmayı ne yapayım demeye hakkın var mı? O cümleyle anlatılmak istenen şey farklı.
Ahirzaman malum gaflet asrı, inancın dilden kalbe inmediği bir asır. Hatta çoğu genç inancını kaybediyor ne yazık ki. Maddenin mananin önüne geçtiği bir asırda namaz akla gelmiyor maalesef.
10 Yorumla
Üşengeçlik, tembellik, itikad zayıflığı
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılNefs terbiyesi yapmayan akıllı gibi görünen aptallarız.
10 Yorumla
+1 yılKalpten gönüllü olarak istemezse. Kılmaz..🤷🏻♂️
Once sevmesi lazım..14 Yorumla- +1 yıl
Tabikide Oyle adım atılmadan hiç bir şey olmaz 😊
Kişilik & Karakter konusunda 24,3b cevap paylaştı. Ben 8 senedir vakit namazlarımı kılıyorum çok geç başladım ve bırakmaya da niyetim yok
12 Yorumlaİnancımı kaybettim. Allah'a değil ama onun koyduğu kuralları yansıtan dinlere artık inanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence çok kör nokta bir soru bu. Beş vakit namaz kılmama rağmen bu soru beni rahatsız etti. Evet Farz bir ibadet ama bilemiyorum neyse çok ağır geldi
10 Yorumla
+1 yılÜşengeçlik tembellik nefsine ağır gelme hali.. Önemsememe, erteleme, imanın kalbine nüfuzundaki problemler..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeterince temiz olmadığını düşündüğü için olabilir.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMeczubun biri camiye girmiş, namaz kılan cemaati şöyle bir süzmüş, sonra camiiden çıkıp sırtına bir şey yükleyip öyle namaza durmuş. Namazdan sonra cemaatten sormuşlar, ne diye sırtına yükledin bunu diye, meczupta "Cemaate baktım hepsinin sırtında bir yük var, kiminin mavi gözlü bir kadın, kiminin evladı, kiminin para yüklü" demiş.
Cevap sahibi+1 yılEyvallah.
+1 yılMüslüman olan kılmalı farzdan bir haber olan Müslüman değil süslüman
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. Kalpten kilinmayan namaz yapılan iyilikler hiçbirisi kabul olmaz.
Bunu zorunluluk olarak görenler eğer kilmazsam cehenneme giderim diye düşündüklerinden dolayı namazı kılıyorlar. Bu da maalesef kabul olmuyor
01 YorumlaElimden geleni yapıyorum 1 vakit kılıyorum sadece
11 Yorumla
+1 yılÜşengeçlik tembellik gaflet nefis ve şeytan her biri sebep sen kılıyor musun
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bahane değil tabi islam dini kolaylık dinidir yatalak olsa gözleriyle kılar senide tebrik ediyorum
+1 yılMüslümanlık saçma gelmeye başladı şükür diyip geçiyorum inancım kalmadı ki. Hayat artık çağ degisti
09 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten Allah kavramı var mı kendi kendime soruyorum. Neden bu kadar zor sınava tabi çalışıyorum ve yaşıyorum. Gerçekten herkes kadına ulaşırken neden ben ulaşamıyorum. Kadın da insan neden kendimi Allahın verdiği değerler ile ifade edemiyorum? Her şeyin sırası var neden zi na işletir? Neden Allah var hakkım yenmeye devam eder? Herkes bir okudu ben 9 okudum hakkım emeğim nerede? Huri kızları var sabret demek saçma değil mi? Evlenmek için para lazım. Hadi sabredelim. Asgari ücret neden bize zulüm yapılıyor? Neden Allah akan göz yaşını görmez? Gerçekten bu ülkede haksız isem neden öldürüp de canımı almaz? Kadınlardan birisi neden anlamaz? Deli gibi kadınsızlik çekerken, Allah her zaman sınava mı tabi tutuyor? Deli gibi işsiz asgari ücretle çalışırken Allah yine mi sınava tabi tutuyor? İlkokul mezunu kadın 15000 TL girip iş başı yaparken beni 5500 el ayak öpüyorum yine mi sınava tabi tutuyor? Artık bende iman da inançta kalmadı. Şüphe duymayı da istemiyorum ve direk yokluk düşünüyorum. Artık bittim.
- +1 yıl
Bir kadın gördüğümde Allahim eşim olsun diye çabalarken kadın neden güler geçer? Öküzüm yetimim Allah korurdu hani? Kadın istediği gibi gezer hakkı! Gerçekten Allah varsa neden izin verir ki? Bir suru soru? Ahiret var mı? Nerede ceza alanlar?
- +1 yıl
Nereye kadar ama söyler misiniz? Etmedim ama artık inanç ya kalmadı ya da eziyet çektirmek için yaşıyorum. Yeter dur demek gerekmez mi?
- +1 yıl
Allah var namaz kılan adam Zam üstüne zam yapıyor. Düşünsene Müslüman namaz kılıyor ve bu kimlikle zam yapıyor. Gerçekten Allah nerede ve ne zaman sesimizi duyacak?
- +1 yıl
Siz şu an Allahı sorguluyorsunuz?
Allah her kulunu sesini duyar karıncaya da duyar görmedin kimsenin görmedi düşen yaprağıydı ama Allah’ın bir planı vardır her şey direk milletin önüne koymaz imtihan eder zalime zalimlik artıkça cehennemin mertebesi de artar suçu olmayan mazlum olan insanı da cennetin mertebesi de artar eskiden ashabı kiram döneminde şu an yaşandı gibi bugünü lafı ile ekonomik çöktü Ashabı kiram da sormuşlar ya Resulallah söyle de fiyatlarını artırmasınlar indirsinler zorluk çekiyoruz demişler
Peygamberimiz de hayır demiş çünkü bu zaman şimdi yağmur yağamdı hasat olmadı bir yerde sorun oldu o yerden mal gelmedi ben bunu yapmam demiş
Birde şöyle bir şey var Milletin çıkardı sorunları Neden Allah suçluyusun ki mantıklı mı hırısız yapan bir insan bu Allah’ın suçu mudur yoksa çalan kişini suçumudur? - +1 yıl
Peki Allah bu hırsızlığı görüyor ve neden izin veriyor. Düşünsene hastanede yatan kadinla dalga geçiyorlar... Çünkü artık zulüm ediliyor. Allah ya görmüyor ya da insanı sevmiyor. Ya da ben Allah'a karşı suç işledim. Neden öldürmez ki? Artık doydum. Nereye kadar. Ben zayıf bir insanım. O Yaratıcı ve Bizim sahibiniz. Nereye kadar artık. Herkes bir şey yapıyor herkes torpil buluyor Allah bizi izliyor. Gerçekten hesaba inanan kaç kişi var ki? Hangi kadın Allah'tan korkuyor ya da erkek? Gerçekten artık dur desin istiyorum. Artık göz yaşı dönmeyeyim dua edeyim.
- +1 yıl
Allah görüyor dedim gibi bir yükselteceken birini yerini dibini sokacak ayrıca ahir zamanın da yaşıyoruz ahir zamanını da düdüğün insan zor olacak ama önemli olan düzgün insan olmak Ve Allah’ın istediği şekilde yaşmak
Ve yukarı da dedim tekrar söylüyorum kötülerin sorunu artıkça azabı da cehennemi de bol olacak Allah herkes direk herkesin önüne koymaz bazılarını cezasını dünyada verirken bazıların ise onları ahirete bırakıyor
Şimdi diyeceksin ki ne anldım şimdi herşeyi ahirete kalacaksa
O zaman da ben de size diyecek ve söyleceğim sözüm kalmaz daha ne anlatmaya çalışıyım ki Allahı sorguluyorsunuz ve ondan şüphe ediyorsunuz ben ne deyim
+1 yılBir müslüman neden müslümanın namazı ile ilgilenir allah mı oldunuz.
05 Yorumla- +1 yıl
Kimin ne olduğunu bilmeden sırf dinindenötürü kardeşim demekk 🙄
- +1 yıl
Işıdte mülümanım diyor ülkedeki üreme mwraklısı suriyeliler ne idü belirsiz at hırsızı kılıklı pakilerde müslüman şimdi kardeşin mi onlar? Müslümanlıktan aforoz etme durumu da var sizde bepenmediğinize müslüman değik diyorsunuz şakin şu yukardakilere sorsan müslümanlık dışında din tanımazlar yani bilmediğiniz kişileri kardeş olarak kabul etmeniz saçmaa olduu
bende musluman olmak ıstıyorum ınsallah nasıp olur su olaylar bı gecsın duzelcez ınsallah :D
010 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kılıp çok güzel müslümanım o kadar berbat insan tanıdım ki korkar oldum artık samimi gelmiyorlar
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen konuyu çok farklı yerlere çekiyorsun ki dindarların çoğu da böyle
Cevap sahibi+1 yılya bak şimdi yarası olan gocunmaz mantığı vardır profiline göz attım 2 kere erkekler uzak dursun yazmışsın mesaj kutun kapalı zaten hani neyin davasını güttüğünüz belli değil açık açık diyim bir tek bana denk gelmiyor çoğu insanla konusup muhabbet ettiğimizde kapalılar gizli o. polar yani ve şu devirde en güzel kullanılan tek şey din çünkü herkesin hassas noktası ki şuanda herkesin imanı zyıflamış durumda bunun sebebide o çok sevipte kullanan insanlar yanlış hareket edenler şunuda diyim elbet aralarında doğru insanlarda vardır da ben genel bir hüküm verdim kendimce bu seni de alakdaar etmeyebilir ama çoğu erkekte mesela kapalı kadın korkusu vardır her şeyi gizli yapıp eden kadınlar çoğuda kapalıdır o kadar iğrenç insanlarda gördüm ki tiksindim kendimce haklı sebeplerim var
Cevap sahibi+1 yılgüzel din insanı adam etmek üzerineyse dinden çıkıp o kadar bozulan insanlar niye ki dini din gibi yaşamayı bilmiyorlar ki kıtlar herkes kendine göre din yazıyor bu devirde
Cevap sahibi+1 yılişte onu diyorum dini din gibi yaşamıyor kimse her kafadan bir ses o kadar müslüman var ama inançsız insan bile bir müslümandan daha iyiyse insanlık açısından bu işte bir terslik vardır
Cevap sahibi+1 yılsana bşi anlatmak istiyorum yazar mısın bi
+1 yılAynen bir yerden başlamak lazım
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah:)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCevabını yazmışsın zaten
12 Yorumla- +1 yıl
Ahir zamanda bulunduğumuz için affedilebileceğimizi düşünüyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜşeniyorum inşallah başlarım kısa zamanda
11 Yorumla
+1 yılİnanç zayıflığı
14 Yorumla- +1 yıl
Hayat şartları...
- +1 yıl
Olmayacak asla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendimi bakteri gibi hissediyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Derin mevzu.
- +1 yıl
Bilime yönel geliştir kendini
+1 yılAllah'ın soracağı soruları siz sormayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılinanç eksikliği
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun cevabı sanane
01 YorumlaO kadar çok neden varki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden kılmaz değil Allah onu huzuruna kabul etmiyor böyle düşün
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAraştır bence
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorsun araştır
Cevap sahibi+1 yılİnternetten araştır görürsün bak ne demek istediğimi
Cevap sahibi+1 yılAraştır diyorum
+1 yılÜşeniyoruz gerçekten
12 Yorumla- +1 yıl
Olur elbet
+1 yılbilmem
10 YorumlaSen kiliyon mu
04 Yorumla
Detaylı bilgi