Ne demişler; ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemli. Bu yüzden üslup çok önemlidir. Sizde üslubunuza yeterince dikkat ediyor musunuz?

Ne demişler; ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemli. Bu yüzden üslup çok önemlidir. Sizde üslubunuza yeterince dikkat ediyor musunuz?

Yaşadığımız düzenin getirdiklerine uyumla hayatla kalma savaşıdır. ben yoruldum ve yenildim.
en son hangi insana güvendiğimi hatırlamıyorum. çoğu kez yanıldım. insanlarımız gülümsemenin zayıflık ve psikolojik hastalık düşüncesine sahipler. bunu hayatımın her döneminde tattım. "çok gülüyorsun" ve "niye bu kadar neşelisin" sorularına maruz kalıyorum.
insanlar istiyorki ağlayalım mahvolalım. bunlara inat yine gülümsüyorum ve neşemi bozmuyorum. ama bir yerden sonra tahammül edilemeyecek duruma gelince sende düzene mağlup oluyorsun.
bunun eğitim seviyesi ile alakası yok. bu durum hayat duruşu ve idealleri ile alakalı bir durumdur.
insanlar hayat kadar acımasız. sanmıyorum burada yazanlarda dışarıdaki insanlara “iyi”ve “güzel” yüzlerini göstersinler. sizler kendinizi dışarıda korudukça bu sorunumuz devam edecektir. sosyal medyada bile birbirimize tahammül edemiyoruz. hatta KizlarSoruyor da bile ayrımcılık ve kategorize etmek gırla gidiyor. düşünün toplu taşımada, iş yerimizde, okulda, ibadethanede, vb. yerlerde bunun sağlanmasını nasıl sağlayabilirsin. yazıştığım bazı yazarlarda bunu gözlemliyorum.
insanlar fikirlere bile tahammülü yok. farklı görüşlere saygı olmalı ve saygı çerçevesinde tartışma ortamının sağlanması gerekir. bunu üslubu bozmadan gerçekleştiren görmedim. küfür ve hakaret dahilinde yazışmalar bunun örneğidir.
sen busun şusun demekten vazgeçmeliyiz. ben insanım demeliyiz. dışarıda gülümseyen insanları güçlendirmeliyiz ve karşılık vermeliyiz. iyi ve güçlü insanlar varlar. benim onlarla karşılaşma umudumu kaybettim ve yenildim.
son olarak;
“eğer gülümsemenizi kullanmıyorsanız, bankada milyon dolarları olan, fakat çek defteri yanında olmayan birine benzersiniz.”
not: mükemmel insan yoktur, mükemmel iletişim vardır. o yüzden suçlamaktan vazgeçin. kendinize dönün..
Aslında herkese hak ettiği gibi davranmak gerekiyor terbiyeli ahlaklı olacaksın diye kendini de ezdirmeyeceksin asla başkası bana nasılsa bende ona göre davranırım saygı terbiye olsaydı herkes doğru olurdu zaten bu imtihan dünyasında da imkansız kimin ne mal olduğunu bildiğim için değmiyor doğru davranmaya çokta gülmek önemsemek doğru değil
Ama şu var sabrederim bazende bakarım dengesiz uzak dururum başımı hiç agirtmam o insana sebep benim kendime saygım olsun öncelikle kendimi önemserim severim hem insanlarla fazla içli dışlı olmak doğru değil sebebi insanların kıskançlığı davranışı bozuluyor bi zaman sonra iyi olsan safliga vuruyorlar kendini kötü hissediyorsun ne kadar iyi olursan o kadar eziliyorsun
Asla değildir. Kaba, saygısız ve sululuk yapan, her şeyi şakaya vuran insanlardan hiç hoşlanmıyorum. Sululuk ve samimiyet arasında ince bir çizgi olduğunu düşünür her daim o çizgiye uyarım. Zamanla bu da benim yaşam tarzım oldu. Güzel soru için teşekkür ediyorum 🖐️🌺
Cevap
23Cevap
Hak edene her zaman nahif, saygılı ve ölçülü davranırım. Hak etmeyene de insan muamelesi bile yapmam.
Saygı çerçevesinde iletişim kurmaya çalışırım. Türkiye de zor olsada arada çıkıyor aynı şekilde konuşabildiğim kişiler..
Kaba olmam gerekiyorsa kaba oluyorum.
Saygılı ve nazik.
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
⭐ Doğrusu pek çok kişi saygı görmeyi haketmiyor. Kabalık ise çirkin bir kıyafet gibi, bana yakışmaz. Kendime özel başka yöntemlerle belirliyorum üslubumu.⭐
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Kaba olduğunu düşünmüyorum. Her zaman sakin ve saygılı olmaya dikkat ederim. Sınırlarım zorlanmadığı sürece böyledir.
Genelde saygılı ve kibar olmayı tercih ederim ama kimileri saygılı konuşmaktan anlamıyo hep kaba da olunmaz
Kim nasıl anlıyosa öyle konuşuyorum gerektiğinde
Usulü sıkıntılı olanın, aslı da sıkıntılıdır. Bunu yaşayarak öğrendim ben. O yüzden; usul/üslup çok mühim...
kaba değildir bazen ara ara gergin oluyorum o kadar
Bazen kırıcı olduğumu söylüyorlar, açık sözlüyüm diyeyim gdfg
dobra konuşurum yarın öbür gün gelip de bana sızlamasınlar böyle böyle dedin bilmem ne
Genelde dikkat ederim. Ama karşı tarafub ne söylediğine ve nasıl söylediğine göre değişir.
Saygı...
Kız kıza bir ortamdaysak ve kopuyorsak şenşakrak
Pic olmayınca kaba kibar mesafeli samimi her çeşit üslubum kadınlara itici gelir ama bad boylar her şekilde konuşunca kadınlar bayılıyor...
Karşımdaki insana gore degisir yakınlarıma kibarimdır yeni tanıştığım birine ağır başlıyım tanıdıkça durum değişiyor
Çoğunluğu saygı çerçevesinde konuşurum ancak karşımdaki kişi bunu hak etmiyorsa onun anlayacağı şekilde konuşurum kabalaşırım
Her kesle saygılı konuşmaya ve davranmaya çalışıyorum ve nazik, saygılı insanlara bayılıyorm
kibar ve nazik biriyim. Kalp kırmayı sevmem
Kişiye göre değişir ama genelde kibar biriyim.
Saygı çevresinde her daim..
Yeri geldiğinde ikisinde vat
Saygı çerçevesinde ama bazen kaçıyor
Biraz kaba ama genelde saygı çerçevesinde.
Çok Dikkat ettiğim bi konu diksiyon saygı üslup
Enfes bir pidedir 😂
her zaman sayğı cercevesinde
Kaba değilimdir.
Üslubuma çok dikkat ederim
Saygılıyım
Saygılı ama sert bir üslubum var
Ortası desem daha doğru olur.
Genellikle Saygı
Saygı çerçevesinde
Çiçekler kibardr
Biraz kaba olduğu söylenir.