Sarılma eylemiyle birlikte dopamin ve seratonin salgılar vücut. Bundan dolayı sarılınca mutluluk ve huzur duygusu yaşarız. Yani evet, bir tür ilaç etkisi yaratır.
Hatta bunun bilimsel bir açıklaması bile var ama şimdi paylaşmayayım uzun olur.
Bunun yanında galiba insan yalnız olmadığını hissetmek istiyor, çünkü sosyal bir varlığız. Seni anlayan, hisseden birisinin olması, olabilmesi çok değerli.
Yolun bir gün Japonya'ya düşerse buraya uğrayabilirsin belki. Sarılmanın günümüz dünyasında artık bir ihtiyaç olduğu kabul edilmiş gibi duruyor. Okuduğumda epey şaşırmıştım ama gayet mantıklı 🙃
Bir mutluluktur, seni senden alan ama hiç kaybetmeyen
Dar anında en büyük silahındır
Sarılmak aslında insanları insan yapan duyguların hepsidir. Sevdadır, mutluluktur, güvendir, büyük bir limandır, herşeyden önemlisi insanlar için en iyi antibiyotiktir.
kesinlikle yaratıyor kendimi o kadar iyi hissetmiyorum ki o an ilaç gibi nefesini hissetmek ellerini hissetmek omuzları sanki bir dağ gibi.. senin yanındayım sözüyle eş değer
Evet eskiden biri bana dokundugu zaman falan gicik olurdum hatta tokalasmayi bile sevmezdim ama sevdigim adama karsi oyle degilim. Temas bagimlisiyim hatta. Sarildigi zamanda butun derdimi ( gerci derdim yokta😅 ) unutuyorum. Icim huzur doluyor.
Anneni de seviyorsun kardeşinide arkadaşınıda sevgilinide sevgiden kastım aşk anlamında değildi zaten aşktan sarılmak çok iyi bir durum değil istismara açık