Ağaçlar dünyanın olmazsa olmazı, zaman da insanın en büyük nimeti ki zamanımız kısıtlı. Peki ağaç ve zamana değer biçmek istersek hangisinin değeri daha yüksek olmalı?

Ağaçlar dünyanın olmazsa olmazı, zaman da insanın en büyük nimeti ki zamanımız kısıtlı. Peki ağaç ve zamana değer biçmek istersek hangisinin değeri daha yüksek olmalı?

Ağaçların zamanının kısıtlı olduğunu düşünürsek peki? Burada durmaksızın üreyen bizler ve durmaksızın tüketilen ağaçları düşünelim. Bazı bölgelerde durum çok daha vahim, kömür yapmak için illegal yollarla ağaçları ziyan ediyorlar bir şehirde. Şehirin adını hatırlamıyorum ancak çok fakir bir ülkeydi. Kolay ulaşılabilir bir kaynak ağaçlar ve bu yüzden bilinçsiz şekilde zarar veren insanlar hayli fazla. Ağaçlar değerlidir o yüzden. Sorun güzel ama buradaki insanlar böyle sorulardan hoşlanmıyor. :)
Buradaki insanlar umurumda değil ki. :)
Güzel bir bakış açısı. Kağıt için ağaçlar israf ediliyor ve israf edilen kağıtların bahanesi de zaman. Pek fark edilmese de ağaçlar ve zaman arasında birçok noktada ilginç bir bağıntı var.
Yaşam zamana bağlı. Bir ağaç zaman içinde yetişip ağaç oluyor. Yağmur, kar, güneş, fırtına.. tüm şartlara zaman içinde hazırlayıp kendini, yeni yaşamlara ev sahipliği yapıyor. Tüm bunlar için ağacın zaman'a ihtiyacı var, zaman en değerli şey..
Aslında bizim ağaçlara ihtiyacımız var, ağaçların ise zamana ihtiyacı var. Bu döngüye bakarsak ağaçların dünyaya kattığı yararlar, insanoğlunun yararından kat be kat fazla.
Bu sebeple ağaçlar çok daha değerli.
Cevap
1Cevap
Zaman değerlidir
Ağaçlar tabii ki aksi mümkün değil
Evet, ağaçlar yoksa biz de yokuz. Biz yoksak zaman algısı da yok.
Evet yani soru yanlış :)
Doğru soru nasıl olmalıydı peki? 😂
Ağaçların değerini zamanında anlamakla alakalı bir soru:)
Yazdım kenara, sorarız. Sağlam da bir detay ekleriz. Kimse okumaz, öylesine sormuş oluruz. 😂
Kaliteli olur ama :)
Tabii, kaliteden ödün vermemek gerek. 😅😊
Tabii ki öyle kalite beraberinde değeri getirir
Maalesef her zaman öyle olmuyor. Değeri belirleyen en önemli faktör bulunduğun ortam. Ürün ne kadar kaliteli olursa olsun ortam kalitesiz olunca değer ortaya çıkmıyor.
Eeeee burası zaten dediğiniz gibi bir yer bence
Yine de yazılacak herhangi bir cümle/paragrafın değerini bilecek bir kişi olduğunu biliyorum. 😅 Sormaya değer. 😂
Şanslı kişilikmiş o kişi bun sözlere değer umarım ;)
Okuyan mı şanslı, okunan mı bilmiyorum. 😂
İki pencereden bakılırsa ikiside şanslı bence ;)
Pencereler de tozlu değilse ne âlâ. 😂
Tozluysa silinir kapalı cam açılır görüntü netleşir :)
Hamaratlık da var. 😅😊
Hamaratlık değil olması gereken 😂
Olması gereken ile olan genelde farklı oluyor ama. 😊
Her konu için genelleyemeyiz bunu bazı konular için evet :)
Peki, yarı yarıya diyelim. :)
Diyelim bakalım:)
😊😊
:) :) :)
benimde bir sorum var.. kebap mı daha değerlidir papatya mı?
Gizli olmak.
Zaman sanki..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?