Bazen inanasım gelmiyor bazen düşüncem değişiyor namaz kılan oruç tutan ibadet eden biri değilim dışardan da entel marjinal bir yapım var tanrı var mıdır sizce doğru olan ne?
Sizce tanrı var mıdır?

Her şey onu göstermiyormu? Tabiat yapıyor gibi görünsede ardındaki bitmek tükenmek bilmeyen gücü göremiyormusun? Nereye baksan bir nizam intizam var ölçü var geometri var fizik var kanun var... Ozaman bir kanun koyucu muhakkak var. Bir harf katipsiz olmadığı gibi kainatın hiç bir yerinde tesadüfe mahal yoktur. Çünkü yapan bir işleyen birdir. Dikkat etki insanların gözü iki tane ve aynı yerde burnuda aynı yerde demek yapan bir. Bütün simalar şeklen aynı olsada hepsinde bir alamati farıkayı gözünle görüyorsun. Şeklen herkes aynı olsada dünyada kimse birbirine benzemiyor.. Acaba bu yüzde bu mührü vuran kim? Demek oluyor ki sanat sanatkarıyla tanınacak.
İşte bizde bizi buraya göndereni bileszek , tanımazsak ve hatta sevemeden burdan gidersek sanma ki toprak altına girip saklanabileceğiz.! Biz sipariş verdikte mi insan olarak geldik? Yani gözümüzle görüyoruz ve aklımızla anlıyoruz ki bizi bu dünya sarayına gönderen Zat bizi bizden daha çok seviyorki kainat sanatıyla kendini tanıttırmak istiyor. Böyle tanıttırmasına karşı biz lakayt kalıp onu tanımaya çalışmazssak ciddi sorumlu oluruz. Çünkü biz insan olarak bu dünyada ücretimizi peşin peşin almışık...
Deist ve agnostik yapı da düşünüyorum ve olma olasılığı yüksek diye bakıyorum Çünkü en basitinden evrenin içindeki küçücük olan kendi güneş sistemimize ve dünyamızın ve yaşamın varlığına kadar detaylara inersek gelişen kozmik yapıdaki gelişmeler, tesadüfler, tesadüf olamayacak kadar fazla diye düşünüyorum.
Ya bu entel marjinal yapıyla Allah’a inanmamak ne alaka? Yeni nesil misin hiç bi fikrim yok 25 yaşındayım yaşlı felan da değilim ki kalkıp burada kendinize gelin diyim bende gencim ben de marjinal bi yapıya sahibim dışardan baksan dinle alakam yok sanırsın kulağımda 2’si pirsing olmak 7 tane küpe var saçım kızıl kapalıda değilim ama 13 yaşından beri namazımı da kılıyorum orucumuda tutuyorum duamı da ediyorum her koşulda yönümü Allah’a çeviriyorum nedir sizde ki bu şirk koşma hevesi? Bi toparlanın kendinize gelin bende bak dört dörtlük değilim ama Allah’a inanmıyorum nedir ya kim yarattı seni kafanızı kurcalamalarına izin vermeyin bakın Allah herşeyi affeder şirkin affı yoktur yol yakınken aklını başına topla
20 yaşındayım yalnız
Z kuşağı işte
ha z kuşağı ha a kuşağı ne fark eder aramızda 5 yaş var toplum değişti ahlaki değerlerimiz değişti saygı algımız değişti en son da dine geldi ya ben hatırlıyorum oruç tutmak için uyumazdım küçükken Allah’ı öyle sevdirirdiler ki size kimse mi anlatmıyor Allah’ı onun huzuruna çıkınca alınan mutluluğu hiç mi kimse demiyor herkes gidicek ama Rabb’in seni bırakmıcak diye
Cevap
9Cevap
her şeye kadir olan her şeyin sahibi olan Elbette Allah'tır sadece insanlar işine gelir gibi bakıyor..
Mantığım bu düzen için yaratıcının varlığını gerekli kılıyo. İlim irade kudret ve hayat olmadan maddeler ne yapacağını bilemez..
İnanmıyorum ama sanırım var. Böyle bir düzen bir yaratıcıya ihtiyaç duyar.
olduğunu düşünmüyorum.
Tanrı var mı bilmiyorumda varsa iyi eğleniyordur
Yok. Varsa da beni sevmiyo.
Niye tutmuyon oruc gunah kiz
Neden inanmıyorsun
Evet var
yok ateistim
Olmasaydı olmazdık
Bence var
En İyi Cevap