Gelecekten ve bilinmezlikten korkmak?

Ergenlik döneminde istemeden agnostik bir düşünce yapısını benimsedim. Başta bu bana sorun çıkarmıyordu ama bu günlerde hatta son 1 yıldır bu beni rahatsız etmeye başladı. Çünkü ne olursa olsun bir bilinmezlik söz konusu. Bir şeyi deneyimlemek ve kulaktan duymak ya da okumak farklıdır bilirsiniz. Her neyse. Konu tam olarak bu değil.

Normal hayatımda bir sorun yok ama hayatım monotonlaştığında ve biraz sttesliysem gerçekten kötü hissediyorum. Bu bana zamanın ne kadar hızlı geçtiğini hatırlatıyor ve sahip olduğum şeyleri kaybetme korkusu veriyor. 19 yaşındayım. 16'yı dün gibi hatırlıyorum. Kendime şimdiki 20 yıl nasıl geçtiyse bir 20 yıl da öyle geçecek ve sonunda aileni, değer verdiğin şeyleri ve gençliğini kaybedeceksin diyorum.

Bu kaçınılmaz son eninde sonunda gelecek. Bunun da bir çözümü var aslında. Bir şeyler hakkında endişelendiğimde kendime belki de birazdan öleceksin nerden bilebilirsin ki diyorum. Yani gelecek hakkında endişelenmenin çok da önemli olmadığını düşünüyorum.

Sanırım kendimi bug'a sokuyorum. Gelecekten korkan birini bilinmezlikle avutmak... İnsanlar bilinmezlikten korkar. Hatta karanlıktan korlmamızın sebebi de budur.

Sorunlar gelip geçici ama iyi şeyler de öyle. En karanlık gecenin ardından bile güneş doğar diyorlar ama güneş tekrar batacak. Bir şeyler kazanırken bir şeyleri kaybediyoruz.

Bu düşünce yapısını nasıl düzeltebilirim? Böyle devam edersem bir gün kendimi kaybedeceğim diye korkuyorum.

Gelecekten ve bilinmezlikten korkmak?