Aslında düşünmek iyi bir eylem. Cok düşünmek neden kötü oluyor? Tamam her seyin fazlası zarar da düşünmek iyi bi şeyse iyinin fazlasi niye kotu olsun.
Cok düşünenler ne düşünüyor? Düşünmüyorlar da sadece adi mi düşünmek yoksa
Aslında düşünmek iyi bir eylem. Cok düşünmek neden kötü oluyor? Tamam her seyin fazlası zarar da düşünmek iyi bi şeyse iyinin fazlasi niye kotu olsun.
Cok düşünenler ne düşünüyor? Düşünmüyorlar da sadece adi mi düşünmek yoksa
Selamlar,
Burada önemli olan düşündüğün şeyi başarabiliyor musun? Negatif ya da pozitif yönleri nelerdir? Sürekli kötü şeyler düşünmek insanı depresyona sokabilir. ya da olmayacak şeylerin hayalini kurmakta mantıklı gelmeyebilir. İşin sonunda eğer delirmek yoksa düşünmenin de bir zararının olacağını zannetmiyorum.
Farkındalığın yükseldiği için insanlardan daha fazla tiksinmeye başlıyorsun, hayatın ne kadar basit ve sahte olduğunu fark ettiğin için bir çok şeyden tat alamaz hale geliyorsun.
Bu yüzden ki, hayatı an' ı yaşayarak devam ettirmek daha iyidir. Yerine göre farkındalık, yerine göre delilik iyidir.
cut.
Düşünmek insanın zihnini diri tutar, ama sürekli düşünmek insanı sadece yorar, kaygı ve hastalığa yol açar. Bir insan sürekli düşünmemeli, bazen de dinlenmeli ve sadece düşünmeden rahat da yaşayabilmeli. Hayatta fazlası zararlı olmayan hiçbir şey yok, gülmek de güzel ama çok gülersen çatlarsın. Bu böyledir dost.
Herşeyi fazlası zarar bi birincisi, ikincisi de kötü şeyleri çok düşünmek kötü bir şey yoksa gün boyu gezdiğini eğlendiğini düşünmek niye kötü olsun ki
Cevap
14Cevap
Aynı konuyu defalarca düşünmek kötü olabilir
Şöyle düşün..
sana bir bardak su versem, ve bunu tutabildiğin kader havada tut desem.. ne kadar dayanabilirsin..
İlk 1-2 saat rahatlıkla tutarsın.. ama sonrasında o bardak ağırlaşmaya başlar.. kolların uyuşur.. düşüncede böyledir.. fazla düşününce zararı sen görürsün..
Güzel şeylerin yanında kötü şeyler de düşünmek. O yüzden çok düşünmek iyi değil.
Düşüncenin bir sınırı yok. Çok düşünmek bazen insanın içinde bulunduğu zamanı ve yaşam durumunu etkileyebiliyor.
Bu ne düşündüğüne bağlı; kararsız kalarak çok düşünmek ve olumsuz şeyleri çok düşünmek zararlı. Diğer taraftan felsefe yapmak faydalı.
Düşünmek elbette güzel ama farklı konuları, aynı konu üzerinde gereğinden fazla düşününce o artık düşünce olmuyor, takıntı haline geliyor.
Saplantı yapacak kadar düşünmek zararlı ne olursa olsun mesele
Düşünmek güzel ama bisey üzerine aşırı düşününce takıntı haline gelebiliyor.
Piskolojiyi etkiliyor depresyon hastalığına yol açar çok düşünme
Çok düşünürsen çok kurarsın her şeyin fazlası zarar
Eyleme dökememek
Çok düşünmek beyni yoruyor gereksiz yere
😅😅😅
Mesela en basitinden, uyuyamamak.
Ne düşündüğüne bağlı.
Anksiyete, panik atak…
Mesela şu an çok düşünmekten uyuyamıyorum
Dalgınlık yapar ben mesela kaza yaptım.
Beyin yoklugun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?