Mutlu olmam için hayatımda bir şeyin değişmesine gerek yok. İnsanlar mutluluğunu sebebe bağlamaktan vazgeçmeli. Bir sebebe dayalı olarak mutlu olursak o sebep ortadan kalktığında mutluluğumuz sona erer.
Sebepsiz mutluluk - başarabilirsek - sonsuz ve huzurludur. Çünkü mutluluğumuzu sona erdirecek bir sebep yoktur. Sebebin ortadan kalkabileceği korkusuyla, rahatsız olup tedirgin olacağımız bir durum barındırmadığından huzur veriyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gercekten guzel bir soru. Tum ictenligimle cevaplayacagim. Cunku gunumun bos vakti direkt şöyle olsayd, boyle olsaydi diyerek geçiyor. Bunlar olsa hayatimda daha mutlu olurdum belki.
*dinledigim bir psikolog eger olmaniz gereken yerde degilseniz, potansiyelinizi gosteremediginiz, hayal ettiğiniz yerde degilseniz icinizde bir iç sıkıntısı olur. Sizin potansiyeliniz şurdadir (eliyle gostererek yukari kismi isaret ediyordu videoda) ama siz yasantinizda şurdasinizdir (daha alt bir kademe gösteriyordu) bu da size ic sıkıntı, huzursuzluk, mutsuzluk verir diyordu. Gercekten öyle.
Potansiyelimin altındayım, yapabileceklerimin altindayim ve bunun mutsuzlugunu yasiyorum. Sevmedigim bir bolum okuyorum. Icimden bir ses 23 yasinda universiteye baslayabilirsin diyor ama ben o yks denilen a*tal siralama sinavini yapamiyorum. Tum hayalim ve istegim de o 2 saatlik sinava bagli. Istedigimi yapmam, hayalimi yaşamam icinde bu sinavdan baska carem, baska secenegimde bu ulkede ne yazik ki yok. Olan seyi sevmek ve hoslanmaya calismak gercekten zor bir sey. Sevdigin alanda olmak ve o alanda para kazanmak cok muhim bir sey. Yoksa bir omur o yataktan yine mi, her gun ayni sey diye belki de aglayarak kalkacagimi biliyorum cunku Şu an bile okula aglayarak gidip, aglayarak eve dönüyorum.
*diger bir konu ise guzellik. Guzel biri degilim. Cirkinim. Guzel bir kiz olsam hayatimda cok sey değişirdi bence. Ne kizlar var bebek gibi. Keske bende oyle olsaydim. Insanlar istemeden beyninde saniyesinde seninle ilgili karari veriyor. Bunu bende yapıyorum, hepimiz yapıyoruz. Bu guzellik algisi yaratilisimizda var aslinda. Beyin otomatik olarak saniyesinde karsidaki kisinin notunu veriyor. Bu yuzden ilk izlenim ve dis gorunus, tip cok önemli. Bu durum bu doneme, sosyal medyaya has bir sey degil. Yillardan beri guzel cirkin ayrimi var. Insana guzel gelen seyler hep vardi, var. O yuzden eli yuzu duzgun kisiler hep bir sıfır önde. Halo etkisi denilen bir olayda var. Yine bizim elimizde olmadan gerceklesen bir sey. Isteyen araştırabilir. Yani yine kapi tipin duzgun olmasina çıkıyor.
*bir de sanki sevilmeye ihtiyacim var ve bu olsa da mutlu olurmusum gibi. Benim hic sevgilim olmadi. Sevgiliyi olmak icin olsun diye isteyen biri degilim. Kaliteli bir iliski. Saygi, sadakat, kavganin pek olmadigi, karsimdaki kisinin beni sevdigini hissettigim bir iliski.
Bu istediklerimi cok insan istiyordur ve cok insan bunlar olsa mutlu olurum diyordur. Bende onlardanim. Ama Şu an oldugum konum, oldugum bedenden pek memnun degilim. Fizikselimi pek degistiremem,(estetik falan demeyin, gerek yok, o toplara girmem. Param yok ve yillardir gordugum bir yuzu degistirmek tuhaf geliyor) Bu tip olayi fabrika çıkışı olsa daha iyi olurdu. Konum ve sevgili islerini ise bilemiyorum simdilik.
Sevgili olayi da yaş gibi. Ozellikle bir kadinsan ve guzel degilsen cokta bir sansin ve secenegin olmuyor. Erkekler biblo gibi hatunlarin peşinden gidiyor, gelip benim mi pesimde koşacaklar. Disarda bebek gibi kizlar görüyorum ben erkek olsam bende bunlara koşardım diyorum haklilar da yani bir sey de diyemiyorum. Tipten zaten kaybettik her turlu. A*ptal sinavi da yapamiyorum. Galiba zeka da yok. Bu durumda istedigim konumda yok. Al sana 50-0 lik bombos, mutsuz bir hayat.
1
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yabi komple 0 dan her seyimle degismem gerek mutlu olabilmem icin. Bu kadar yazimin ozeti bu
Kuzum farklı konularda aynı sıkıntı durumlarına sahibiz, kendini bu kadar hırpalama, psikolojik olarak söylüyorum bunu çünkü insan ilk başta kendini olduğu gibi sevip kabullendikten sonra bir şeylere adım atabiliyor. Umarım o adımların çok büyük ve güçlü olur ve umarım çok güzel yerlere gelip doya doya mutluluğu yaşarsın.❤️
Tesekkur ederim guzel dileklerin için. Umarim seninde her sey gonlunce olur❤ insanin derdi bu hayatta en cok kendiyle. Her seyi kabul edebiliyor ama kendini kabul edemiyor insan. Icimizdeki en buyuk savas kendimizle. En zoru da bu zaten.
Mutluluk her daim benim zaten. Onu aramıyorum çünkü o benim içinde. Sadece bazı ufak pürüzler oluyor o konularda da kendimi daha iyi bir hale getirmem gerekiyor. Her konuda zihnimi tamamen yönettiğimde en doğru konuma erişeceğim😃
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Para tabi ki. Başka aklıma gelmiyor. O olsa her şey çözülür.
kaybettiğimi geri alabilseydim veya hiç kazanamadığımı kazansaydım mutlu olurdum sanırım Ama hayat hiç sandığımız gibi olmuyor ne daima mutlu nede üzgün olacağız