Egoist insanla Narsist insan sizce aynı mıdır, ikisi arasındaki fark nedir?

Egoist insanla Narsist insan sizce aynı mıdır, ikisi arasındaki fark nedir?

Egoist insan; kendisini başkalarıyla kıyaslayarak ben merkezciliğini konuşturarak önemli olduğunu hisseder. Narsist insanın kendisini önemli hissetmesi için bir başkalarıyla kıyas yapmasına gerek yoktur.
Egoist insan kendini sever, kendine değer verir, her konuda önce kendi istediklerine önem verir ama bunları yaparken diğer insanları görmezden gelmez. Onlara saygısızlık yapmaz, aşağılamaz, küçük görmez.
Sadece önceliği her zaman kendisi olur diğerleri sonradan gelir.
Narsist insan ise bütün bunları 1-2 tık üst seviyesinde yapar ve yaparken de etrafındaki kişileri tam aksine ezer, hor görür, yok sayar.
Saygısızlık, ukalalık, en çok ben bilirimcilik hepsini muntazam bir şekilde uygular.
Zaten narsist insanların yüzlerinde hep bir karanlık ifade hep bir irite edici bakışları olur.
@Barış_LonelyForever arkadaş yanlış ve ters biliyorsun. Gerekli açıklamayı yaptım.🎈
Öncelikle siz yanlış biliyorsunuz. tam tersi bir durum söz konusudur. bende narsistim ama ukala değilim çünkü egoist değilim. kendimi seviyorum ama bunu diğer insanları ezerek yapmıyorum tam tersi diğer insanları umursamıyorum çünkü hayatımın merkezinde ben varım. egoist bir insan diğer insanların çaresizliğinden ilgisinden beslenir. narsist bir insanın buna ihtiyacı yoktur. ayrıca neden bana açıklama yapma gereği duydunuz? ben sizin yorumlarınıza karışmıyorum mesela? :)
Bende size gerekli açıklamayı yaptım isterseniz saatlerce de açıklarım. ama gerek duymuyorum. narsistlik ayrıca sevgi eksikliğinden kaynaklanır. ego ise sadece kişinin kendini yüceltmesidir. hatta bir insan öz güveni olmadığı için egoist olur
Ve bu zamana kadar saygısızlık yapmadım kimseye bunu da ekliyim
@Barış_LonelyForever genç biri olduğun için yanlış bilgini tazelemek istemiştim. Bana göre narsistlik kötü bir sey sen öyle değilsin deme niyetim vardı ama şu tepkiyle anladım ki doğru biliyorsun evet aynen senin dediğin gibi teşekkürler 🥳
İnsan her zaman kendi bildiğini gerçek sanırmış asıl siz haklısınız ben hatalıyım en iyi psikolog sizsiniz zaten ben son 10 yıldır hiç bir yaşamadım bilmiyorum narsistlik kavramlarını ya da 3 yıl boyunca psikoloğa da gitmedim :) bence tekrar araştırmalısınız
@Barış_LonelyForever
Verdiğin tepki narsistliğini dogruladığı için yanıldığımı kabul etmiştim zaten baştan. Geçmiş olsun
İyi günler dilerim.
Eig için teşekkürler 🍀
Ricalar efendim :)
Egoistlik bir seçim ve yönelimdir fakat Narsist insan bildiğin hastadır ve kesinlikle tedaviye ihtiyacı vardır. İkisi de birbirinden çok uzak tabirlerdir.
Kesinlikle öyle. Ama bizim toplumumuzda egoizm ve narsizm aynı şey sanılıyor.
Bende narsistim, Narsist insan kendini her şeyden çok sever. öz güveni fazladır. egoist insan başka insanları küçük düşürür öz güveni düşüktür.
Yanlış biliyorsun. Narsizm bir kişilik bozukluğudur.
Kişilik bozukluğu değildir.
Cevap
2Cevap
Kadinin biri narsistin tekiyle sevgili oldu kadin tedaviler gordu ayrildiktan sonra. Bence fark var arasinda
Yani narsist insan sağlığa zararlıdır
Kendini sevmek begenmek şık bulmak keyifli vakit geçirtir
Narşist narşist olduğunu bilemez.
Kismen..
Aynı fark yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?