ekonomi, kariyer cart curt derken en kötü 40 yaşında hissediyorum

ekonomi, kariyer cart curt derken en kötü 40 yaşında hissediyorum

Bence çok takılmayın hayat öyle veya böyle kafaya taksan da takmasan da bir şekilde geçiyor ve zamanı geri getiremiyorsun , şu hayatta paranın alamadığı ilk şey zaman, sonra sağlık çünkü ikisini de kaybedince bir daha geri alman mümkün olmuyor geçen geçiyor bozulan sağlık bozuluyor, gençliğin ve geçirilen her anın değerini bilmek ve şükretmek gerek…🙏
Herkes öyle emin şu ülkede ruhu kimlik yaşından genç olanlar maddi olanakları geniş olup aileden Zengin doğanlar. Bir halt oluyum diye okursun o üniversitedeki hocalar bile görgüsüz bitirene kadar kişiliğini ezen ezene bitsin her şey güzel olur sanırsın bu defa da tecriben yok bahanesiyle iş vermezler kpss dersin adamlar nasıl elesek diye elinden geleni yaparlar çevren desen sana kimsenin kız vermediklerini onerip evlen derler senin çaresizliğini gördükçe evlenip ev hizmetciligi yaparsın bu da onca yılına ihanet etmek olur yaş kemale erer gencliginin en güzel yılları geçmiş olur artık üstüne bir de anne baba ölümü yaşarsan artık hicbirsey istemezsin hayattan o zaman ölüm bile sana gelmez en temizi o olduğunu düşünürsun
Gerçekten bende o şekilde 20 yaşındayım ama gel sor ki hiç 20 yaşında gibi hissetmiyorum insanın bazen omuzlarına çok yük biniyor geçmişte yaşanan şeyler ve şu an bile bir zaman sonra artık insan durgunlasiyor olduğun yaşı yaşamıyorsun tam tersi daha çok yaşından büyük bir şekilde yaşıyorsun ve arkadaşlıklar ilişkiler pek de samimi gelmiyor artık bana mesela çünkü hepsi varım diyip bir gün bırakıyorlar çok değişik öyle işte
40 yaşında olmayan birisi 40 yaşın nasıl hissettireceğini nereden bilebilir hiç anlamam. 24'ünde mutsuzsun ama belki 40'ında çok mutlu olacaksın o zaman da kendimi 24 gibi hissediyorum mu diyeceksin?
Cevap
68Cevap
Ruhum yok gibi hissediyorum.
Bazı olaylar hissettiğimiz doğru yanlış duygu değişimleri ruhsal olarak bizleri çok etkiliyor, herkesin hayatında maddi manevi sorunları olabiliyor aile içersinde psikolojik baskıya maruz kalabiliyoruz tabi bunların yanı sıra kendimize zaman ayırmıyoruz kendimizi dinlemeyi akıl edemiyoruz aslında kendimize zaman ayırıp başkalarının dışında bir tek kendimizi dinleyebilsek ve sürekli olarak kafamıza bir şeyleri takmasak çok daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum, bende sizin gibi düşünüyorum üzerimizden bir türlü atamadığımız bir yorgunluk var ve buna en büyük etken de gün içersinde yaşadığımız olaylar ve çok düşünmek psikolojik olarak yıpranmış durumdayız ve bu sorun ne zaman düzelir henüz belli değil dediğim gibi bazen kendimizi dinlemeliyiz çünkü sürekli başkalarını dinleyip onlara göre hareket etmek bizlere yorgunluktan ve bunalımdan başka bir şey katmıyor
Eminim ki çoğu kişi olduğu yaştan daha yaşlı ve daha bitik hissediyordur. Her şey çok can sıkıcı bir şekilde yorucu bir hâl almaya başladı. Bıktık usandık...
Böyle seylere takılarak hayat mı gider herkes her şeyi o kadar abartıyor ve o kadar umursuyor ki eminim ailemde yaşadığım dertleri çoğu kişi yaşamıyor ama ben mutluyum abi kendim için mutluyum yalan dünya değil mi neden bir olayda takılı kalınır ki ruh yasım da 18 kimlik yaşım da çünkü her yaş kendine özeldir ve kendine özel yaşanmalı zaten 40 yasına geldiğinde aynısı yaşayacaksın
Tabi allah izin verirse erkenden yaşamaya gerek yok gini
ben seksenbeş yaşında hissediyorum
bitsede gitsek..
Kimi zaman tekrar çocukluğuma döndüm bazen de yaşlı dedeler gibi hissettiğim zamanlar olmuştur sabit değil ruh halime göre kaç yaşında hissettiğim değişiyor.
Türkiye'nin yüzde 99 o senin gibi çünkü yasanilamiyor okuyan niryere yerleşemiyor çalışsa asgari ücretden geçinemior . gelecek göremiyor insanlar Allah yardımcımiz olsun..
Bu konuda yalnız olmadığını söyleyebiliriz ama ispatlayamayız 😅 nitekim hepimiz bunları yaşıyoruz herhalde ; tırnaklarımızla kazıya kazıya geldiğimiz yer aslında başladığımız yer ; haliyle yoruyor
Hayat şartları insanı erken olgunlaştırıyor. Ama artı yönüyle bakmak lazım 40 yaşında olupda o olgunluğa erişemeyenler var.
Ben de kötü şeyler yaşadım ailevi sorunlar vb. ama ayaktayım umutluyum problem yok şimdilik olursa da hazırlıklıyım
Bu gidişat çok kötü gidişat efenim. Ekonomi nanay.
Bu arada efenim evet diyorum doğdu güneşim.
25 yaşında saçlarım beyazlamaya başladı, daha fazla bişey demicem.😅
Şükretmeyi öğren önce. Sonra eski yasina dönersin
hayat çok yormuş seni galiba stresten uzak dur gençleşirsin :)
uyuşturucu alkol bağımlısıydım yemin ederim çektiğim sıkıntılar bana daha çok zarar verdi.
Benim de kimlik yaşım 18 bazen 5 bazen 35 hissediyorum
19 olcam bende 50 hissediyorum valla bıktım artık herşeyden
Anı yaştayız derttaş benimde öyle ruhum sanki 60 yaşında.
Kendimi tam yaşımda hissediyorum ama bazen geliyor öyle çok yaşlı hissetme perileri
Daha dur, üstelik oyunları bu kadar seven birinin bunu söylemesi garip.
Yaşım 24 çok yorgunum hayata karşı nefes alamıyorum çalışmaktan çalışmasamda emineme kavuşamam zaten
Yaş 23,
Olgunluk seviyesi 30 üstüdür,
Hayat yorgunluğu 35 vardır :D
kimlik yaşım +30. ilişkiden çıkınca 25e kadar düştüm ben :D
Yaşım geçiyor ve evde sürekli ders çalışıyor ve çalıştırılıyor diye düşünüyorum durmadan sınav yarış atı gibi
Kimlik yaşı artık geçerli sayılmasın bizi alsınlar bir hastaneye heyete soksunlar pisikolojik ve bedensel yaşın ortalamasını alsınlar ben dahil birçok kişi hayatta olmadığımızı öğrenelim bu Araf kesinlikle ne yaşam ne ölüm çalış çalış nereye kadar
Sanırım ben de 50 lerdeyim...
Yaşım kadar hissettiklerim de. Oysa biraz hızlı yaşamıştım.
Kimlik yaşım 28 kanka ruh dersen çoktan çürümüş bile 😔
Bazı insanlar 25'ine bile gelmeden ölür, ama gömülmek için 75 yaşına kadar beklenir.
Yaş 20 Mental Sağlık Diplerde Ülke Ekonomisi Bitirdi bizi be gülüm ne desekte boş 😅 Ama Ağlamacak halimize gülmeye devammmm
25 yaşıma giricem ailemin maddi durumu iyi olmasına rağmen keyif alamıyorum psikolojik sorunlarım var dış görünüşüm kötü
Türkiye'de yaşamanın zorlukları coğrafya kaderdir millet bu yaşta dünya ülkelerini geziyor bizimkiler çile çekiyor Erdoğan'ı doyuracak diye
kariyer derdini bırakırsan gerisi kolay oluyor bütün sıkıntılar onunla başlıyr
Benimde hayat yaşım geç hissediyor hızlı yaşıyorum çünkü
100 gibi. Anlatsam yaşadıklarımı "100 mü?" O az bile dersin yani...
Hayat hep bi koşuşturmaca maalesef kendimize vakit ayiramiyoruz
Aynii aynı aynı yaşamıyoruz yaşlanıyoruzzzz
Kimlik de yaşım 40 ama benim ruhum 24 :)))
Yirmi beş
2023 te bende 100. yılımı kutlayacam
😂😂 daha bise gormedin
Bizimde senden farkımız yok
Bedenim 19 yaşında, ruhum ise 9
İnsan hissettiği yaştadır üstat.
Gençler hyatin tadını çıkarın salmayin kendinizi
Ben kendimi genc hissediyorum ☺️
Bende öyle hissediyorum
Valla bende de durumlar aynı
Hicbirsey önemli değil sağlık olmadığı sürece
Hayat yoruyor. Ama gene de güzel
Benimde kimlik yaşım 59 yaşam ve ruh yaşım 40
Kim kendini iyi hissediyor Ki? Durumlar vahim.
Boş mezar bulsam Atacan kendimi içine
Aynısıyım resmen
oo bizimki 100 ü geçti
hiç ağzımı açmasam mı
Hiçbirsey umrumda değil
90 larımda bir nineyim 😄
Ben ölmüş gibi hissediyorum sen yine iyisin...
takılmıyorum böyle şeylere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?